CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura de teatru: partidul lui Bondrea se preda independentilor. Cozminca out!

0 comentarii / 1819 vizualizări / 12 martie 2010

Fostul lider pesedist Octav Cozmîncă încasează o lovitură de proporții și îi spune adio lui Aurelian Bondrea. Trădare și șantaj, acestea sunt acuzațiile pe care Cozmîncă le aruncă peste umăr, la plecare, în timp ce structurile hărăzite noului mare partid de stînga vor merge, de acum, la formațiunea lui Gabriel Oprea.

Cine face jocurile în parohia lui Bondrea?
Octav Cozmîncă anunță, printr-o scrisoare deschisă remisă azi presei, renunțarea la proiectul de construire a unui nou partid politic de stînga, ANSD, creat cu ajutorul rectorului universității ”Spiru Haret”, Aurelian Bondrea. Fostul pesedist explică neașteptata decizie prin aceea că ”Deşi, la început, am avut toate promisiunile de asigurare a condiţiilor şi logisticii necesare până la dobândirea personalităţii juridice de către noul partid, ulterior au început să apară suspiciuni, tergiversări, lansarea unor zvonuri din partea unor binevoitori din preajma profesorului, inclusiv condiţionări inadmisibile care aveau legături cu Universitatea şi nu cu noul partid”. ”Menţionez, dle profesor Bondrea, că eu am fost de bună credinţă, nu am venit pentru bani sau avantaje. Am pierdut timpul şi oportunităţile create, inclusiv climatul favorabil şi sprijinul unor forţe politice sănătoase din ţară şi Europa. Oare cine a avut un astfel de interes diabolic? Cine face jocurile în ,,parohia” dumneavoastră?Nu aş vrea să accept faptul că v-au influenţat unii delatori, mincinoşi şi securişti – oameni fără cuvânt – care una spun şi alta fac, inclusiv un individ pe care l-am ajutat prieteneşte în mai multe rânduri ale carierei sale. După părerea mea şi nu numai, asemenea indivizi v-au făcut şi vă fac mult rău. Este opţiunea dumneavoastră să acceptaţi astfel de colaboratori de rea credinţă, care vă încurcă şi nu vă ajută sincer în demersul corect pe care l-aţi iniţiat din anul trecut. Nu am facut şi nu voi face, până la sfârşitul vieţii ŞANTAJ, dar nici nu voi accepta să fiu păcălit şi folosit aşa cum s-a încercat în ultima vreme. ” mai spune Cozmîncă în scrisoare.

Miza ”marelui” partid de stînga era salvarea universității ”Spiru Haret”
Marea întrebare: despre ce șantaj vorbește Cozmîncă și cine este ”individul” pe care l-a ajutat ”prietenește” și care a avut cuvîntul decisiv în distrugerea proiectului noului partid? Informațiile Inpolitics sunt că e vorba de Gabriel Oprea și al său nou partid, care se pregătește, curînd, să absoarbă structurile clădite de Cozmîncă pentru ANSD. Surse din preajma fostului lider pesedist afirmă că Octav Cozmîncă s-a trezit, în ultimele săptămîni, confruntat cu amînări misterioase, inexplicabile, ale înscrierii partidului la tribunal, deși totul era pregătit cu minuțiozitate. În urma unei investigații discrete, fostul pesedist a descoperit cu stupoare că fiul lui Aurelian Bondrea, finanțatorul proiectului noului partid de stînga, este un vechi partener de afaceri cu generalul Gabriel Oprea, care l-a convins să se debaraseze de Cozmîncă pentru a se alipi formațiunii sale, UNPR. Aceleași surse susțin că principalul scop al creării partidului lui Bondrea ar fi fost, în realitate, salvarea, prin înțelegeri politice, a universității aducătoare de sute de milioane de euro, care anul trecut era să fie desființată de PSD, prin Ecaterina Andronescu. Acum, Bondrea ar fi primit promisiunea fermă că nimeni nu se va mai atinge de universitatea sa dacă acceptă să își pună structurile la dispoziția UNPR, lucru pe care el l-a acceptat fără rezerve. În consecință, Cozmîncă rămîne cu buza umflată, iar partidul Independenților primește ajutoare consistente (umane, logistice și financiare) și amenință să devină, cu adevărat, o amenințare pentru PSD. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998