CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Lupta in familie: Vanghelie, contracandidat la primarie de propriul fin

0 comentarii / 1595 vizualizări / 9 aprilie 2012

Finul lui Marian Vanghelie, l-am numit pe ex-pesedistul Cătălin Stoichiţă, candidează independent la primăria Sectorului 5. Anunţul este inedit mai cu seamă că, în politica mioritică, nu s-a prea văzut ca finul să-şi contracandideze naşul pe care a ajuns să îl acuze că a cumpărat un fotoliu de deputat pentru „iubita sa”, creatoarea de modă Oana Mizil.

O scurtă istorie a relaţiilor Vanghelie-Stoichiţă

Reamintim că, pe 27 martie 2004, conducerea PSD a decis să-l înlocuiască pe Vanghelie din fruntea organizaţiei sectorului 5 cu Cătălin Stoichiţă. PSD nu a mai susţinut candidatura primarului de la sectorul 5 pentru reînnoirea mandatului, din cauza problemelor cu DNA, preferând să-l trimită în cursa electorală pe Stoichiţă, în timp ce Vanghelie a candidat ca independent. La alegerile din 2004, Stoichiţă a obţinut doar 8% din voturi, primarul Marian Vanghelie reuşind să obţină un nou mandat ca independent. Imediat după alegerea sa, Vanghelie a revenit în PSD. Gurile rele l-au acuzat pe Vanghelie că ar fi făcut jocuri de culise pentru ca Stoichiţă să fie acceptat, în 2004, drept candidat al PSD, tocmai pentru a nu da piept cu un alt contracandidat, mai puternic.

Iată cum pune azi problema finul edilului de la 5, anunțîndu-și candidatura:
„Dragi Oameni din Sectorul 5, numele meu este Catalin Stochita si va comunic ca sunt decis sa lupt pentru Primaria Sectorului 5 Bucuresti, pentru a schimba in bine fata Sectorului 5 si oamenii din Sectorul 5 sa duca o viata mai buna. Dupa de 12 ani de administratie “vangheliota” cred ca ne-am saturat de mizeria dintre blocuri, de gropile din strazi, de cainii vagabonzi si de mafia din pietele agro-alimentare. Suntem in secolul internetului dar in Sectorul 5 inca mai avem strazi neasfaltate si fara canalizare, demne de mahalaua interbelica.

Oamenii din Sectorul 5 s-au acrit de teoria comunista ca suntem cel mai sarac sector din Capitala si ca nu avem bani pentru investitii in infrastructura, in timp ce Bugetul local este “sifonat” de clientela politica a Primarului Vanghelie. Ca sa nu mai amintim ca Primarul Sectorului 5 cheltuie banii pe revelioane faraonice si se distreaza prin Alpii Francezi si pe la Washington sau joaca bambilici cu Elena Udrea – “fecioara” PDL pe banii poporului. Diferentele dintre mine si Vanghelie sunt foarte mari si tin in primul rand de educatie si de caracter. Vanghelie a dat bacu’ la 35 de ani, iar eu am studiat Stiinte Politice si m-am specializat in Relatii Internationale si Management Politic (…)

Avem viziuni diferite de face politica, eu in interesul cetateanului din Sectorul 5 iar el in interesul “cetateanului” Vanghelie. Eu nu sfidez cetatenii din Sectorul 5 dintr-un Mercedes de 100.000 Euro care nu apare in declaratia de avere. Eu nu nu umblu cu sacosele de bani pe la Kisseleff, sa cumpar loc de deputat iubitei Oana Mizil si de ceva maruntis cateva locuri de Consilier General pentru sponsorii politici”, scrie Cătălin Stoichiţă, pe blog-ul propriu. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998