CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: Ponta ataca Parchetul pentru ancheta de la referendumul anti- Basescu

0 comentarii / 1724 vizualizări / 16 mai 2013

Premierul Victor Ponta a criticat azi, public, acțiunea Parchetului de anul trecut de a ancheta modul cum s-a votat în unele localități la referendumul de suspendare a președintelui, cerînd procurorilor să renunțe, pe viitor, la acest mod de a aplica Justiția și în special la întocmirea de dosare politice.

Prezent azi la instalarea noilor șefi ai Parchetului General și ai DNA, premierul Ponta le-a transmis, între altele, acestora, un mesaj înțepător: ”Vă urez să nu vă uitați foarte mult la televizor, ci doar să vă țineți de dosare. Am încredere că veți aplica ca și pînă acum legea, indiferent de cine este cel vizat, și sper că nu o să mă mai auziți vreodată, de aici înainte, vorbind de dosare politice. Cred că rolul Parchetului este de a-i sancționa pe cei vinovați, de a aplica legea, și de a nu ne întoarce niciodată în istorie. Eu nu vreau să mai văd, așa cum am văzut anul trecut, scene din anii 50 cu procurori din vacanță care cercetează oameni de la țară. Cred că aveți foarte mulți oameni care au călcat legea și care trebuie să răspundă și sunt absolut convins că o veți face în continuare” a spus primul-ministru.

Reamintim că, anul trecut, sute de români din 15 judeţe au fost audiaţi după ce au votat la referendumul din 29 iulie, privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, suspiciunile procurorilor privind veridicitatea semnăturilor de pe listele de vot.
Ulterior, în replică, parlamentarii PSD și PNL au cerut Biroului Permanent al Senatului infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind abuzurile semnalate in cercetarile desfasurate de organele statului in cazul votului de la referendumul de demitere a presedintelui Basescu. În decembrie, președintele Băsescu a declarat personal că deține dovezi privind fraudarea referendumului cu 1,5 – 2 milioane de voturi, dar că nu le poate publica deoarece ar afecta investigațiile procurorilor pe această speță. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998