CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovitura teribila: Orban, somat de USR sa prezinte studiile care au inchis scolile

0 comentarii / 2733 vizualizări / 11 noiembrie 2020

USR cere premierului Ludovic Orban, în calitate de șef al Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă, să transmită urgent argumentele, studiile şi documentele care au stat la baza luării deciziei de a suspenda activităţile educaţionale.

Solicitarea e făcută prin intermediul deputatei Cristina Iurişniţi, membru al Comisiei de învăţământ și preşedintă a Comisiei pentru egalitate de şanse.

”Consider că, în continuare, decizia cu privire la închiderea unităţilor şcolare trebuie luată de autorităţile publice locale, prin raportare la principiile autonomiei locale şi subsidiarităţii. A susţine că toate unităţile şcolare din România trebuie închise pentru a-i feri pe elevi şi profesori de infectarea cu noul coronavirus, ar echivala cu a impune un tratament identic, unor situaţii de fapt total diferite, fapt care nu poate fi acceptat.
Aşadar, stimate domnule Prim-ministru, vă rog să îmi transmiteţi analizele, documentele şi toate argumentele Guvernului care reclamă suspendarea activităţilor educaţionale din învăţământ şi să reevaluaţi redeschiderea, cel puţin, a grădiniţelor şi a şcolilor primare, dar şi să reanalizaţi posibilitatea de a lăsa la dispoziţia autorităţilor publice locale decizia suspendării şcolilor” se afirmă în solicitarea deputatei USR. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998