CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON UP | 1 USD = 4.5313 RON UP | 1 GBP = 5.7463 RON UP

Lovitura: AUR cere lista medicilor sponsorizati de Big Pharma

22 comentarii / 11977 vizualizări / 24 noiembrie 2021

Partidul lui George Simion atacă în parlament o problemă controversată, și anume sponsorizarea de către marile companii farmaceutice a medicilor, spitalelor și a clinicilor autohone.

Amintind că, potrivit OUG nr.2/2014, companiile farmaceutice care acționează în România sunt obligate să declare activitățile de sponsorizare, deputatul Antonio Andrușceac cere ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentului, printr-o interpelare parlamentară, să furnizeze lista completă a sponsorizărilor făcute de către companiile farmaceutice, în mod direct sau prin firmele care le reprezintă, și lista cu numele tuturor beneficiarilor (persoane, medici, farmaciști, profesori, spitale, asociații profesionale, companii care realizează studii etc), în anii 2020 și 2021. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. Duceti-va LA TOATE SPITALELE DIN BUCURESTI, INCEPIND CU ”NASTA”, ”BALS” SI TERMININD CU S.M.C.
  LA NASTA DOMNII DOCTORI POARTA CHIAR SI HALATE/VESTOANE CU SIGLELE PRODUCATORILOR DE MEDICAMENTE, IAR ANI INTREGI AU AVUT LA POARTA ”STATUIA UNUI SPRAY PENTRU ASTM ETC.

 2. Vreau si eu nr de telefon al Dlui George Simion!
  0724543477 este nr meu! Ms!

 3. Un articol populist, abject, in sprijinul unui asa zis partid reprobabil si dezonorant

  • Frankensteine, nu mai bine îți dai tu drumul la vene în semn de revoltă?

   • Bun răspuns.. De mult nu am mai ras cu lacrimi:)

  • Hai, lasă-ne! Ce e abject, prietene? E abject că medicina în România, TOT ce se aplică pe poporul român e filtrat prin interesele companiilor farmaceutice și că asta nu e medicină, e 100% COMERȚ cu vieți în scopul profiturilor? E abject că medicina în România a ajuns să însemne:
   – CONSUM de produse farmaceutice de 4 ori mai MARE decât MEDIA în UE
   – SERVICII SPITALICEȘTI de 7 ori mai MIC decât MEDIA în UE
   – ALTE SERVICII pentru pacienți, de 3-4 ori mai MIC decât MEDIA în UE
   – Cheltuieli suportate de pacient, de 25% față de media în UE 15%?
   – 10 ani mai puțin la speranța de viață în România, față de Europa, cea mai mică speranță de viață, de jos în sus, împreună cu Bulgaria și Letonia?
   – 5% din PIB – cel mai mic procent din EUROPA, nu doar din UE – alocat Sănătății, față de 10% media în UE?
   – „medici” care au ajuns COMERCIANȚI, AGENȚI DE VÂNZĂRI pentru companiile farmaceutice, cu caietele de prescripții controlate lunar de reprezentanții așa-zis medicali ai companiilor farmaceutice, care le calculează „performanța medicală” prin prisma volumului de vânzări din sacoșa companiilor?
   Chiar nu mai aveți nici măcar rușine, să băgați dracu capul între umeri și să vă țineți clanțele când ați ajuns prostituate intelectual cu prețul vieții populației? Da, dat fiind tupeul pe care îl aveți, nu mai aveți decât mentalitate de misecuviniști, tupeu halucinant și o nesimțire porcească.
   Asta se numește ABJECT? Sau „nu știi tu d-astea”, trăncăni la comandă sau de pr0st?
   Hai sictir!

  • Ne lasi mai nea Franklin???

  • Bre, ii prefer pe aia de la AUR, decat mancurtii de genul tau din FSN si USR.

   • Franklin nu fute capu

  • Populist abject reprobabil dezonorat. Ce vre sa- ți ara- ți bre drulă ?

