CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

“Lordul razboiului” loveste din nou

1 comentariu / 2609 vizualizări / 26 octombrie 2014

De aceasta data, in flota prezidentiala. Fosta flota. Pentru ca Romavia si-a dat obstescul sfarsit. A fost falimentata. Cum au fost si altele. Nu chiar la fel. De aceasta data, aici, a fost si mana familiei prezidentiale. In mod direct sau in mod indirect. Si a lui Viktor Bout, supranumit “lordul razboiului”. Prieten, cu nimeni altul, decat cu domnul Traian Basescu.

Cine are urechi de auzit sa auda. Saptamana trecuta am castigat, definitiv si irevocabil, procesul cu Mircea Basescu. Urmeaza si procesul cu Traian Basescu. Pe Mircea Basescu l-au acuzat pentru trafic cu arme. Mi-a facut plangeri penale. A pierdut pe toata linia. Sub regimul lui frate-su. Apoi, mi-a intentat o actiune civila. A pierdut definitiv. Tot sub regimul fratelui. Ce sa intelegem din asta? Ce alta concluzie s-ar putea extrage, daca credem, cat de cat, in justitia romana, decat faptul ca, Mircea Basescu a facut intr-adevar trafic cu armament. Numai ca eu, i-am adus acuzatii asemanatoare si lui Traian Basescu. Asa ca, astept cu incredere, si aici, verdictul.

Atunci cand justitia imi va da dreptate, va tine cu certitudine cont si de cea mai recenta informatie la care are acces opinia publica. Si anume ca, flota prezidentiala, Romavia, a falimentat. Dupa ce ultima aeronava a fost vanduta, pe pret de nimic, cu numai doua milioane de dolari, partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii. Dar, dupa ce fenomene aproape extraterestre au parazitat istoria Romavia.

Cum ar fi, de pilda, ceea ce s-a relatat si astazi de catre persoane autorizate din domeniul aeronauticii militare. Romavia, fiind in subordinea Ministerului Apararii Nationale. Si anume ca, aeronavele Romavia, sub regimul Traian Basescu, s-au indeletnicit cu cele necurate. Efectuand transporturi in zone supuse embargoului. Aflate sub sanctiunea Natiunilor Unite. Cui credeti ca au fost puse la dispozitie aeronavele cu asemenea misiuni? Lui Viktor Bout. Si, cine este acest Viktor Bout, despre care americanii au turnat un film, avandu-l in rolul principal pe Nicolas Cage, numit “lordul razboiului”? Un ofiter acoperit al Serviciilor de Informatii Sovietice. La fel cum Traian Basescu a fost un ofiter acoperit al Serviciului de Informatii al Republicii Socialiste Romania. Si, sa vezi coincidente. Viktor Bout, unde credeti ca a lucrat inainte de 1989? La Anvers. Si nu oriunde. Ci in port. Si nu in orice functie. Ci in aceea de reprezentant oficial al Uniunii Sovietice. La fel ca si Traian Basescu. Care, in aceeasi perioada, tot la Anvers a lucrat. In calitate oficiala de sef al reprezentantei Navrom. Iar cladirile, ce sa vezi? Erau invecinate. Iar cei doi, ce sa vezi? Erau prieteni. Coincidentele nu se opresc aici.

Dupa 1989, Viktor Bout si-a continuat, semioficial si apoi ca particulat, dar tot acoperit, vechea activitate. Aparent privatizat. A devenit seful unei adevarate flotile de aeronave, cu care executa transporturi de arme. In zone interzise de Natiunile Unite. In zone ale mortii. In state aflate in conflict. Arme, care provocau milioane de victime. Cand nu-i mai ajungeau aeronavele rusesti or bulgaresti, inchiria aeronave romanesti. Inclusiv, cum s-a dezvaluit acum, aeronave apartinand Ministerului Apararii Nationale. Cum au fost, si nu mai sunt, cele Romavia. Ateriza si decola de pe Otopeni. Otopeni Militari. Cele mai intense transporturi de acest fel s-au produs cand Traian Basescu era ministrul Transporturilor.

Mai tine cineva minte afacerea tigareta? De fapt, ea masca un transport masiv de arme. Executat tot de Viktor Bout. Si compania. Traian Basescu a intrat atunci in panica. Si a dat dispozitie unui domn Bratiloveanu, om cu functie de conducere la Otopeni, sa distruca niscavai harti. Viktor Bout si complicii sai romani au scapat cu fata curata. Cine a infundat puscaria nevinovat asa cum, in cele din urma, s-a demonstrat de catre justitie? Valentin Vasilescu. Unul dintre cei mai buni piloti militari pe care i-a avut Romania. Un om cinstit si de onoare. Care, deloc intamplator, a ajuns acarul paun. Acum se judeca cu statul roman dupa ce, intreaga sa cariera a fost distrusa. Despagubirile pentru faptul ca a fost tinut in arest mult si bine si, abia dupa zece ani a fost declarat nevinovat, le vom plati toti.

Si unde s-a aflat Bratiloveanu, cel care a executat ordinul lui Basescu, atunci cand Viktor Bout a fost, in fine, inhatat de americani? Ce sa vezi? La Moscova. Numit, oare de cine? De Traian Basescu. Si, in ce functie? In functia de consul economic. Si, ce a facut el acolo? Atunci cand Viktor Bout, in 2008, urma sa fie arestat in urma unui flagrant, intr-o fabrica de armament romaneasca, numita prin coincidenta “Crangul lui Bot”, traficantul de arme a fost avertizat. De Bratiloveanu. Si nu sa mai prezentat la Bucuresti. Motiv pentru care a fost prins tocmai in Filipine. Si, dupa ce Vladimir Putin a facut o serie de interventii inutile pentru a-l pune in libertate pe ofiterul acoperit, americanii, consecventi fiind, l-au impachetat si l-au dus in State. Unde sta si acum dupa gratii.

In timp ce prietenul sau se da in barci la Cotroceni. Sub steaguri. Si zboara, cat timp mai zboara, cu avioane de linie. Pentru ca Romavia a fost pusa pe butuci. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. EXCELENT!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998