CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Lovitură de stat mondială?

13 comentarii / 6638 vizualizări / 31 iulie 2020

Poate exista aşa ceva ? Coup d’État / lovitura de stat se referă la un teritoriu limitat, la un stat, şi ea poate veni de la alte state sau entităţi non-statale, interne şi/sau externe. Mai totdeauna cu sprijin străin în orice caz. Dar lovitură de stat la nivel global, lovitură de stat planetară ? Se poate imagina şi teoretiza o asemenea întreprindere ? Unul dintre cei mai curajoşi şi interesanţi jurnalişti canadieni, Alexis Cossette-Trudel (Radio Québec), a fost, se pare, primul care a readus conceptul în actualitate. Coup d’État mondial. Essai sur le nouvel impérialisme américain e titlul unei cărţi scrise de Guillaume Faye, publicată iniţial în 2004 şi reeditată în 2008 la editura L’Aencre, deci în timpul crizei financiare mondiale anterioare. Cossette-Trudel e taxat, bineînţeles, de complotist. Complotişti ar fi cei ce văd comploturile, şi nu cei ce le fac, le săvârşesc.
Relansarea pandemiei cu un aşa-zis „al dolea val” (vor urma al treilea şi al patrulea val ?) în diferite părţi ale lumii, nu numai în emisfera sudică, sub bagheta controversată a OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii), o subsidiară ONU, e stranie şi deja foarte contestată. Acest al doilea val al pandemiei SARS-CoV-2 e contestat vehement de ACU, comisie de anchetă extraparlamentară compusă din medici, jurişti şi economişti germani, la care s-au asociat medici din toată lumea, peste 2 000, dar nu şi medici din România. O mare grupare de medici americani a prezentat, la rândul ei, o situaţie a pandemiei şi a tratamentelor eficiente (mai ales hidroxiclorochina, azitromicina, zinc). Dar mărturiile lor au fost rapid eliminate de pe Google şi de pe reţelele sociale cele mai frecventate. Au existat şi medici spanioli integri şi curajoşi (vezi profidecatholica.com, 29.07.2020). În Franţa şi în Elveţia au apărut mai multe cărţi interesante şi foarte citite, bestseller-uri, despre criza coronavirus, de pildă : Christian Perronne – Y a-t-il une erreur qu’ils n’ont pas commise ? („Există vreo greşeală pe care n-au comis-o ?”), Albin Michel ; Jean-Dominique Michel – Covid : anatomie d’une crise sanitaire („Anatomia unei crize sanitare”), Humensciences Éditions.
Se vor prelungi pandemia şi starea de urgenţă, starea de alertă până în 3 noiembrie, când se va vota în SUA şi vom afla dacă spectaculosul preşedinte Donald Trump, suveranist şi conservator, îşi va continua mandatul sau democraţii, liberalii (şi neoconsevatorii) închiriaţi de „guvernul mondial” prezumtiv, de Finanţa mondială (George Soros va sponsoriza campania candidatului democrat cu 50 de milioane de dolari, cu 30 de milioane mai mult decât în 2016), se vor întoarce la business as usual, cu Joe Biden, „Sleepy Joe”, preşedinte ? George Soros va finanţa cu 150 de milioane de dolari grupurile care militează pentru justiţie rasială şi cu 70 de milioane de dolari iniţiativele locale consacrate reformelor în justiţia penală şi iniţiativele de activism civic (nytimes.com, 13 iulie 2020).
Mulţi se pregătesc pentru prelungirea crizei (mai ales economice după noiembrie 2020) până cel puţin la sfârşitul anului 2021, dacă nu până în 2024, când PIB-ul Chinei va depăşi categoric PIB-ul SUA după numeroase previziuni aflate în circulaţie. Astfel, tot în 2024, pe locul trei al competiţiei economice din lume se va instala India, înaintea Japoniei şi Germaniei. Principalele economii europene, Germania, Marea Britanie şi Franţa, se vor găsi în 2024 la coada lui top 10, după Indonezia, Rusia şi Brazilia. Ordinea ar fi deci : China, SUA, India, Japonia, Indonezia, Rusia, Germania, Brazilia, Marea Britanie, Franţa. Această schimbare radicală de paradigmă provoacă turbulenţe greu de suportat. Mai ales pentru cei care îşi pierd preeminenţa cu care se obişnuiseră dupa al doilea război mondial.
