CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Maciuca la carul de oale numit Romania – Orban: Iohannis se vrea premier

9 comentarii / 3775 vizualizări / 10 noiembrie 2021

Fostul președinte al NL, Ludovic Orban, a dezvăluit azi un posibil plan al lui Klaus Iohannis pentru momentul în care nu va mai fi președintele României: „El își dorește să fie premier”, spune Orban despre Iohannis, la emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus.

Orban afirmă că planul lui Klaus Iohannis poate fi văzut în negocierile dintre PNL și PSD pentru formarea unei coaliții de guvernare și acuză, conform Mediafax, că președintele Iohannis este în spatele negocierilor.
„Este planul lui Iohannis care nu vrea să se pensioneze și care după ce își termină mandatul în 2024 dorește să fie premier. (…) (Dacă se schimbă Constituția și devenim republică parlamentară – n.r.), președintele nu mai e ales de popor, ci e ales de Parlament și e mai ușor de implementat o negociere politică decât o campanie în care cetățenii români sunt cei care decid”, a spus Orban.

Întrebat dacă planul ar fi tandemul Mircea Geoană președinte – Klaus Iohannis premier, Ludovic Orban a spus: „Eu am mai fost în filmul ăsta. E posibil”.

„Nu mai poate să fie președinte (despre Ioahnnis – n.r.). El are două mandate pline, nu mai poate fi președinte. Deci el își dorește să fie premier. Și pentru a fi premier are nevoie de câteva lucruri: să controleze PNL și are nevoie de un partener cu care să se înțeleagă, să-i ofere câștigarea președinției României și acel președinte și partener. (Mircea Geoană președinte și Iohannis prim-ministru – n.r.) e posibil, deși dacă ne uităm în istoria alegerilor prezidențiale vom vedea că la alegerile prezidențiale, de regulă, candidatul la funcția de președinte al României a fost președintele PSD, indiferent că a fost Ponta, Geoană, Năstase. Filmul ăsta a mai fost în 2009”, a spus Orban.

Fostul președinte PNL crede că acest plan a fost motivul pentru care s-a pus s-au folosit toate „pârghiile posibile și imposibile, folosirea amenințărilor, a unor instrumente profund nedemocratice” la Congresul din 25 septembrie, despre care spune că a fost „cel mai nedemocratic din istoria partidelor din România”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Ce e drept, la cat de capabil este klaun, merita toate functiile care pot exista in colonie, toate odata, puse una peste alta ( ca in poezia lui Eminescu: ” papa cu-a lui trei coroane/puse una peste alta”).

 2. Ăsta mai sus de adjunct de femeie de serviciu nu merită să fie. O spune unul care l-a votat de două ori…

 3. Cu Geoana(presedinte) si Iohannis(premier) sintem salvati. Plecam in zbor spre America, cu escala in Germania…

 4. Boul și vițelul (Caragiale)

  Boul și vițelul
  de Ion Luca Caragiale

  Un bou, ca toți boii puțin la simțire,
  În zilele noastre de soart-ajutat…
  Învață la școală cartea de cetire
  Și ajunse boul un bou învățat.

  Mare lucru-n lume e și-nvățătura!
  Ține loc de multe, chiar și de talent…
  Printr-o bună școală, rafinezi natura:
  Din vițel poți scoate un bou eminent.

  Nu încape vorbă, între animale,
  Un așa specimen greu să mai găsești
  Să citească zilnic feluri de jurnale,
  Rumegând atâtea știri politicești.

  Astfel, eminentul, în curent cu toate,
  Iată, pe nepotu-i tânăr l-a-ntâlnit:
  „Unchiule, cum mergem?” — „Excelent, nepoate!
  A mai grea problemă s-a și resolvit”.

  „Unchiule, iar glume!” — „Ba deloc, băiete!
  Sunt de-acord cu toții, foarte sigur știu…
  Și m-ascultați pe mine, eu citesc gazete:
  Tu nu știi nimica, ești un agiamiu.

  Mă-ndoiam eu însumi: m-am convins în fine,
  C-am scăpat de-acuma de orice nevoi:
  Ni sunt deopotrivă voitori de bine
  Și au multă milă cei mai mari de noi.

  N-au pierit zadarnic, astă primăvară,
  Dintre noi atâția ca la zalhana!
  Drepturile noastre sfinte triumfară:
  O s-avem islazuri, dacă ni le-or da…”

  A rămas vițelul ca un gură-cască,
  Fericit că-n fine sacra speț-a lui
  O avea de-acuma din belșug să pască
  Ș-o purta mai lesne greul jugului.

  (Convorbiri Critice an I, nr. 1, 1 Ianuarie 1908)

 5. Cine e generaluuuuuuu?
  Lucovide se apropie funia!
  Stai potolit!

 6. Un bou, ca toți boii puțin la simțire,/ În zilele noastre de soart-ajutat…

 7. Prea puturos! Si aia care l-au suit in copac nu mai au nevoie de el, si-au croit, cu ajutorul lui, culoar direct la tzatzele de la care sug….si tatzelor le place …Mai degraba pleaca la Miami si rame acolo…

 8. Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, excluderea din partid a fostului președinte Ludovic Orban. Orban susține că decizia ar fi fost luată, cu adevărat, de președintele Klaus Iohannis.

  „Eu nu am nici o legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare. Această gașcă demolatoare pilotată de Klaus Iohannis este cea care a făcut praf Partidul Național Liberal, democrația și drepturile membrilor PNL.

  Ar trebui să le fie rușine și când merg pe stradă să se uite cu ochii în pământ. Klaus Iohannis să-și ceară scuze față de cei peste 6 milioane de oameni votați.

  Iohannis a intervenit nedemocratic pentru a mă schimba, pentru că eu nu aș fi acceptat niciodată o înțelegere cu PSD. E cu premeditare și cu trădarea cetățenilor români”, a spus Ludovic Orban.

 9. După mai bine de 12 ani, Traian Băsescu ar putea ajunge din nou la aceeași masă cu PSD.

  Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, un mandat pentru începerea negocierilor cu PMP, în vederea unei fuziuni prin absorbție, au declarat surse participante la ședință, pentru stiripesurse.ro.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998