CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura neasteptata pentru feministele din Romania

1 comentariu / 3247 vizualizări / 28 iulie 2016

O dezbatere dedicată feminismului din România și locului codaș ocupat de țara noastră în clasamentul mondial al egalității de șanse, organizată ieri, s-a văzut dată peste cap de poziția uneia dintre cele mai prestigioase voci feminine de la noi.

La Cafeneaua critică, în cadrul dezbaterii „Feminism și societate în România postcomunistă”, prof. univ. Mihaela Miroiu, vîrful de lance al feminismului autohton post-decembrist, a declarat că este dificil să faci din feminism o politică de stat, atrăgând atenția, totodată, că, deși România a implementat aceleași legi care se aplică în toate statele UE, se află pe ultimul loc în acest domeniu.

„La ora actuală, în Senatul României, Comisia de egalitate de șanse între femei și bărbați, care ar trebui să se ocupe cu acest tip de politici, este alcătuită exclusiv din bărbați, iar la nivelul Camerei Deputaților sunt jumătate femei, jumătate bărbați, dar șeful este un bărbat”, a spus, conform Agerpres, Miroiu.
Ea a adăugat că, deși România s-a conformat tuturor cerințelor europene și a implementat aceleași legi care se aplică în toate statele de pe continent, în prezent se află pe ultimul loc între țările UE iar în lume se clasează pe locul 91, „între statele africane și arabe”, în ceea ce privește feminismul.

Surpriza a venit în momentul în care distinsa poetă Nora Iuga (foto) a luat cuvîntul în contra ”curentului” dezbaterii, afirmînd că, deși a ajuns la vârsta de 85 de ani, nu a fost niciodată preocupată de problema feminismului, precizând că întotdeauna s-a simțit binecuvântată că „s-a născut femeie”.
Dând câteva exemple din Europa de nord-vest, poeta a spus că „uneori femeile ajung să exagereze iar bărbații, în foarte multe cazuri, au ajuns să fie exploatați”. „Nu mi-aș dori să se ajungă într-un matriarhat”, a completat Iuga.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. corect. in vest s-a ajuns ca feminismul sa fie folosit pentru a distruge barbatii. nu poti schimba natura umana.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998