CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: PNL pregateste eliminarea scutirii de impozit pe veniturile IT-stilor

11 comentarii / 4990 vizualizări / 23 martie 2021

Pe lista tăierilor de venituri a guvernanților a reintrat scutirea de impozite a celor din industria IT, care urmează să fie discutată curînd în coaliție, conform ultimelor informații care se vehiculează. Pînă atunci, terenul e pregătit printr-o interperlare a liberalilor către ministrul Finanțelor, căruia i se cere să punnă capăt acestei facilități introduse de guvernul Năstase acum 17 ani, în condițiile actualului deficit bugetar și al crizei sanitare.

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc îi cere, astfel, lui Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, într-o interpelare susținută azi în Parlament:

”Conform informațiilor apărute in spațiul public, peste 67.000 de salariați din domeniul activității de creare programe pentru calculator au beneficial în luna ianuarie 2021 de scutirea de impozit pe venit. În același timp, impactul scutirii de la plata impozitului pe venit a fost înregistrat la aproximativ 75 milioane lei lunar. Menționez că această măsură a fost introdusă ìn 2004, pentru a contribui la dezvoltarea domeniului IT şi a preveni exodul specialiştilor în străinătate. Atunci, aveam puțin peste 12.000 de programatori, iar firmele de IT rulau circa un sfert de miliard de dolari. In 2019, numărul acestora a crescut de zece ori, iar afacerile sectorului au trecut de 6 miliarde de euro, potrivit rapoartelor ANIS (Asociația Patronalã a Industriei de Software şi Servicii). Astăzi, cifrele aratã şi mai optimist.
Față de cele prezentate, vă rog să menționați in răspunsul dumneavoastră:

1. Avînd in vedere deficitul bugetar şi criza sanìtară curentă, aveți in vedere eliminarea acestei măsuri?
2. Dacă nu luați in considerare eliminarea, există ajustări care se pot face?” (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Era de asteptat, sclavii moderni, tot sclavi, deci „sa li se ia”…interesant ar fi fost sa aflam cu cat sunt impozitati stapanii de sclavi…si de cate biruri au fost, deja, „iertati” de actualii guvernantti…

 2. Bravo, bravo, bravo! Ce mai e de taiat, distrus, vandut? Dar ce va face ciuma galbena dupa ce toate astea se vot fi terminat?

 3. Acest imbecil trimis in judecata pentru trafic de influenta aduce deservicii imense PNL!

  • Ne poți da și un exemple de securist prost din PNL care nu aduce deservicii imense PNL-ului?

   • Ciucurel Ipse de la PNL Vaslui

    • Toți sunteți niște labe securiste idioate!

 4. Si?
  Nu e normal ca scutirea sa fie eliminata?
  Nu se vede ce minte ingusta si limitata poate sa invoce scutiri de impozite? Legea trebuie sa fie una pentru toti! Daca unii sunt mai importanti, pretiosi sau necesari, nu trebuie decat sa fie incurajati prin alte metode si pe alte cai. E simplu.

  • Nu-i chiar atât de simplu.

   Hotnews publica pe surse că Muie PSD vrea să elimine scutirea de impozit pentru handicapații din IT, SRI i-a scos pe proști în stradă, iar acum le dați muie direct.

   Vezi, nu-i simplu, a trebuit să-i prostiți pe proști și să le dați muie, exact cum am spus că veți face.

   Austeritatea vine vine!!!! :)))))))))))))))))))))

   • Parpanghele, ai scris prea mult si ai obosit. Ai devenit confuz la bibilica, hai du-te de te culca prostovane

    • Am descris exact ce a făcut SRI, Muie PSD, harneli scutiri, tăieri scutiri, muie.

     Ghiolban securist, ți-a plăcut muia, de muie vei crăpa înecat.

 5. Guvernul SRI, de loaze ciobănești proaste, tocmai și-a dat o muie, le permite firmelor să facă evaziune fiscală, oferindu-le posibilitatea angajaților din privat să se șunteze cu până la 80% din plata taxelor pe salarii, anunțându-se pensii mari cât puțulica de român, și mult mai curând o scădere a veniturilor la buget pe 2021 E P I C Ă! :))))))))))))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998