CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Ludovic Orban – declaratii naucitoare despre relaxare

14 comentarii / 11259 vizualizări / 9 mai 2020

Premierul Ludovic Orban a anunţat azi că, în cazul în care Curtea Constituţională a României va declara neconstituţională legislaţia privind starea de alertă, Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă.

„Vom emite o reglementare de tip ordonanţă de urgenţă care să dea Guvernului şi autorităţilor din România instrumentele necesare pentru a putea apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Nu cred că putem accepta ceea ce face CCR şi cu aşa-zisul Avocat al Poporului. În nicio ţară din Europa nu s-a întâmplat aşa ceva şi anume autorităţile, printr-o sesizare şi o decizie a CCR, practic să fie lipsite de instrumentele pentru a putea impune respectarea legilor, a regulilor, mai ales într-o situaţie atât de gravă cum este situaţia provocată de epidemia de coronavirus”, a spus premierul, conform Agerpres, la Târgu Mureş, întrebat ce se va întâmpla dacă CCR va declara neconstituţională legislaţia privind starea de alertă.

El a susţinut că decizia CCR în cazul amenzilor aplicate pe perioada stării de urgenţă reprezintă un „îndemn la nerespectarea Constituţiei, o instigare la nerespectarea legii şi a regulilor”.

„Decizia CCR pune în pericol viaţa şi sănătatea fiecărui român. Decizia Curţii arată că aceşti oameni care au pierdut orice legătură cu realitatea din societatea românească vor să îi ajute pe cei care încalcă legea, o minoritate, şi nu au pic de respect pentru cei care respectă legea, mai mult de 98% dintre cetăţenii români. (…) Hotărârea CCR şi în general acţiunile realizate de Avocatul PSD, ALDE şi al lui Ponta nu fac altceva decât să calce în picioare dreptul fundamental al cetăţenilor români la viaţă şi la sănătate”, a arătat premierul.

Afirmațiile lui Ludovic Orban sunt de o gravitate extremă, din două motive, dincolo de minciuna că în nicio țară nu au fost date peste cap măsurile autorităților, să ne amintim doar de Curtea Constituțională din Germania și închiderea bisericilor.

Pe de-o parte, necontestînd deloc caracterul ilegal al deciziilor spulberate la CCR, Orban dă mesajul indirect că CCR ar fi făcut bine să lase lucrurile pe mai departe să plutească în afara legii, ”spre binele nației”.

Pe de alta, în Constituție scrie clar: ”Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică”.

Nesuspectînd că Orban nu cunoaște Constituția, rezultă că guvernul va sfida în cunoștință de cauză prevederile art.115, mizînd pe faptul că Parlamentul va sta lemn Tănase, ca și la decretele prezidențiale de asemenea neconstituționale, iar, pînă la sesizarea CCR de către Avocatul Poporului și pînă la tranșarea situației mai cîștigă vreo săptămînă-două. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Sică asta ce e de meserie că-mi scapă?

 2. Dealeri auto la Sanatate popi la Agricultura si exemple avem slava Domnului in astia 30 de ani.Cum naiba sa mai vrem sa-i ajungem pe occidentali

 3. Devin din ce in ce mai clare reflexele autoritare ale tovarasului Ludovic Orban. Cine nu e cu noi, e impotriva noastra. Sunt curios cand or incepe vuvuzelele din PNL sa zica ca CCR si Avocatul Poporului scot Romania din Europa, intocmai ca pesedeul.

 4. E asa o disperare…mai grav e ca Romania pare anesteziata, la televizor se aduc ode guvernantilor si laude represivilor isterici, toti s-au transformat in procurori, chiar si posturile care mai luptau cu statul paralel…doctorii par ascunsi prin grote, de bunavoie, ori obligati si avem aceleasi indemnuri panicate si rastite la distantare, inchis in case…si purtarea de echipamente…aici pare sa fie schepsisul – seamana, la indigo, cu „aviara grip” , cand inca nu aveau plinul la echipamente firmele de casa, nu era niciun pericol, masca mai mult incurca, manusile trebuiau evitate…pe masura ce s-au aprovizionat, mastile, manusile si dezinfectantii au devenit obligatorii…ba, a mai aparut o „duda” – Lucovid ameninta ca nu va permite redeschiderea firmelor, daca nu-si cumpara aia termometr de aeroport (chiar ma intrebam ce-au gacut cu achizitia masiva de termometre inutile…Doamne, bine ca n-au apucat sa achizitioneze izolete!), cand, se stie, virusul asta da febra foarte mare, care n-ar permite deplasarea nicaieri…
  P.S. In Cehia s-au anulat, in instanta, toate restrangerile de drepturi…asta a luat-o pe urmele „generalului” sau, face fake-news-ri de cum deschide gura…bine ca inchid site-uri neprietenoase…

 5. De ajuns! Gata cu minciunile, betivane.
  Incalcarea drepturilor fundamentale ale omului in baza unor false pericole si prin incalcarea Constitutiei e motiv suficient sa te pedepsim pe tine si ciracii tai, prin executie rapida.
  Poporul a hotarit ca pentru genocid si tradare, cei care .au initiat si participat la distrugerea tarii, trebuie impuscati de urgenta.
  Sentinta trebuie dusa la indeplinire in cel mai scurt timp.
  Moarte tradatorilor si criminalilor !

 6. Gata cu minciunile, totul este o farsa cu Coronavirus

  • Pentru că mai ești încă în viață?

   • Sint in viata pentru ca nu cred in minciuna cu raceala Covid19 care pina acum e infinit mai putin periculoasa decit orice alta boala sau gripa de sezon.

    • Până acum are o rată a mortalității de 10 ori mai mare și este de minim 3 ori mai virulent decât gripa sezonieră în condițiile în care nu s-a stabilit un tratament clar, nu există un vaccin, nu se cunosc efectele pe termen lung și există studii care arată că poți face boala de mai multe ori.

     Deci crezi ce vrei.

 7. Cum naiba poti fi atat de creti ,mai Orbane.Parca macar subinginer =ziceai ca esti dar ca somer ,atata sti cat si in ce medii ai lucrat =porc mizerabil

 8. Cred ca omul a baut din spirtul de la Iasi.E singura explicatie pentru ceea ce scoate pe gura.

 9. ‘ Nu cred că putem accepta ceea ce face CCR şi cu aşa-zisul Avocat al Poporului. În nicio ţară din Europa nu s-a întâmplat aşa ceva şi anume autorităţile, printr-o sesizare şi o decizie a CCR, practic să fie lipsite de instrumentele pentru a putea impune respectarea legilor…’
  Te ” lipseste de instrumente ” , dar de dimensiunea amezilor ce zici vuvuzea a Alogenului!
  Iata declaratii ale gandirii profunde avuvuzelei fara coloana Orban:
  „PSD nu le-a permis la candidaţii de miniștri să răspundă la întrebările la care nu aveau răspuns”- Ludovic Orban , 1 martie 2020;
  „Am discutat masuri pentru a creste riscul de infectare in spitale a cadrelor medicale si a pacientilor”-
  Ludovic Orban , 27 martie 2020.

 10. Eu vreau sau fiu un cetatean liber si eu decis daca vreau sa ies din casa sau nu ……nu puteti voi idiotiilor sa imi ingraditi aceasta decizie ….

  • Zădărnicirea răspândirii bolilor se pedepsește. Tu vrei să fii criminal. Poate mai vor și alții. Vei ieși în anumite condiții. Succes!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998