CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura pentru presa: PNL vrea sa interzica publicitatea la jocuri de noroc

2 comentarii / 2552 vizualizări / 25 februarie 2021

PNL solicită CNA să ia măsuri pentru interzicerea publicității la radio și televiziune în ce privește pariurile sportive și jocurile de noroc, pe care le consideră ”comportamente dăunătoare sănătății”.

Deputatul liberal Nicolae Giugea amintește, astfel, într-o interpelare parlamentară, că legea audiovizualului prevede ca furnizorii de servicii media audiovizuale să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătății sau siguranței populației.

”În pofida modificărilor și completărilor care au fost aduse acestei legi, unele comportamente care reprezintă un factor de risc major pentru populație rămân în continuare neacoperite de legislația în vigoare. În acestă categorie intră și promovarea comercială a jocurilor de noroc și a pariurilor sportive sau de altă natură, care, mai ales în ultimii trei ani, au înregistrat o creştere semnificativă în grilele programelor de radio și televiziune” afirmă deputatul.

Giugea mai amintește și decizia OMS din anul 2018, ”potrivit căreia dependența de jocurile de noroc și pariuri a fost introdusă în categoria bolilor psihice extrem de grave (adicție) și luând în considerare incidentele tot mai numeroase înregistrate în România (mai multe sinucideri determinate de pierderile materiale iremediabile; pierderea locului de muncă; destrămarea familiilor; pierderea tutelei copiilor etc — sunt estimate la nivel national peste 100.000 de persoane dependente)” el solicită președintei CNA, Monica Gubernat, următoarele precizări:

”Care este pozitia dumneavoastră, în calitate de preşedinte al CNA, cu privire la promovarea agresivă la posturile radio și TV a jocurilor de noroc și a pariurilor?
Vă solicit să precizați dacă CNA a demarat proceduri specifice pentru amelioararea/modificarea Legii nr.504/2002 a audiovizualului, astfel încât promovarea comercială a jocurilor de noroc și a pariurilor să fie interzisă pe canalele audio-video din România”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Sa-i spuna cineva lui Giugea de unde vin sponsorizarile la partid…Astia chiar nu vorbesc intre ei?!

  2. Astia nu cotizeaza cat trebuie ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998