CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lovituri in coalitie: USRPLUS da atacul la pensiile oamenilor de la Interne

20 comentarii / 19371 vizualizări / 13 mai 2021

Partidul lui Dan Barna îl somează, printr-o interpelare parlamentară, pe ministrul de Interne, liberalul Lucian Bode, să prezinte o situație detaliată a tuturor pensiilor angajaților MAI. Solicitarea, spun cei la USRPLUS, vine în contextul discuțiilor privind privilegiații pensiilor speciale și a angajamentelor din campania electorale ale partidelor din coaliție.

”Date fiind discuțiile din ultima vreme cu privire la eliminarea privilegiilor din sistemul de pensii precum și a angajamentelor din campania electorală a partidelor ce compun acum arcul guvernamental(…) va rog sa imi comunicati răspunsurile la următoarele întrebări, pe baza datelor de la Casa de Pensii Sectorială a MAI” se arată în interpelarea deputatului Cătălin Teniță.

Casa de Pensii Sectorială, trebuie spus, este organul tehnic de specialitate care administrează la nivelul MAI, sistemul public de pensii din România pentru cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, precum şi pentru cadrele militare trecute în rezervă.

USRPLUS vrea să știe totul despre pensiile MAI: date concrete, defalcate pe instituțiile din parohia MAI, despre numărul pensionarilor MAI, cuantumul pensiilor lor, vîrsta medie de pensionare ori numărul celor care cumulează pensiile cu salariile de angajați ai MAI.
Lista respectivelor instituții despre care USRPLUS vrea să afle date e impresionantă, de la polițiști și prefecți la oamenii de la ”Doi și un sfert” ori cei ai lui Arafat, de la IGSU.

Poliţia Română
Jandarmeria Română
Poliţia de Frontieră Română
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Inspectoratul General pentru Imigrări
Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne
Direcția Generală de Protecție Internă
Direcţia Generală Anticorupţie
Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale
Instituţia Prefectului
Direcţia Generală de Paşapoarte
Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date
Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor
Agenţia Naţională Antidrog
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane
Arhivele Naţionale
Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”
Institutul de Studii pentru Ordine Publică
Centrul Naţional SIS
Casa de Pensii Sectorialã a Ministerului Afacerilor Interne
Clubul Sportiv „Dinamo” Bucureşti
Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor

”Consider că aceste răspunsuri sunt necesare pentru a discuta aplicat, bazat pe date, despre chestiunea pensiilor de serviciu” mai scrie deputatul în finalul interpelării. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

  1. PLUS!!!!!!!!!!!

  2. Ati umplut tara cu voi, asistatilor!

    • Ai înțeles până și tu că sunteți prea mulți ciobani securiști proști pe spatele contribuabilului român.

  3. Curajos pluseristu! Foarte! Dar oare are curaj sa faca aceeasi intrebare si la SRI? Nu de alta dar nea Coldea a iesit la pensie la 46 de ani! Nu cred ca are curaj baiatul sa intrebe!

  4. Întrebarea este, de ce discriminare!?, de ce doar la MAI?
    TOATE structurile de apărare ordine și siguranță națională, s au pensionat după aceeași lege.
    Sa vad toate, se face comparație și se ia masuri.

  5. Un minoritar, cercetat penal, fără certificat ORNIS, , cu nesimțire își permite să aibă acces la datele noastre personale, fără a avea al nostru aviz încălcându-se legea protecției ! Cer MAI să reteze macaroana, acestui impostor recrutat de serviciile secrete străine, prea curios la ce este în grădina altora. Cereți parchetului să urgenteze finalizarea anchetelor în legătură cu faptele pe care le-a comis.

  6. Cred că USRPLUS vrea să-i mărească pensia d-nei secretar de stat Irina Alexe!

  7. Barna spera sa scape de pușcărie si ataca MAI-ul. Mai sint multi idioti care cred ca pensiile militare sint platite de romani, barna stie ca nu e asa, dar spera sa scape.

  8. Te uiti la ei si nu-i ridici ca prea se prostira.Iarta-i Doamne dar de-le dupa suflet.Multe,multe VOTURI !!!! la alegerile ANICIPATE.OFFFF……..,

  9. Barna ne explica ca e legal sa furi bani publici. Dar nu e legal sa -ți primesti drepturile stabilite tot de Parlament.

