CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: Mircia Gutau rateaza revenirea la primaria Valcei

0 comentarii / 1974 vizualizări / 18 martie 2010

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vîlcea, Mircia Gutău, nu mai are șanse să revină în fotoliul de edil, prin alegeri anticipate, în urma unei decizii de ieri a Înalții Curți de Casație și Justiție.

Suspans prelungit pînă pe 14 aprilie
Pedeliștii vîlceni au așteptat ziua de ieri cu sufletul la gură, dat fiind că Înalta Curte de Casație și Justiție s-a întrunit pentru a dezbate contestația în anulare depusă de avocații lui Miricia Gutău, primarul Vîlcei condamnat recent definitiv la închisoare pentru luare de mită. Motivul agitației din PDL era acela că o eventuală decizie favorabilă a curții ar fi însemnat eliberarea definitivă a lui Gutău, iar acesta ar fi fost imediat desemnat candidat al PDL la alegerile anticipate pentru primăria Vîlcei, organizate după ce edilul a fost demis de prefectură din cauza condamnării definitive. Din păcate pentru PDL, aflarea deciziei ÎCCJ se amînă pentru 14 aprilie, ceea ce îl scoate din cursă, total, pe Gutău, creditat cu șanse zdrobitoare la obținerea unui nou mandat.

Senatorul PDL de Vîlcea, Dorel Jurcan, a confirmat informația pentru Inpolitics, declarînd: ”În urma amînării de ieri a verdictului, domnul Gutău nu mai poate candida la primărie, pentru că nu va mai avea timpul necesar să își depună dosarul pentru candidatură, alegerile avînd loc la numai cîteva zile după termenul de 14 aprilie, cînd se va comunica decizia ÎCCJ în cazul domniei sale. În aceste condiții, cel mai probabil e că partidul nostru îl va desemna candidat pe Romeo Rădulescu, actualul viceprimar”. Jurcan a declarat că Gutău ar putea, totuși, în cazul în care va fi eliberat, să candideze la șefia organizației județene a PDL, în funcție și de decizia pe care Colegiul Național al PDL o va lua, duminică, în legătură cu data congresului și cu modalitățile de derulare a alegerilor în partid: de sus în jos, sau de jos în sus. ”Dacă se decide să aibă loc alegeri întîi în organizațiile locale, atunci e probabil că evenimentele se vor urgenta, pentru ca să fie gata totul pînă la congres. Dacă se decide invers, probabil că alegerile în organizațiile județene vor fi împinse undeva, în toamnă, caz în care dl.Gutău are posibilitatea să candideze, dacă va fi eliberat pe 14 aprilie”. Primarul de Râmnicu Vâlcea a fost condamnat, reamintim, pentru că în 2006 a luat mită 50.000 de euro pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Complice i-a fost viceprimarul de la acea dată, Niculae Dicu, şi el aflat acum după gratii. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998