CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitură cumplită: China îngheață activele Lokheed Martin pentru că au furnizat arme Taiwanului

0 comentarii / 11829 vizualizări / 21 iunie 2024

China a impus sancțiuni împotriva producătorului american de armament Lockheed Martin din cauza vânzărilor de arme către Taiwan, asta incluzînd înghețarea activelor companiei, averile șefilor acesteia și interzicerea accesului pe teritoriu chinez.

Anterior, Pentagonul a raportat că Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare de sisteme Switchblade-300 și echipamente conexe către Taiwan pentru aproximativ 60,2 milioane de dolari. Departamentul de Stat a aprobat, de asemenea, posibila vânzare a altor drone ALTIUS 600M-V în valoare de 300 de milioane de dolari către Taiwan, potrivit RIA Novosti.

Conform unei declarații publicate azi pe site-ul oficial al Ministerului chinez de Externe, SUA au „anunțat din nou, recent, vânzarea de arme către regiunea chineză Taiwan”, ceea ce încalcă grav principiul „unei singure Chine” și cele trei comunicate comune sino-americane, constituie o interferență gravă în afacerile interne ale Chinei și aduce atingere suveranității și integrității teritoriale a Chinei.

În conformitate cu legile RPC, „China a decis să ia contramăsuri împotriva departamentelor relevante și a conducerii superioare a Lockheed Martin”.
În special, Lockheed Martin Missile System Integration Lab, Lockheed Martin Advanced Technology Laboratories și Lockheed Martin Ventures au fost vizate de sancțiuni. Dintre angajații societății, au fost sancționați James Tyklet, CEO al Lockheed Martin, Frank St John, COO, și Jay Malave, CFO (Jesus Malave). Activele societăților și ale angajaților ei vor fi înghețate în China, persoanelor în cauză li se va interzice să intre în China și nu li se vor mai elibera vize de intrare. Organizațiile și persoanele de pe teritoriul Chinei nu vor mai desfășura activități de cooperare și alte activități cu persoanele și companiile în cauză”, mai relatează RIA Novosti. (B.T.I.)

foto. Pixabay

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998