Planul de relansare economică a UE e un pas enorm spre federalizarea Europei. Că vor sau nu vor, prin datoriile „perpetue” care se pun la cale, statele europene vor fi practic „cumpărate” de cei care dispun de sumele necesare. Dar la preţ de solduri. Deocamdată, datoriile mutualizate (şi perpetue) contractate de UE prin BCE sunt pentru vreo 40 de ani, dar ele pot fi prelungite „perpetuu”. După mai multe surse, la originea planului UE s-ar găsi acelaşi George Soros, care a propus ideea „împrumutului perpetuu” (metoda nu e chiar nouă, s-a practicat şi la începutul secolului al XIX-lea în Anglia şi în Franţa). „Suveranistul” francez Michel Onfray susţine că UE nu e decât o etapă intermediară spre un „guvern mondial”. SUA sunt deja cu mult înaintea tuturora în acest proiect globalist.
Politicienii români, aşa cum îi cunoaştem, fac ce ştiu, ce pot şi acele lucruri pentru care au fost inventaţi. Guvernul liberal ultraminoritar al lui Ludovic Orban, „guvernul meu”, este, după mulţi analişti, mai slab, mai incompetent şi mai corupt (afaceri pandemice) decât cel mai slab guvern de după ’89, cel aşa-zis tehnocrat al lui Dacian Cioloş. O performanţă totuşi greu de atins. Se poate mai rău ? Da, se poate. Pentru că nici PSD şi nici USR nu prea mai reprezintă o alternativă. Un lider PSD, Alfred-Robert Simmonis, ne-a anunţat un guvern de uniune naţională compus din oameni care nu vor avea voie să candideze. De preferinţă, „un Guvern de specialişti, care nu va candida la următoarele alegeri, pe care să-l susţinem cu toţii şi să ia deciziile corecte în această situaţie de pandemie”. Adică o echipă de profesionişti în postură de subalterni ai unor imbecili, incapabili şi impostori inutili. Adică noi cu carierele noastre politice, cu îndemnizaţiile şi pensiile speciale, şi ei, profesioniştii, cu salvarea ţării.
Ceea ce se întâmplă acum în SUA n-ar trebui să surprindă pe nimeni : „La revoluţia colorată naţionalistă neagră albă s-a meşterit neîncetat în ultimii patru ani. Din momentul în care Trump a fost nominalizat de republicani, elita capitalismului global a instigat la polarizarea rasialistă, la paranoia cu Putin şi cu nazismul, şi la alte forme de isterizare a maselor, anticipând evenimentele din această vară. Propaganda a fost consecventă. Media corporatistă liberală, dimpreună cu media alternativă liberală au tot prezis că Trump va deveni un adevărat Hitler, că va impune legea marţială, că se va proclama Führer şi va declanşa un soi de holocaust rasialist… din motive pe care n-au prea fost în stare să le explice. Fireşte că Trump n-a făcut asemenea lucruri, aşa că elita capitalismului global n-a mai avut încotro şi a trebuit să dezlănţuie furtuna de c…t a răzmeriţelor populare pentru a-l împinge pe Trump să reacţioneze disproporţionat… ceea ce, deloc surprinzător, el a şi făcut prosteşte. Ordinul dat trupelor milităroase de a se desfăşura pe străzi poate că satisface baza lui de fideli de dreapta, dar îi va aliena majoritatea americanilor „normali”, care nu se bucură neapărat să vadă apărând trupe de asalt (sau numai atunci când acestea intervin în forţă în vreo ţară îndepărtataă). Dar mai ales îi va motiva pe votanţi de-ai lui Obama care n-ar fi votat Clinton să iasă la vot şi să-l aleagă pe Joe Biden sau pe oricare altă marionetă a corporaţiilor cu care democraţii îl vor fi înlocuit până la 3 noiembrie. Asta pare să fie strategia generală” (C.J. Hopkins – „The white black nationalist color revolution”, consentfactorz.org, 29.07.2020).
Starea îngrijorătoare a dolarului ca monedă de schimb mondială (economia americană a scăzut, s-a restrâns ca parte a economiei globale), instrumentalizarea pandemiei, confruntarea Administraţiei Trump cu China, Hong Kong, Germania şi Rusia (Nordstream 2), alegerile în curs din SUA – toate pe fondul crizei economice globale – ne anunţă timpuri grele, care fac posibile tot felul de catastrofe, chiar şi o „lovitură de stat mondială”. (Petru Romoşan)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Economia SUA tocmai a înregistrat o scădere a PIB-ului trimestrial de 33%, cel anual fiind -9,5%.

