CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: Basescu si-a pus in cap pina si miscarea olimpica

0 comentarii / 1592 vizualizări / 26 iulie 2012

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat, într-un comunicat remis Mediafax, că a constatat cu regret utilizarea unor simboluri olimpice în cadrul campaniei pentru referendum şi a cerut „cu fermitate” încetarea imediată a folosirii acestora în scopuri politice.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a urmărit cu preocupare evoluţia situaţiei politice din ţara noastră, prin prisma participării sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Londra. COSR a constatat cu regret utilizarea, fără ştiinţa sa, a simbolurilor olimpice şi anume a torţei, flăcării şi ştafetei în cadrul campaniei pentru referendum, sub denumirea de «flacăra democraţiei», cu aluzie directă la cuvântul «olimpic», de către echipa de campanie a preşedintelui suspendat şi de către domnia sa. Sunt încălcate, în felul acesta, prevederile Chartei Olimpice referitoare la proprietatea intelectuală, dar mai ales principiile şi valorile olimpismului, care interzic utilizarea acestor simboluri, cu adevărat sacre şi universale, în scopuri politice”, se arată în comunicatul COSR.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român menţionează că folosirea simbolurilor olimpice în scopuri politice riscă să pună sub semnul întrebării adeziunea României la valorile universale de respect, egalitate şi solidaritate.

„Mişcarea olimpică, COSR sunt profund ataşaţi ideii de independenţă, dar şi de respect faţă de lumea politică, cu care doresc să întreţină în permanenţă relaţii dintre cele mai bune, de partenariat constructiv, în interesul sportivilor, în primul rând, al tinerilor din ţara noastră, în general. În acest context, cerem cu fermitate încetarea imediată a utilizării simbolurilor olimpice în scopuri politice, care riscă să pună sub semnul întrebării adeziunea cu adevărat a României, dar mai ales a unora dintre oamenii săi politici, la valorile universale de respect, egalitate şi solidaritate, valori olimpice, dar deopotrivă valori europene fundamentale”, precizează COSR.

În 14 iulie, la finalul mitingului PDL de la Cluj-Napoca, preşedintele suspendat Traian Băsescu a aprins o flacără, pe care a numit-o „flacăra democraţiei”, spunând că speră ca aceasta să ardă până în 29 iulie şi că va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998