CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura de teatru: Videanu vrea la primaria generala

0 comentarii / 1686 vizualizări / 28 septembrie 2011

În PDL începe să fie aglomerație de doritori ai fotoliului lui Sorin Oprescu, după ce s-au vehiculat deja numele lui Paleologu, Cristian Preda, Silviu Prigoană, Monica Macovei șamd. Ultimul pe listă este Adriean Videanu, fostul primar, cel care s-a cerut la o emisiune TV special pentru a-și anunța neașteptata disponibilitate.

După o lungă tăcere instalată în toamna trecută, cînd tripleta BVB a fost trasă pe linie moartă, Videanu scoate capul, brusc, și se anunță disponibil pentru primăria generală. În cadrul unui interviu luat de Ion Cristoiu la B1TV, Videanu a fost întrebat direct dacă ar fi interesat de o nouă candidatură, anul viitor, moment în care acesta a declarat că decizia trebuie să fie a partidului, care să desemneze omul cel mai potrivit și mai bine plasat în sondaje etc. La întrebarea repetată insistent de către Cristoiu dacă, personal, ar respinge o asemenea candidatură, Videanu a refuzat categoric să dea un răspuns negativ: ”să decidă partidul”.

Dincolo de asta, însă, întreaga emisiune a fost una pur electorală din punctul de vedere al pedelistului: el și-a enumerat realizările din mandat, a respins implicarea în cele mai mari scandaluri de la vremea respecivă, a punctat că, după mandatul său, PDL a luat cel mai mare scor în București din istoria sa etc.
De asemenea, Videanu l-a acuzat pe ”doctor” că toate reușitele sale sunt, în realitate, proiecte începute de el însuși, și a spus că actualul primar și-a retezat singur orice șansă de a fi reales în momentul în care a acceptat coabitarea cu USL. O alianță despre care Videanu a dat asigurări că se va face praf înainte de alegerile locale.

Interesant de remarcat lipsa de memorie a lui Videanu: în 2010, acuzat de Cristian Preda că a dezertat de pe cîmul de luptă înaintea alegerilor, Videanu a explicat, în premieră, motivul refuzului de a candida la un nou mandat: ”E pentru prima dată când spun de ce nu am mai candidat la Primăria Capitalei. Am candidat în 2005 la Primăria Capitalei pe o înţelegere pe care am făcut-o cu şeful statului la acea vreme şi cu primul ministru, cu Călin Popescu Tăriceanu, în ideea de a anula rapid cele şapte ordonanţe de urgenţă pe care fostul guvern (Năstase, n.r.) le dăduse pentru a limita atribuţiile primarului general. Şi, din păcate, cele şapte ordonanţe de urgenţă care au transformat primarul general dintr-un primar adevărat într-un primar mai puţin important decât orice alt primar de sector, lucru absolut inadmisibil în opinia mea, n-au mai fost anulate. Acesta a fost motivul”.

Iată că acum, Videanu prezintă cu totul alte motive ale forfaitului. În cadrul emisiunii lui Cristoiu, tot ”în premieră”, Videanu a explicat că două au fost adevăratele motive: primul, faptul că PDL, în frunte cu senatorul Marius Marinescu, a acceptat, în 2006, propunerea de a se institui o comisie parlamentară de anchetă a scandalului bordurilor, ”ceea ce înseamnă că unii colegi de ai mei de partid chiar luau în calcul posibilitatea ca eu să fiu vinovat”. Al doilea motiv, a sugerat Videanu, ținea de deteriorarea imaginii sale publice după ce a luat decizia de a interzice unor structuri din subordinea primăriei generale de a mai da publicitate presei. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998