CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitură: Kovesi confirmă că anchetează stuful lui Stănescu

0 comentarii / 1785 vizualizări / 2 martie 2024

Procurorul șef al Parchetului European, Laura Kovesi, a confirmat într-un interviu apărut azi că anchetează celebra afacere cu stuful Deltei Dunării a familiei lui Paul Stănescu, secretar general al PSD. Kovesi a mai spus și că plățile API către firma respectivă au fost blocate.

”Un alt dosar despre care se vorbește mult în România privește subvențiile europene acordate pentru stuf din Deltă, care a ajuns în acte pășune. APIA a blocat plățile și există informația că la EPPO există o anchetă în care chiar ar fi fost audiat șeful demis al APIA. Există acest dosar?” a fost întrebată șef EPPO de către Spotmedia.

”Da, avem o anchetă în curs, colegii au ridicat documente de la APIA, din ce îmi amintesc au solicitat diverse documente referitoare la aceste proiecte. Este o investigație care a început de curând și în momentul în care o să finalizăm vom face publice mai multe informații.
Dar vă pot confirma că este oficial deschisă o investigație în cadrul EPPO, în care deja se administrează probe, s-au ridicat documente, se fac diverse analize(…) Este o investigație cu privire la fapte, in rem. Pană în acest moment, din câte știu, nu este nicio persoană pusă sub acuzare” a precizat Kovesi. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998