CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Macovei da de pamint cu Iohannis: ”Nu trebuia sa o revoce pe Kovesi, cu riscul suspendarii”

5 comentarii / 2313 vizualizări / 7 mai 2020

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, îl acuză într-un interviu pe Klaus Iohannis că a semnat revocarea Laurei Kovesi, deși putea să refuze asta, chiar cu riscul de a fi suspendat

„Sigur că putea”, afirmă Macovei pentru Europa Liberă.

”Când trebuie să faci ceva îți iei riscuri. Din decizia CCR rezulta că președintele era obligat să o revoce. Șeful statului putea să nu revoce. Ce s-ar fi putut întâmpla? Ar fi urmat o sesizre a lui Liviu Dragnea la CCR, pe care președintele de asemenea putea să nu o pună în aplicare. Poate că îl suspendau, mă gândesc că aceasta ar fi fost o consecință politică(…)În locul lui, eu nu aș fi demis-o(…) N-aș spune că președintele Iohannis e vinovat, dar cum să accepte că CCR îl obligă să facă ceva, să revoce pe cineva pur și simplu? Doar nu pune ștampile la aprozar! Scrie în lege că poate refuza o numire sau o revocare în mod motivat.” (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Baba bețivă a distrus democrația din România, aducând instituțiile statului în subordinea mascotei SRI.

  CCR este ultima instituție în care SRI n-a obținut majoritatea.

 2. Kovesi e pupila asumata a „batranei sandramale comuniste” (n-a fost cu nimic mai putin comunista decat Iliescu…doar mai rea) care a facut tot traficul de influenta pentru admisibilitate la CEDO a unei plangeri abuzive si (pentru orice jurist cu scoala la zi) aberante… Reactia procuroarei ne arata ca n-au obtinut deloc rezultatele scontate…Otravita asta, chiar spera sa fie vreo decizie clara, cu incriminarea „vinovatilor”…nu asa o mangaiere pe crestet, sa nu plece cu onoarea nereperata…Cum trece vremea…si Soros, se stie, nu pariaza pe-o martoaga deselata…s-or fi pensionat si judecatorii aia care i-au dat securistului de tata, impotriva legilor romanesti, casa confiscata abuziv de comunisti…
  P.S. De remarcat, inca o data, respectul pentru lege si statul de drept…Cum, naiba, de i-a adunat Soros, pe ruda, pe samanta!

  • Facțiunea securistă CIA, departament Soros, a dat cu cucul de gard în US. A fost frumos ce au reușit cu Kovesi, dar pică dominoul tocmai acolo unde pot ajunge la pârnaie veșnică autorii magicieni ai securismului global.

 3. ” Poate sa renunte in mod motivat” zice malefica.
  Dar ce motiv, poate ca s-a intrebat Iohannis la vremea respectiva?

 4. @ Kovesi a câștigat la CEDO contestând destituirea ca urmare a deciziei CCR prin care judecătorii i-au dispus președintelui să emită decretul de destituire a procurorului șef al DNA Kovesi, ?
  DECIZIA Nr.358
  CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
  În numele legii
  DECIDE:
  din 30 mai 2018

  ,,2. Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a
  procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.
  Definitivă şi general obligatorie.”
  ?
  Deci, pe lângă faptul că au decis , în numele legii, fără drept de contestație fiind o decizie general obligatorie și pentru președinte și pentru Kovesi, probabil în numele legii de organizare și funcționare a CCR, judecătorii de la CCR neavând atribuții de aplicare a legii și numai de a stabili constituționalitatea sau neconstituționalitatea actelor normative pentru care au atribuții, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998