CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Lovitura: Patriarhia cere romanilor sa nu voteze la locale progresistii si scepticii Covid 19

13 comentarii / 3866 vizualizări / 22 iulie 2020

Biroul de Presă al Patriarhiei Române a transmis un comunicat oficial după încheierea, ieri, a lucrărilor Sf.Sinod, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în care prezintă deciziile luate cu acest prilej. Între acestea, una explozivă, care marchează o neașteptată implicare a BOR în politică.

Se anunță, astfel, în comunicatul oficial:

”În perspectiva alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din toamna anului 2020, Sfântul Sinod a reiterat faptul că Biserica Ortodoxă Română rămâne neutră din punct de vedere politic, dar îi îndeamnă pe toţi cetăţenii ortodocși să-și manifeste dreptul la vot având în vedere criterii care vizează realizarea binelui comunitar şi promovarea valorilor creştine în societate(s.n.)”.

Altfel spus, BOR e neutră, dar indică precis cine nu ar trebui votat la locale, iar ”victimele” indicațiilor sale sunt, în primul rînd, partidele USR și PLUS, ”progresiștii” care s-au ciocnit pînă acum în repetate rînduri, în felurite forme, cu biserica.

Pe de altă parte, formula ”vizează realizarea binelui comunitar” e încă mai spectaculoasă, pentru că ea ar putea ținti spre acele partide, să le spunem sceptice, care critică restricțiile exagerate și măsurile pompieristice ale autorităților privind combatarea pandemiei, iar aici putem vorbi și de formațiuni precum PSD, PRO România, ALDE sau chiar UDMR. Ceea ce ar putea trimite cu gîndul că Patriarhia se plasează, fie și indirect, de partea PNL.

Interesant de remarcat, în paralel, faptul că BOR nu suflă un cuvînt, în comunicatul de după Sf.Sinod, despre drama bisericii Sf.Sofia din Istanbul, transformată de Erdogan în moschee. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Unde este Gunoi Mioc? Cum a rămas cu matematicianul israelian care estima dispariția COVID la 70 de zile de la ultimul ciclu al unei scroafe din nordul Poluției?

  • Apropo de scroafe. Cel mai misterios si inexplicabil aspect aflat pe masa specialistilor este faptul ca muncitorii din mai toate abatoarele sunt victime predilecte ale epidemiei. Stiu, s-ar spune ca oamenii stau inghesuiti la lucru, dar cu exceptia abatoarelor de tip avicola si a muncitorilor strainin cazati in baraci, etiologia predilecta nu se sustine prin niciun indiciu cunoscut.

   • Cercetătorii britanici au demonstrat că virusul nu poate fi transmis decât la o pisică din Belgia. Maxim două. Crede și nu cerceta!

 2. Tarziu ,foarte tarziu prea nefericita sluga a conjuratiei care a vandut Romania intunericului.Esti compromis,DEMISIA!Asta daca mai o urma de credinta si demnitate.Dute in popor si vezi cum preotii slujesc in biserici goale de credinciosi pe care i-ai parasit.DUTE!

  • @Zyx, bine ati grait si ati scos adevarul incomod la suprafata.O Biserica care dezbina Romania in doua tinand cont doar interesele si meschinaria unor prelati fara scrupule si credinta.Ce ma amuza este ca, in ultimii ani, in numele dragostei crestinesti( a se citi interes material) exista o aplecare puternica catre etnia tziganeasca,cum s-or fi intelegand…..ei stiu.

 3. Din nou, BOR (in fapt, nejustificat de fericitul administrator al banilor BOR, iarta Doamne vorba suparata!) se dovedeste defazata…sa le spuna cineva precuviosilor ca asta era discursul pentru familia traditionala…acum, dupa linguritele de plastic si lacatul pe sfintele lacasuri vreme de doua luni, nu cred ca mai are cineva (fie el si BOR) sa recomande ceva crestinilor ortodocsi… Si daca, totusi, drepcredinciosul hotaraste sa voteze cu cine crede el, ce o sa faca BOR, or sa-l excomunice, or sa-l afuriseasca…eu „recomand” o usoara prudenta in abordarea enoriasilor, mai ales dupa ce ai fost de acord ca orice casa poate fi o biserica…greu si cu politicosecuritatea asta, trebuie sa ai cu ce s-o duci…

  • 1. Daca esti ortodox, desi ma indoiesc, atunci si tu esti BOR.
   2. Cine vorbeste de BOR si nu face deosebirea intre Sfantul Sinod si Biserica Ortodoxa Romana este un analfabet.
   3. Impartasirea credinciosilor s-a facut si in aceasta perioada cu o singura lingurita, ca si pana acum, nu asa cum sugerezi tu mincinos cu lingurite de plastic de unica folosinta.
   4. „Discursul pentru familia traditionala” ramane capital pana la Sfarsitul lumii.
   5. Bisericile au fost inchise doar pentru laici, nu si pentru clerici si monahi, si ea nu a fost hotarata de Ierarhii Bisericii, ci de regimul Iohannis.
   6. Confunzi Ortodoxia cu Papismul. Inchizitia a fost o institutie specifica Bisericii Catolice, nu Bisericii Ortodoxe.
   6.

   • 1. Declarat ortodox de către terțe persoane la varii recensăminte. Botezat, probabil la 2 luni, nedus la biserică niciodată after. Și eu sunt BOR? EU SUNT BOR!!! EU SUNT 90% populatie de religie ortodoxă.
    2. Îți bați gura de pomană, prostia e veșnică.
    3. Foarte bine. Nu puteți să lălăiți discuțiile despre viața de apoi, trebuie să fiți proactivi, o singură linguriță, mai multe tipuri de bacterii și virusuri la toți deștepții neînfricați.
    4. Discursul rămâne, filmele cu homalăi se înmulțesc. Fiți îndărătnici și politically correct va tipări LGBT și pe bonurile de la casele de marcat.
    5. Zecile de preoți decedați în Lombardia nu vă puteau folosi drept exemplu. O singură linguriță, un singur neuron.
    6. Nu a vorbit nimeni despre inchiziție, dar preoții ortodocși sunt cerșetori.

   • Te intreb asa de la creștin( adica eu) la membru vor, cum explici pastorala data inaintea turului 2 de către acest ipochimen( stii ce inseamna) prin care sugerează că putem vota si pe altcineva de alta religie? Astept cu cuvintele tale nu cu lozinci! Raman dator!

    • bor nu vor!

 4. BTI, TE INSELI! Realizarea binelui comunitar inseamna marirea pensiilor cu 40%, dublarea alocatiilor copiilor, sprijinirea firmelor aflate in dificultate financiara, folosirea judicioasa a banului public, etc,. adica tot ce nu a facut PNL.

 5. Ce treaba are BOR cu Hagia Sofia ?
  Sau BOR nu mai e autocefala ?
  Cind sute de ani a fost moschee nimeni nu a protestat.
  Dar daca turcii musulmani ar fi darimat-o si ar fi darimat toate bisericile crestine din imperiu, acum cu cine va razboiati ?

 6. Spună orice, la locale se votează persoana, nu partidul…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998