CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: Justitia o darima pe Violeta Alexandru de la sefia PNL Bucuresti

8 comentarii / 4873 vizualizări / 28 iulie 2020

O bombă cu potențiale efecte politice letale a căzut azi, după ce în spațiul public s-a difuzat o informație din 3 iulie rămasă, inexplicabil, neștiută pînă acum. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a publicat, astfel, decizia Justiției prin care s-a stabilit că actuala conducere a PNL București a fost instalată ilegal, ceea ce va conduce în mod cert la anularea alegerilor din februarie 2020. O decizie, foarte probabil, în premieră post-decembristă absolută.

Reamintim pe scurt: anul trecut, imediat după alegerile europarlamentare, Ludovic Orban a cerut înlocuirea conducerilor organizațiilor din București din cauza scorului slab scos în capitală. Pe 3 iunie, liderii celor șapte organizații, cu Cristian Bușoi în frunte, și-au prezentat demisiile din funcții. În mod normal, din acel moment, conducerile ar fi revenit, ca interimari, ajuncților șefilor de filiale, numai că pe 15 iunie, cîteva zile mai tîrziu, conducerea centrală a PNL a decis să dizolve, efectiv, toate birourile din conducere din cele șapte organizații, iar pe 12 august aceeași conducere centrală numește ca interimari o serie de apropiați ai lui Orban, în frunte cu Violeta Alexandru, președinte pe București, Sebastian Burduja (Sector 1), Monica Anisie (Sector 2), Antonel Tănase (sector 3), Pavel Popescu (Sector 4), Cristian Băcanu (Sector 5) şi Ciprian Ciucu (Sector 6).
Menționăm că statutul PNL prevede că birourile de conducere ale organizațiilor pot fi dizolvate ”în cazul încălcării grave a hotărîrilor sau deciziilor partidului, cu votul a 2/3 din membrii BPN” ceea ce ar putea ridica semne de întrebare asupra deciziei de dizolvare însăși, dat fiind că un scor slab în alegeri, oricît de păgubos, nu reprezintă, totuși, un act de indisciplină. Chiar și așa, statutul nu prevede dreptul BPN de a numi în conducerea organizațiilor, ca interimari, pe cine are chef. Alegerile în București au avut loc abia în luna februarie anul acesta și, ce surpriză, au fost toate cîștigate de interimarii numiți de Orban.

Deciziile luate în iunie și august de către BPN au fost atacate în instanță de membri revoltați, iar pe 3 iulie anul acesta a căzut, cum spuneam, bomba: Justiția a anulat ambele decizii.

”Anulează Decizia nr. 15/03.06.2019 şi Decizia nr. 18/12.08.2019 emise de Biroul Politic Naţional al PNL. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi 03.07.2020. Document: Hotarâre 25/DEC/P/2020”.

Decizia nu e definitivă, doar că, din informațiile noastre, autorii plîngerilor ar putea solicita judecătorilor o ordonanță de suspendare efectivă a celor două decizii ale BPN, pînă la recurs, și ar putea, de asemenea, să conteste pe aceasă bază alegerile din februarie, ceea ce ar putea lăsa conducerea PNL București, inclusiv de la sectoare, fără dreptul de semnătură a listelor de candidați la locale. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Doamna dum-dum face treabă bună la șefia PNL București. Un politruc perfect incompetent și total respingător nu poate decât să ne bucure.

    • Parpanghele, iar te-ai apucat sa scrii sub numele altora. Asta v-a invatat la scoala voastra de ratati. Atata puteti. Ia mai scrie cate ceva de Oblio, de Farenato, de mamaie Norica … Te-ai cam puturosit, hotoman mic

      • Strategia de la Băneasa e simplă, preluăm nume sau pseudonime și le compromitem, facem bășcălie, proștii nu se prind de ajunge o vită proastă și EXTREM de urâtă ca Violeta Alexandru chiar și ministru. Eh, și președinte de filială.

        De ce să nu luați voi, securiștii pulii, muie până vă înecați?!?

        • Eu zic sa punem o poza Iacob asta ca sa ne lamurim ca exista e legatura intre idiotiile debitate si căutătura de fomist

          • Avem poza Violetei Alexandru. Arată ca iepurașul din Alice în țara minunilor și e din România.

  2. Mâncători de cacat ai lu sărma-n cur au cacat o
    mica stire. Coroiu si Cacatoiu Iacob, doi coprofagi pt bani

    • Noua orientare pe unitate este asta scatolgica? Nu de alta dar macar dă-mi si noua numerele de loto câștigătoare, daca tot esti cu rahatul in gura!

      • Dă-ne in loc de dă-mi!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998