CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Măciuca lui Klaus Iohannis

10 comentarii / 5407 vizualizări / 9 decembrie 2020

Desemnarea generalului de Armată Nicolae Ciucă în poziția de premier interimar, o mișcare riscantă și în forță, care înfioară cancelariile Uniunii Europene, poate fi un semnal că președintele Klaus Iohannis așteaptă o criză politică fără precedent. Și încearcă să-și securizeze poziția, aducând la conducerea Executivului un om de mână forte. Sau, dimpotrivă, că încearcă astfel să-și consolideze poziția de președinte jucător. Nu este exclus să se pregătească pentru ambele alternative. Și dacă Ciucă va fi și premierul desemnat?
Am semnalat în intervențiile mele TV o fractură logică de mari proporții. Pe care, în mod obligatoriu, trebuie să o înțelegem. Să o descifrăm. PNL a pierdut alegerile. Nu Guvernul. În aceste condiții, dacă se punea problema unei demisii de onoare, Ludovic Orban trebuia să-și depună mandatul de președinte PNL. În niciun caz mandatul de premier. Toți analiștii pe care i-am auzit au o singură explicație. Și anume că Ludovic Orban a fost forțat de către Klaus Iohannis și de către aripa pro-prezidențială din conducerea PNL să lase locul liber de la Palatul Victoria. Pentru că acolo trebuia adus generalul de Armată Nicolae Ciucă. Această mutare s-a făcut cu riscul ca până la instalarea unu nou Guvern, rezultat din alegerile parlamentare, Executivul să funcționeze castrat, fără posibilitatea de a emite o categorie largă de ordonanțe de urgență.
Dovada că așa stau lucrurile ne-o furnizează primele mișcări ale generalului de Amată. Acesta îi mătură literalmente de la Palatul Victoria pe oamenii cheie instalați de Ludovic Orban. Începând cu secretarul general al Guvernului. În această poziție, începând de ieri, a fost instalat Dragoș Condrea, care nu este un oarecare. În perioada ’96-’98, când practic s-au săvârșit cele mai mari fărădelegi, acesta a fost consilier juridic la Bancorex. Nu avea cum să nu știe cum sunt furați și de către cine banii celei mai mari bănci din România, care în final a fost falimentată. Cum-necum, în perioada 2002-2003, îl găsim pe acest om al sistemului în impprtanta poziție de director al Direcției de Combatere a Corupției și Prevenirea Criminalității Organizate din cadrul Corpului de Control al primului-ministru. Condrea este un militar mascat. Este doar un prim exemplu. Cum arătam, rând pe rând, sunt măturați toți oamenii lui Orban, pentru a fi instalată o nouă echipă. Oare de ce?
Oare de ce se produc asemenea schimbări într-un Guvern care, teoretic, are o viață scurtă de cel mult două-trei săptămâni? Nu există decât o singură explicație. Klaus Iohannis, după ce va juca rolul de mediator în comedia ce urmează să se desfășoare la Palatul Cotroceni a așa-ziselor consultări cu partidele parlamentare, îl va numi pe Nicolae Ciucă, general de Armată, candidat de premier. Iar acesta la rândul său, neîntâmpinând practic nicio opoziție din partea PNL, va numi în posturile ministeriale cheie cei mai fideli oameni ai președintelui. În felul acesta, Iohannis își va securiza Guvernul său.
Din primele informații reiese că PNL are de gând să împartă ministerele în felul următor: 50% PNL, cu toți miniștrii propuși și numiți de Klaus Iohannis, 30% USR și 20% UDMR. Și aici există o ciudățenie. Dacă ar fi respectate procentele rezultate din alegeri, USR-ului i s-ar cuveni 40% din pozițiile ministerale, iar UDMR-ului doar 10%. Sunt curios până la urmă ce va rezulta din negocieri.
Nu pot trece ușor peste dilema AUR. După ce George Simion a anunțat că AUR nu face alianță cu nimeni, într-o dezbatere desfășurată ieri seară pe un platou al unei importante televiziuni de știri, acesta a deschis larg o poartă a negocierilor cu PSD. În același timp, este de reținut că acesta a anunțat că va iniția procedura parlamentară de suspendare din funcție a lui Klaus Iohannis, întrucât acesta a încălcat Constituția României. George Simion, noua stea a politicii românești, despre care se spune că în mod straniu a trecut pe sub toate radarele și a dat o lovitură politică de mari proporții, fără ca serviciile să fi putut să-l bareze – sau poate dimpotrivă, l-or fi ajutat – ar putea da semnalul unor mari tulburări politice. Pe fondul unei crize sanitare și a unei crize economice care scapă oricărui control. Atât din partea președintelui, cât și din partea generalului de Armată. Ei bine, o asemenea criză poate genera mari și violente tulburări de stradă. Așa cum se întâmplă de altfel și în alte state europene.
Poate că și din motivul de mai sus, Klaus Iohannis a recurs la un om de mână forte, care va avea autoritatea necesară de a aduce la nevoie Armata pe străzi. Și asta până când va fi ridicat la rangul de mareșal, rămas liber după executarea lui Antonescu și după decesul Majestății Sale, Regele Mihai I al României. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Când n-ai reprezentativitate, altfel se mișcă strada. E posibil să se umple la prima ieșire de meltean cu trese.

