CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura de stat. De sus in jos

0 comentarii / 1475 vizualizări / 27 iunie 2011

Aceasta analiza este antefactum. Adica elaborata si postata inainte ca Presedintele Traian Basescu sa se produca intr-un plen al Parlamentului Romaniei, golit de opozitie. Cred ca dispun de informatiile necesare pentru a anunta ce urmeaza. Si, peste cateva ore, vom sti daca am sau nu dreptate. In esenta, exista toate sansele ca respectivul discurs sa contureze intentia unei lovituri de stat, organizata de insusi seful statului si de fruntasii PD-L in timpul vacantei parlamentare. O lovitura de stat, care va conduce nu la autocratia de azi, ci direct la dictatura. Pentru ca de facto Parlamentul va fi ca si dizolvat.
Pe buna dreptate, maghiarii s-au opus unei redesenari bezmetice a hartii Romaniei. La fel cum s-au opus si partidele din opozitie. E uluitor, in paranteza fie spus, cum populatia nu a inteles nimic. Pentru ca daca ar fi inteles, ar fi iesit in strada. Milioane de romani.
In momentul in care UDMR a respins toate variantele prezentate de domnul Traian Basescu, prin intermediul primului ministru sau chiar direct, la televizor, demersul parlamentar a esuat. O parte din Guvern – cea fara ministrii UDMR – nu mai putea propune Parlamentului o solutie acceptabila de natura sa intruneasca majoritatea necesara pentru ca, in mod constitutional, sa se treaca la organizarea de referendumuri. Dupa care, in functie de raspunsul cetatenilor, sa se decida asupra viitoarei structuri administrativ teritoriale a Romaniei. Din simplul motiv ca UDMR a anuntat ca, intr-o asemenea eventualitate, voteaza contra. Adica alaturi de opozitie. Iar daca Guvernul si-ar fi asumat raspunderea, asa cum intentiona – adica o parte din guvern -, el ar fi cazut iar Emil Boc ar fi fost demis. S-ar fi format practic o noua majoritate parlamentara. Care l-ar fi luat imediat drept tinta pe domnul Traian Basescu. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998