CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura lui Ponta: DNA sa il ancheteze penal pe Iohannis

1 comentariu / 3164 vizualizări / 8 aprilie 2016

Fostul premier Victor Ponta cere, pe Facebook, demararea anchetei penale de către DNA în cazul președintelui, sub acuzația de conflict de interese după ce a numit ambasador pe fiul unui personaj cu care s-a aflat în raporturi de muncă la primăria Sibiu.

”Bun – deci acum, dacă suntem toți egali în România și dacă se respectă ceea ce s-a întamplat în cazul altora, urmează:
1. DNA să ceara începerea urmăririi penale contra Dlui. Klaus Iohannis pentru săvârșirea infracțiunii de „Conflict de interese” prevăzuta de Art. 301 din Noul Cod Penal deoarece „în exercitarea atribuțiilor de serviciu … a participat la luarea unei decizii … prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru o persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale sau de muncă în ultimii 5 ani.” (vezi mai jos textul Hotnews: ”Presedintele Klaus Iohannis l-a propus ambasador in Danemarca pe Mihai Alexandru Grădinar, un tanar diplomat de cariera care a mai lucrat la ambasada din Viena. Viitorul ambasador este fiul unui controversat afacerist local, Ilie Gradinar. Acesta a condus o companie aflata in subordinea primariei Sibiu, condusa pe atunci de Klaus Iohannis. Intr-un articol din presa locala, Mihai Gradinar a declarat despre Klaus Iohannis ca „suntem prieteni buni, de familie”” )
2. Tinerii frumoși și liberi care au cerut „un alt fel de politică” vor ieși diseară în stradă să ceara demisia Președintelui vinovat. (așa cum fac în aceste zile în Brazilia, Franța etc.)
3. Cu ocazia demisiei, Dl. Iohannis va fi cercetat penal și pentru fals și uz de fals, fapte comise în vederea obținerii în mod fraudulos a unei case în Sibiu, așa cum a stabilit deja prin hotărâre definitivă Curtea de Apel Brașov. Și sigur va fi solicitat de către ANAF să restituie suma de 600 milioane încasată fără drept ca și chirie pentru casa obținută în mod fraudulos.
Eu cred că România este un stat de drept în care toți suntem egali în fața legii și răspundem pentru faptele noastre – sau NU?!” a scris fostul premier. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. ponta e un penal jegos

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998