  Gingaș e că abia acum se pregătesc să combată SARS-COV-2, prăbușirea economică fiind abia la început.

  Cele mai lovite state, de unde vor fugii milioane de șoricuți, sunt tocmai fiefurile dipsteitului. Cei mai rezistenți, dpdv alimentar, vor apuca alegerile cu vouchere de la bufonul ridicol.

  În principiu, CIA colcăie de planuri și strategii puse în practică de către niște prostovani fără pereche. Ce-i lovește acum în alune are legătură directă cu halul lor de competență. La noi la filială e OK, ținem steagul sus până la capăt.

  P.S. Fibra noastră națională ne împiedică să întoarcem armele. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • Parpanghele, corect se scrie :)) :)) :))
   Mazgalitura ta :))))))))))))) e incorecta, e chiar unul dintre cele 96 de simptome ale Covid-20, asa, la ochi vorbind

   Altminteri, da, multa lume necajita!

   • Ce mâzgâlitură, securiste? -32,9%? :))))))))))))

    Mizați tot pe fierul vechi american. N-aveți cum să ajungeți pe anvelope în flăcări! :))))))))

 2. CE SA NE MENTINEM…?

  CE VIATA SA URMAM…?

  „ORI ESTI PRECAUT…ORI ESTI PROST”….DIN DOUA UNA

 3. Da, trăim vremuri foarte tulburi…ca specie umană. Că țara numai tara( stat) nu se mai poate numi.. Fiecare va încerca să supraviețuiesca…Romania e deja data globaliștilor cu sprijinul lui kwi cel ce nu simte românește …

  • KWI nu simte romaneste… Dar simte ceva, orice ?

  • KWI a fost ales de majoritatea romanilor. Daca PSD ar fi fost un partid responsabil ar fi cautat un candidat adevarat si nu s-ar fi prezentat la alegerile prezidentiale cu o caricatura tragi-comica, precum Viorica Dancila.

   Romania sufera din cauza establishmentului politic, militarc si juridic, impanzit cu oameni de cea mai proasta calitate, cei mai multi dintre ei descendenti ai establishmentului comunisto-securist intemeiat de sovietici in anii ’50 si continuat si mai abitir de nationalistii lui Ceausescu. Neavand niciun fel de concurenta interna sau externa, la adapostul tratatului de la Varsovia inainte de 89 si predand tara si pe Ceausescu la ineput sovieticilor (s”a sunam la Moscova si sa spunem cine suntem”) si imediat dupa ’91 predand-o la cheie SUA, militar si partial politic si UE, politic si economic, oligarhia postcomunista actuala nu are alta treba de facut decat sa stoarca bani publici produsi de altii, nefiind deranjata de nimeni. Daca ar fi fost deranjata, poate ca s-ar fi cizelat si ei, in timp.

   Aceasta este de fapt problema, nu KWI. Dimpotriva, singura noastra sansa este accelerarea integrarii europene si chiar federalizarea UE, nicidecum nationalismul, patriotismul si suveranismul. Ca sa ce, sa ne conduca tot copiii si nepotii ofiterilor de secu si in mai mica masura ai oligarhiei de partid? Nu se vede unde ne-au condus astia?

   • Establishmentul comunisto-securist ți l-a propus pe retardatul Iohannis pe care-l lingi în cur cu orice ocazie.

    Integrarea europeană s-a produs deja, SRI veghează să fim storși și furați pe față de către corporațiile germane, austriece și franceze, beneficiind și ei, prin firmele lor ghițulesco-coldești, să fure în draci.

    Problema cea mai mare e să ai un președinte retardat în fruntea CSAT, o paiață imbecilă a Securității hoațe.

 4. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 5. Hidroxiclorochina nu este un medicament eficient. Da aritmii cardiace majore , mai ales in combinatie cu azitromicina. Google nu are nevoie sa ” stearga” nimic fiindca in bibliotecile online profesionale se pot citi zeci de articole pe aceasta tema. Ideea ca Google ar sterge ceva este o MEMA tembela, ca si aceea ca OMS regizeaza valuri de pandemie, cand de fapt le constata. OMS este de vina pentru explozia cazurilor de Covid in Romania sau cretinismul populatiei locale ? Ziaristii „interesanti si curajosi”, ca acest Alexis Trudel, ca si cei care-l citeaza admirativ, SA NE SCUTEASCA !

  • Otilika 1956 e o sekurice ordinara ! De multa vreme ! Foarte scirboasa , tovarasa !SRI nebotezat !

  • ..din Romania??? doar? dar tu nu esti pe planeta asta? pffff, credeai ca te aplauda cineva? ignoranta si plina de acid. impotriva RO! mars!

 6. […] Citește mai mult pe site-ul inPolitics […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998