CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: Iohannis le retrage ”Steaua Romaniei” lui Chirac si Berlusconi

4 comentarii / 4873 vizualizări / 10 decembrie 2019

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi că a decis să retragă decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv a fostului Adrian Năstase, acțiunea urmând să fie finalizată în scurt timp.

”Da și pot să vă spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naționale, am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp, și veți primi prin intermediul departamentului comunicare exact lista decretelor prin care retrag aceste ordine”, a declarat Klaus Iohannis, conform Mediafax.
Anunțul președintelui semnifică, evident, și retragerea post-mortem a ordinului ”Steaua României” în grad de Colan, cel mai înalt cu putință, acordat președintelui francez Jacques Chirac în 1998, condamnat definitiv de justiția franceză, ori premierului italian Silvio Berlusconi, ”Steaua României” în rang de Mare Cruce acordată în 2002, acesta fiind, de asemenea, condamnat definitiv de justiția italiană. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Doamne fereste !
    Oare omul mai are toate tiglele pe casa ?

  2. Mi se pare normal ca cei condamnati definitv pentru diverse infractiuni sa isi pastreze medaliile si beneficiile….
    Pentru romani e fresc.
    Doar nu o sa luam exemplul occidentului care e plin de aberatii de genul…..sa retragi medaliile sportivilor care au fost ulterior dovediti ca s-au dopat.Daca au fost smecheri ,foarte bine!

  3. Ar trebui sa-i retraga anticipat totul si lui Donald Trump. Daca presedintele american va fi destituit de democrati ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998