CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Lucian Duță: ”Nu există infracțiune mai gravă pentru un judecător decât nerespectarea Constituției”

1 comentariu / 2503 vizualizări / 20 aprilie 2023

​”Sunt sute de zile de când mă aflu în detenție nelegală, cea mai gravă formă de abuz pe care un stat o poate exercita asupra unui individ. Această nedreptate a fost posibilă din cauza faptului că magistrații români au decis, în cazul meu, pur și simplu să nu mai respecte deciziile CCR, respectiv Constituția României” scrie pe Facebook fostul președinte al CNAS, medicul Lucian Duță, într-un material intitulat ”Tăcerea mieilor”.

”Teoretic, în orice țară din lume, nu există infracțiune mai gravă pentru un judecător decât nerespectarea constituției propriei țări atunci când pronunță o sentință. În România acest lucru este încurajat de politicieni, care din prostie, din lașitate sau din frică susțin practic desființarea Constituției și, implicit, a democrației în statul român. Nu există nicio diferență între un regim politic care trimite oamenii la închisoare pentru propriile convingeri și unul care permite detenția nelegală prin nerespectarea Constituției. În ambele situații, instrumentul folosit este același, în speță Justiția, iar rezultatul este identic: distrugerea unor oameni, distrugerea sistemului democratic și a încrederii în acesta. Principala caracteristică a oricărui regim tiranic este JUSTIȚIA SELECTIVĂ făcută, evident, prin intermediul unor judecători obedienți și, în esență, profund corupți.
Nu sunt singurul aflat în detenție nelegală, generată de faptul că, timp de 4 ani, magistrații români au refuzat să respecte decizia nr. 297 din 2018 a CCR și, implicit Constituția României, lucru constatat de către aceeași CCR prin decizia nr. 358 din 2022. Sunt mii de oameni aflați în această situație, a căror viață a fost distrusă în acest fel de către un sistem de justiție devenit ilegitim, imoral și abuziv. Decizia judecătorilor români de a nu mai respecta Constituția îi face pe aceștia să devină principala pârghie de subminare a statului, a democrației și, în cele din urmă, a libertăților oricărui individ.

Ca medic, am jurat să nu fac rău, să nu produc o nedreptate prin gesturile mele, pentru că știu că nedreptatea produce suferință, iar uneori chiar moartea. Nimeni nu vrea să rostească adevărul în cazul lui Rudel Obreja. Omul acesta a fost trimis la închisoare pentru că și în cazul său judecătorii romani au refuzat să recunoască deciziile CCR, Constituția României și implicit autoritatea statului român. Suferința pricinuită de această nedreptate a dus la moartea campionului. Toate aceste lucruri sunt cunoscute de Parlamentul României, de Guvernul României, de Avocatul Poporului etc, dar toți tac, devenind astfel complici la aceste veritabile crime produse de justiția română.

Sunt convins că multora nu le pasă că semeni de-ai lor sunt închiși ilegal, prin decizii judecătorești contrare Constituției. Lor, celor care tac azi, le-aș aminti că tăcerea este de fapt complicitate și că mâine ar putea fi ei victimele acestei justiții arbitrare. Și atunci nimeni nu va ridica glasul în apărarea lor și a legii, așa cum nici ei n-au protestat. Și nu-i va auzi nimeni strigând, asemeni nevinovaților de astăzi, că dacă dreptate nu e, nimic nu e!” mai scrie medicul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. -exact,
    se numeste TRADARE!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998