CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: Parchetul lui Kovesi da stingerea la anchetat mari corupti din Romania

7 comentarii / 4066 vizualizări / 28 iulie 2021

De la intrarea în funcțiune a noului Parchet European (EPPO) condus de Laura Kovesi, nu mai prididesc informațiile că acesta va prelua sute de dosare de corupție din România, iar marii corupți au motive să-și piardă somnul. Un mic element însă, furnizat azi oficial de EPPO, dă stingerea anchetării marilor corupți, pe motive de ”atemporalitate”.

Mai pe scurt, EPPO informează oficial că nu poate ancheta dosare cu fapte comise înainte de data de 20 noiembrie 2017, acela fiind punctul zero al începerii activității parchetului.

Informația e furnizată de procurorul european delegat din partea țării noastre, Dana Ana, într-un răspuns dat fostului președinte al CNAS, Lucian Duță, care făcuse o sesizare privind deturnări de fonduri europene de către SRI cu prilejul implementării cardului de sănătate din România.

Procurorul Ana explică faptul că, potrivit normelor de înființare și funcționare a Parchetului European, nu există competențe de anchetare a faptelor mai vechi de 20 noiembrie 2017, astfel că EPPO va transmite denunțul lui Duță privind posibile abuzuri ale SRI către DNA-ul românesc.
Data de 20 noiembrie 2017, precizăm, este cea la care Consiliul Justiție și Afaceri Interne al UE a aprobat instituirea EPPO.

 

 

Reamintim că Laura Kovesi vorbea acum cîteva luni de cel puțin 600 de dosare de corupție din România care ar urma să ajungă la EPPO, mai apoi șeful DNA, Crin Bologa, vorbea recent de 200 de dosare de mare corupție care urmează să fie transmise Parchetului European, în fine, zilele trecute se afla pe surse că 15 dosare ar fi fost deja transmise. Informații primite cu bucurie în special de adversarii PSD, care profețeau înfundarea pușcăriilor cu social-democrați.

Numai că, devine limpede acum, dacă e să vorbim de corupție guvernamentală, anchetele respective ale EPPO pot ”prinde” doar aproximativ ultimii doi ani de guvernare PSD, 2018 și 2019, după care intră în schemă guvernarea dreptei.
Pînă atunci, nu ne rămîne decît să așteptăm momentul cînd, la sesizarea EPPO privind denunțul lui Lucian Duță, DNA va trebui să demareze ancheta contra SRI, ori să sfideze importantul for european și să arunce dosarul la sertar, sub strat gros de praf. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Kovesi si gasca nu vor face absolut nimic…pentru ca in Romania, stricata asta se baza pe Coldea si pe facaturile nevestei lui Coldea. Adica formau un grup infractional organizat, cu Dumitru Dumbrava, vesnic pe culoarele justitiei, cu avocatii de casa ai PNA, Ene, Chiciu, Dan, etc…Cum o sa execute ea comenzi prin alte state, de a paradi oameni de afaceri daca nu are cate un Coldea pe acolo?! Paradeala nu e gratis…DAR VA FI CAT SE POATE DE INTERESANT DACA NIMERESTE DOSARE CU OAMENI DE AFACERI RUSI OPERAND IN OCCIDENT…MEDALIILE DE LA FRANCEZI NU MAI AU GREUTATE CU VESTELE GALBENE IN COASTA LUI MACRON, DAR CE SA VEZI, MARK GITTENSTEIN PRADUITOR AL ROMANIEI SI-A REUNIT DESTINUL CU KOVESI SI BASESCU LA BRUXELLES…Basescu o are legata pe fie-sa cu ghiuleaua de picior, Kovesi sta in cumpana cu frate-su …CINSTITA SALTELISTA A JUSTITIEI ROMANE. CUCUVEAUA CANTA-I-AR DE PRIVEGHI LUI MADAM LASCU-KOVESI. TICALOASA SI STRICATA…MARE CAT UN DULAP, GRATIOASA CA UN HIPOPOTAM SI CINSTITA CA MATROANA UNUI BORDEL DIN CRUCEA DE PIATRA. SICRIUL NU ARE BUZUNARE MADAM…

  2. […] Sursa: Infopolitics.ro […]

  3. sper ca,nu ati publicat informatia de pe „surse”marii corupti,timpul o sa demonstreze vericalitatea laurei codruta kovesi

    • Ce timp să mai demonstreze că CIA a extras-o pe această penală din România?!?

      Oricât de proastă ai fi, n-ai cum să fii chiar atât de proastă, securistă imbecilă!!!

  4. Se sa fie, ce sa fie ….
    Ptiu, NECASTIGATOR

    • EPPO nu investighează furturile SRI, iar DNA ține de SRI.

      Necâștigător pentru cine? Pentru contribuabilul român furat pe față de Securitate.

  5. Doua comentarii:
    1. Ana Dana se adla in stare de incompatibilitate (doamna in cauza l-a trimis pe Duta in judecata, asa ca este complet lipsita de obiectivitate);
    2. Fapta se refera la 2019, nu la 2016, asa ca exceptia de temporalitate , invocata de Ana Dana – vezi pct. 1 – nu sta in picioare.
    Concluzie: nu-l vad pe Duta sa se ia la harta cu EPPO, din motive pe care nu le-as mai expune

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998