CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9773 RON UP | 1 USD = 4.6189 RON UP | 1 GBP = 5.8269 RON UP

Macovei, declaratie-soc: ”Catusele se pun pentru ca cei anchetati sa nu se raneasca singuri”

1 comentariu / 4611 vizualizări / 29 aprilie 2015

Europarlamentarul Monica Macovei a lansat azi, la RFI, o teorie revoluționară în legătură cu spectacolul cătușelor oferit de DNA în ultimul an, ea susținînd că acestea sunt puse celor anchetați, de fapt, pentru ca aceștia să nu se rănească singuri.

Comentînd, astfel, votul de ieri, din Comisia Juridică a Senatului privind încătuşarea arestaţilor non-violenţi, fostul ministru al Justiţiei a declarat că „dacă nu ne plac cătuşele, putem găsi alt mod de imobilizare, de exemplu cu eşarfe din mătase”. Macovei consideră că deciziile adoptate marţi sunt „măsuri de protecţie a celor anchetaţi”.
În opinia sa, „cătuşele sunt folosite în momentul în care o persoană este arestată, i se spune eşti arestat preventiv, pentru imobilizare, fiindcă datorită tulburării, supărării, emoţiei din acel moment, poate se răneşte pe sine, poate că răneşte pe altcineva sau pe cei care pun în aplicare un mandat de arestare emis de judecător. Dacă nu ne plac cătuşele, putem să găsim alt mod de imobilizare, cu altceva, nu ştiu, eşarfe din mătase, dar care să reziste. Important este că e un mijloc de imobilizare şi nu de intimidare sau altceva”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ar trebi internată la spitalul Nr.9 şi ţinuta în cămaşă de mătase ca nu cunva să se rănească .Dacă se mai face bine ar trebui arestata pentru deserviciile aduse României.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998