CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: Basescu, chemat la interogatoriu in procesul drogurilor usoare

0 comentarii / 2005 vizualizări / 27 aprilie 2011

Azi dimineață, la Judecătoria Sectorului 5, a avut loc un nou termen al procesului dintre deputatul PSD, Mugurel Surupăceanu si preşedintele României, Traian Băsescu, care a luat o turnură neașteptată și spectaculoasă, în urma unei decizii a magistraților.
Reamintim că șeful statului l-a dat în judecată, anul trecut, pe parlamentarul social-democrat după ce acesta a afirmat că PDL, membri ai Guvernului şi Preşedinţia favorizează consumul de droguri ușoare. Traian Băsescu cere 100 lei daune morale pentru atingerea adusă dreptului la onoare şi reputaţie, precum şi plata cheltuielilor de judecată ocazionate de proces.
La termenul de azi, parlamentarul PSD a cerut interogarea lui Traian Băsescu, pentru ca acesta să răspundă direct și personal cîtorva întrebări legate de proliferarea comerțului cu droguri ușoare în ultimii ani, fără ca autoritățile să ia vreo măsură în acest sens. ”Mă interesează, în special, de ce domnul Băsescu a refuzat să promulge legea anti-drog, anul trecut, în februarie, ceea ce a deschis drum efectelor unei ordonanțe a guvernului Boc făcută pe gustul comercianților de produse etnobotanice și care le-a permis acestora să își vîndă marfa, fără probleme, pe mai departe. Și mai vreau să aflu de la el de ce președinția a recomandat în mod public ca orice consum de droguri uşoare să nu mai fie incriminat de lege, lucru care constituie o premieră europeană de non-combat în lupta cu drogurile!” a declarat deputatul Surupăceanu pentru Inpolitics, după proces.
Interesant de consemnat, la termenul de azi, solicitarea de interogare a președintelui a fost făcută nu de avocatul deputatului, ci de Surupăceanu personal, magistrații acceptînd cererea.
Este mai mult decît probabil ca acesta să fie punctul final al procesului, întrucît există deja un precedent în care Băsescu a renunțat la un proces de calomnie doar pentru că nu a dorit să fie interogat în instanță, ne referim la celebrul proces cu Eugen Nicolăescu, după ce fostul ministru îl acuzase de tulburări psihice. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998