CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura: PSD anunta refuzul paritatii pe liste cu PNL in alegeri

0 comentarii / 1503 vizualizări / 17 martie 2012

Vicepreședintele PSD Titus Corlățean aruncă pe piață cea mai explozivă declarație politică a săptămînii, care vine, pe deasupra, într-un moment destul de tensionat pentru alianța USL: aceea că social-democrații nu mai vor paritate 1-1 pe liste cu liberalii, pentru alegerile din toamnă. Anunțul vine la scurtă vreme după altul la fel de spectaculos, făcut de Crin Antonescu, potrivit căruia PNL refuză să treacă în statut interdicția colaborării cu PDL și Traian Băsescu.

Semne că destrămarea USL se apropie cu pași repezi? Așa s-ar spune, judecînd după declarația pe care un lider marcant al PSD, Titus Corlățean – personaj sobru, foarte puțin cunoscut ca vorbind aiurea – a dat-o în exclusivitate ziarului ”România liberă” și care va fi publicată în numărul de luni.

Potrivit lui Corlățean, citat în avanpremieră în editorialul ziarului, principiul împărţirii 50/50 a candidaturilor între PSD şi PNL-PC nu va fi aplicat şi la alegerile generale – „Paritatea la care vă referiţi a fost stabilită pentru alegerile locale. La parlamentare plecăm de la o realitate obiectivă: sunt mai mulţi parlamentari PSD aleşi la ultimele alegeri, decât parlamentari PNL, iar pe locurile disponibile vom construi împreună în funcţie de alegerile locale” afirmă Corlățean, cu subiect și predicat.

Numai că textul protocolului USL îl contrazice pe Corlățean și arată că, inițial, paritatea era valabilă și pentru toamnă: ”Fiecare partid isi va desemna un numar egal de candidati la nivel national. In cazul în care vor fi desemnati pentru o noua candidatura prin procedurile interne ale fiecarui partid membru al Aliantei, parlamentarii în functie vor avea prima optiune pentru candidatura în colegiul electoral în care au fost alesi în precedentele alegeri la termen sau partiale” se arată la capitolul dedicat alegerilor parlamentare.

Asta înseamnă, pur și simplu, că PSD s-a răzgîndit, brusc. O decizie care confirmă strălucit informațiile de culise din ultimele luni, potrivit cărora social-democrații din întreaga țară sunt extrem de nervoși și de nemulțumiți de paritatea pe liste cu un partid aflat la jumătatea ponderii PSD sau chiar mai jos.

Care va fi reacția liberalilor, rămîne de văzut după apariția interviului, dar e de așteptat că nu prea bună. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998