CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9771 RON DOWN | 1 USD = 4.6069 RON DOWN | 1 GBP = 5.8086 RON DOWN

Lobby sau trafic de influenta pentru CSM?

0 comentarii / 1709 vizualizări / 14 aprilie 2011

Desi pentru locurile vacante de la Consiliul Superior al Magistraturii se bat nu numai procurori, ci si judecatori si reprezentanti ai societatii civile, in mod straniu, cea mai acerba lupta, care miroase a razboi, se duce in tabara avocatilor statului.

Pentru ca, intr-un stat care derapeaza de la democratie catre dictatura, institutiile de forta, cum este cea a Procuraturii, capata o importanta mai mare decat este firesc, pentru ca pot fi manevrate politic. Si, prin intermediul procurorilor, si CSM poate fi astfel manevrat incat cele 10 locuri care se vacanteaza in acest an la Sectia Penala a Inaltei Curti – decise de CSM – pot fi si ele ocupate “pe spranceana”. In primul rand in raport cu interesele politice ale Presedintelui Traian Basescu. Intaiul interesat in utilizarea instrumentului dosarelor penale. In al doilea rand, in interese de clan. Care, uneori, vin chiar in contradictie cu vointa prezidentiala.
Am oferit in site-ul CorectNews detalii semnificative despre schimbarea de macaz executata recent de unul dintre cei patru candidati, Mihai Betelie, prim-procuror la Sectorul 4. Acesta este si presedintele Asociatiei Procurorilor, o institutie pe care o foloseste in interes personal. Intrucat eminenta cenusie a universului procurorilor din Romania este Dan Chiujdea, prim-procuror la Sectorul 1 si fost membru CSM, aspirant, ca si Betelie de altfel, la functia de secretar general CSM, cred ca favoritul, in aceasta cursa, va fi Florentina Gavadia, sefa de la Sectorul 6 al Capitalei. Din tabara Chiujdea-Gavadia face parte si faimosul domn Tulus, seful Sectiei I a DNA, care este finul lui Chiujdea. Relatia lor de rudenie religioasa a fost consolidata recent cand, din dosarul parlamentarului Catalin Voicu, aflat in prezent dupa gratii pentru acuzatii grave de trafic de influenta, au disparut niste interceptari ale discutiilor purtate de acesta cu Chiujdea. Oare pe ce subiecte? Dar tot in jurul acestui ring si in acelasi colt al candidatei Florentina Gavadia se mai afla cateva personaje. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998