 4. Felicitări pentru inițiativă! Sunt sigură că această mare campanie de vaccinare este foarte benefică multori protagoniști supuși!
  Abia aștept să vedem lista celor implicați.
  Succes oameni de AUR! Doamne ajută

 5. De domni doctori nu se ia nimeni ei sint stat in stat si daca nu ai bani in cazul unei eventuale operatii esti ca si mort

 6. Big Pharma a cam acaparat totul . Incepind de la OMS pina la ultimii „prapaditi ” ,paria sistemului medical din Romania , medicii de familie! Zic asta deoarece nu au salarile medicilor „specialisti „diin spitale si la ei e mai greu cu spaga. Asa ca trebuie sa traiasca si ei decent . De unde ? Din ce mai scapa printre degete Big Pharma ,caci grosul tot la „specialisti „merge . Nu e articol populist cum tasta mai sus cineva , este un adevar . Si vorbesc din punctul de vedere a unui fost pacient al tuturor „specialistilor „si mai putin dar nu fara a sti al medicului de familie, medic -acela care m-a ajutat cu medicamente primite tocmai de la reprezentantii companiilor farmaceutice . Reprezentanti care intra ca la ei acasa ,nu conteaza ce cabinet medical este ,de „specialist „sau de medic de familie . In rest numai de bine si sanatate .Si sa nu aveti nevoie nici de medicul de familie nici de „specialisti „.

 7. Buna ziua. As dori si eu numarul de telefon al d-lui Simion.

 8. Daca chiar reusesc, vor avea mari surprize. De fapt cred ca sunt foarte putini cei nesponsorizati. Nu m-ar mira daca in capul listei nu cumva este chiar proaspatul ministru al sanatatii.

 9. Porniți o procedura de angajare în inițiativa dvs. Pana la ieșirea lademonstratii. Altfel nu vor face nimic. Ca în atâtea alte situații create de sleahta corupta, criminala. Au distrus structura societati:sănătate educație justiție, mediu, țărani, industrie,. Fii de trădători de neam.

 10. Pana acum cateva zile lista putea fi vazuta aici:
  https://www.anm.ro/sponsorizari/afisare-2019/sponsori dar a disparut. ???

 11. oare cati medici,farmacistii..au dobandit averi din prescriptie de anumite medicamente fara sa le tremure pixul
  excursii exotice,apartamente fara numar pe care le inchiriaza…este un fenomen international,nu parlamentul trebuie sa cerceteze intetelligence prefesioniste, atac la siguranta mentala a cetatenilor si al altor boli ,marea coruptie

 12. Toti medicii care emit retete sint sponsorizati de Big Pharma.
  Mi-a spus ata fostul meu medic de familie si manager de spital judetean.

 13. Pfizer este autoarea celei mai mari fraude medicale din SUA, cu peste 2 mld $ amendă penală plus despăgubiri civile pentru:
  – medicamente care nu fac ce susțin producătorii, și e vorba de antibiotic, antipsihotic, antidepresive
  – ȘPAGĂ la medici, pentru a le prescrie mizeriile (kickback) în case de bătrâni și alte centre de îngrijire.
  Următorii sunt J&J dar și AstraZeneca. Împreună. astea trei firme, au plătit amenzi și despăgubiri de peste 5 mld $ în ultimii 15 ani.
  Realizăm la ce sume se ridicau despăgubirile alea dacă s-ar fi ajuns la procese??? Realizăm că ăștia au jurat pe roșu la OMS că vaccinurile lor sunt date de la Dzeu și bune? Realizăm ceva???
  Scuzați sursa, alta mai bună n-am găsit! https://www.justice.gov/opa/pr/justice-department-announces-largest-health-care-fraud-settlement-its-history

 14. Pe saitul Agenției Naționale a Medicamentului erau liste din astea, dar cu diferențe mari între ce declară cei sponsorizați și ce declară sponsorii.
  Sponsorizările din 2019 în sistemul medical românesc. 6539 sponsorizări declarate de beneficiari și 59173 declarate de sponsori
  https://mariusmioc.wordpress.com/2021/02/05/sponsorizarile-din-2019-in-sistemul-medical-romanesc-6539-sponsorizari-declarate-de-beneficiari-si-59173-declarate-de-sponsori/

 15. Idioti gramada, da populisti! HAUR, ruginit rau.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998