CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Lovitură: PSD vrea amînarea legilor Educației pentru 2024

2 comentarii / 3368 vizualizări / 7 februarie 2023

PSD apasă pe accelerator în relația cu Klaus Iohannis: printr-o interpelare către ministrul Ligia Deca, social-democrații lansează teza prelungirii dezbaterilor pe marginea noilor legi ale educației pînă în primăvara anului viitor, în numele lucrului bine făcut.

”Având în vedere că legile educației sunt proiecte esențiale pentru dezvoltarea copiilor și
tineilor din România, care trebuie dezbătute temeinic, cu toți factorii implicați, atât eu cât și colegii mei considerăm că Ministerul educației trebuie să prezinte un calendar extins de analiză publică și adoptare la nivel de specialiști, la nivel public cu profesori, părinți, elevi și apoi în Parlament. Așadar, ca urmare a faptului că jalonul din PNRR privind legile Educației are termen trimestrul trei al acestui an, iar CE a recomandat ca proiectele care cuprind reforme sistemice, să nu fie grăbite pentru încadrarea în termen, ci să fie calitativ pregătite și finalizate până la data depunerii cererii de plată, respectiv până în martie 2024, sunteți de acord cu o prelungire a dezbaterilor pe acest subiect?” se arată în interpelarea deputatei Alexandra Huțu.

”Ca urmare a faptului că în ultimii 11 ani, legea educației a suferit 112 modificări, este esențial să realizăm de la început un proiect bine făcut, care să prevadă toate implicațiile actuale și viitoare, întrucât învățământul reprezintă alături de sănătate, unul dintre pilonii strategici pe care se bazează societatea noastră în prezent și în viitor” se mai afirmă în solicitarea către ministru. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. Pai… normal ca PeSeDe vrea amanarea legilor educatiei, Romaniei (NE) Educate a lui KWi!
  Nu tot ei ne spun acum ca “ROTATIVA” mai poate astepta?!
  Normal ca trebuie sa astepte! Ca trebuie sa-i faca culoar lui TUDOSE, da Mihai Tudose – creatia si sluga serviciilor – care va fi niminalizarea PeSeDe pentru functia de Prim-Ministru!
  Nu va imaginati ca Ciolaku va fi PM, ci fitinconvinsi ca KWI il va nominaliza a doua oara – tot cu binecuvantarea SERVICIILOR – pe SLUGA HOATA DE TUDOSE!
  Mai vorbim… peste cateva luni! –
  Sa nu spuneti ca nu ati fost informati…

 2. Nu? Chiar le trebuie de la toamna elevilor români de liceu de a 11-a o oră pe săptămână, obligatorie, de Istoria Evreilor?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998