  10. De văzut legislația în celelalte țări din U.E. și din SUA. Se iese la pensie după 25 ani și pensia este să se poată tråi bine după ce ai avut o viață de stes și privațiune.

  11. Niște dobitoci în frunte cu liderul lor Dan Barna care, face orice doar să scape el de hoțiile pe care le-a făcut, așa spune presa, iar noi așteptăm să – l vedem la pușcărie.

  12. Pe eșafod cu usr plus împreună cu ai lor conducatori

  13. Jegurile astea de politicieni nu se mai satura de diminuat pensiile rezervistilor MAN, SRI si MAI, ca sa aiba fonduri de unde sa dea pensii si salarii mai mari la clientela si obedientii lor!!

    • Corect, cu mențiunea că mai prost ca tine nu găsim.
      Când au mai fost diminuate pensiile milițienilor și securiștilor?

  14. Este suparat pentru dosarul penal.Dar el cati bsni a sifonat prin ong.uri si firmele prin care a facut afaceri cu statul? Toti zmeii ca el au multe schelete in dulap, vor iesi la iveala.
    Restul promisiunilor le.a rezolvat, au mai ramas pensiile militarilor si politistilor,nu?
    Cu asta se urmareste distragerea atentiei populatiei de la adevaratele probleme ale tarii . Saracia, lipsa autostrazilor, sistemul sanitar care este la pamant, plecarea tinerilor din tara,etc. Este neconstitutional si discriminatoriu sa te legi de pensiile numai s unei categorii de oameni.Deciziile sunt definitive,la fel si cuantumul este un drept castigat.
    Cu asa abordare,sa nu va mirati ca va lua iar PSD.ul peste 60% si AUR peste 30%.Iar o sa stati pe strazi cu galeriile,la urlat impotriva PSD.Sunte.ti pe calea cea buna!

  15. Trebuie sa dispara din istorie (asa cum a disparut si PDL) aceste partide din aceasta coalitie….. partide inventate peste noapre…. fara istorie! Militarii… nu au pensii speciale…..!Astia….nu au inteles nimic! De ce… „desteptii” … nu s au dus sa dea examene…. la scoli NAI….. MApN… etc… sa se faca militari? Sa vada ce inseamna viata plina de privatiuni…. obligatii… si o gramada de drepturi lipsa! PSD….. care a schimbat… practic… legea in 2017…la 6 luni de la alegeri…. prin blocarea cresterii pensiilor militare… prin ordonanta… criminala…. gandita de „desteptii” lor…! Noi cu cine votam in tara asta…. ca… defapt toti…. sunt impotriva militarilor!

  16. De ce la MAI,, hai sa fim seriosi este chiar asa de greu de gandit?? Ptr ca politistii au sindicate si su iesit fregvent in strada in ultima perioada,, deci nemernicii joaca la intimidare,,,, asa ca hai baieti pe ei gramada, altfel nu vor renunta,,,

  17. eu zic ca toti polițiștii sa lucreze doar 8 ore pe zi dimineata.In rest sa stea acasa ca toti ceilalti. Inclusiv sambata,duminica si sărbătorile legale.Daca se intampla ceva ,problemele ce trebuiesc rezolvate,sa fie solutionate numai dimineata sau sa trimita cei ce tot au ceva cu politistii niste echipe de interventii tip ONG. Sa ii lase pe oameni sa se omoare intre ei,sa fure pe ruptelea pt ca asa vrea unii parlamentari. sa nu se supere dar am inpresia ca unii nici nu stiu ce spun. probabil ei doresc sa ciordeasca dar ii incomodeaza politia. Ei nu au zile libere,nopti,sarbatori,pe ploaie,pe frig,pe caldura sunt la datorie. iar unii latra sa dispara politia. pacat..Si-a pus cineva intrebarea ce s-ar intampla daca nu ar mai exista politie!?

    • Să existe poliție. Cine spune să nu existe? Sunt alte state ceva mai puțin sovietice decât România, unde polițistul ofilit, trecut de 32 de ani, lucrează la birou whatever, nu iese la pensie ca handicapatul!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998