  Mafia securistă s-a jucat cu sistemul de termoficare din orașul greșit. Dacă afară e ca în casă, iar se umple strada. Ușor de tot. :)))))))))))))))))

 2. „Maciuca” (preferata) a lui Johannis o ‘poarta’… Bernd Fabritius!

  P.S. pentru cei neinformati, Bernd Fabritius este un sas din Agnita, ‘plecat’ in 1984 in Germania, homosexual declarat (care traieste in Germania in ‘parteneriat’ cu un alt barbat) care s-a aflat printre singurii 7 membri CSU care au votat in Bundestag-ul german pentru casatoriile intre persoane de acelasi sex, asa-zis ‘lector’ la Universitatea Romano-Germana din Sibiu si pretins presedinte al Asociatiei Sasilor Transilvaneni din Germania, prieten bun si apropiat din tinerete al lui Johannis impreuna cu care a „lucrat” intens la retrocedarea catre FDGR a multor imobile din centrul Sibiului (ce apartinusera inainte de 1944 organizatiei fasciste Deutsche Volksgruppe!!!) in timp ce Johannis era primar in Sibiu iar finul lui Johannis – Jurgen Porr – fusese lasat de nasul sau la conducerea FDGR ca sa fie asigurata astfel organizatia FDGR – continuatoarea organizatiei fasciste mentionate ca preluarea imobilelor se va face intocmai si la timp, retrocedari solicitate instantei din Sibiu in anul 2007 de catre preotul evanghelic Hans Klein din Sibiu (care detinea si calitatea de consilier local din partea FDGR!!!) in numele si pentru FDGR si care in actiunea sa a sustinut ca: „Va rugam (onorata instanta) sa constatati calitatea de succesor in drepturi al organizatiei noastre fata de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”.

  Intrebare: ce facem noi, ca pretins stat unitar si democrat, cu un presedinte retardat, manipulat de homosexuali si clerici evanghelici sasi care sustin in documente oficiale (Cererea de chemare in judecata semnata de preotul dr. Hans Klein a fost inregistrata la Judecatoria Sibiu in data de 26 februarie 2007 cu nr. 75/23/02/2007) ca sunt continuatorii si succesorii unei organizatii fasciste (!!!), acum cand retardatului profesor suplinitor de fizica i-a venit ideea de a se juca putin (si) de-a dictatura militara???

 3. Un titlu de articol absolut antologic. Pacat ca din greseala, probabil

  • La cât tenis joacă doamna Carmen, e posibil ca măciuca antologică să fie un pic mai flenduri.

 4. Cum o să împiedice Ciucă ieșirile în stradă?
  Doar nu e el singurul general de armată

  • Cred ca aseaza numai cativa soldati in strada. Cei mai multi vor sta pe strada si restul vor pazi sa nu iasa lumea la strada.

   • Cred că Ciucurel Bombiță va semna discret niște ordine de plată la spargerea anului financiar, ceva de rotunjire a deficitului și conturilor mafiei CIA.

 5. Dupa cum a murit mitul nemtilor cei perfecti din mentalul colectiv al romanilor, omorat in mod brutal de KWJ, asa va muri si mitul armatei romane cea care e coloana vertebrala a tarii, omorat si asta tot in mod brutal, tot de KWJ, prin intermediul avatarului sau cunoscut sub numele de generalul Ciuca, zis si eroul de la Nassiryiah.

 6. In 89, Ceausescu, speriat de lucratura „agentrilor”, a facu apel la poporul sau sa se adune si sa-si afirme atasamentul fata de „valorile socialismului”…cand poporul n-a raspuns, intocmai si la timp, a scos armata pe strazi…la trei decenii, epigonul sau (numai intamplator atarnator de clantele nicusorului in perioada sibiana) s-a intrebuintat excesiv, ca(l)cand Constitutia si transformand alegerile (inoportune) intr-un veritabil referendum pentru reafirmarea pozitiei de „cel mai ales” de catre „romanii mei”, a facut si el un apel disperat la mobilizare „responsabila”, doar ca romanii s-au cam saturat de ifosele de Kikos Rostogan ale analfabetului democratic si de frica, ori de scarba, au cam stat acasa, putinii votanti mobilizandu-se mai ales in sens invers pohtei prezidentiale…asa ca dictatorul a scos armata pe strasse…”justitea” doarme, deci, e randul poporului sa mute…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998