CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Macron umilit de Trump: ”La Paris incepusera sa invete germana pina sa-i salveze America”

3 comentarii / 3119 vizualizări / 13 noiembrie 2018

Președintele american Donald Trump l-a umilit azi pe omologul său francez, Emmanuel Macron, pentru poziția sa „foarte scăzută” în sondaje, de numai 26%, și a îndemnat Franța pe Twitter ”să devină din nou mare”.

Trump a spus că președintele francez a vorbit despre crearea unei armate europene doar pentru a abate atenția de la căderea sa în sondaje: „Problema este că Emmanuel suferă de o popularitate foarte scăzută în sondajele din Franța”, a comentat Trump după ce l-a criticat pe președintele francez că a susținut ideea unei armate europene care să protejeze continentul de Rusia, China și Statele Unite.

„Apropo, nu există nici o țară mai naționalistă decât Franța, oameni foarte mândri – și pe bună dreptate!”, a mai scris liderul de la Casa Albă, concluzionînd „Faceți Franța mare din nou!”, aluzie clară la poziția sa inferioară Germaniei.

Într-un alt mesaj pe Twitter, tot azi, Trump i-a reamintit lui Macron că, deși visează armată anti-Rusia ori China, în cele două războaie mondiale s-a confruntat cu Germania. ”La Paris începuseră să învețe germana pînă să-i salveze America. Plătește pentru NATO ori ba!” a mai scris el.
(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Bravo Trump… Cu un singur gest e capabil sa-si arate dispretul sau aprecierea pentru un personaj politic pe care-l apreciaza. Desigur gestul din fotografie nu intra in categoria „apreciere”. Saracul de Macron se vrea Napoleon , dar vorba lui Trump, sondajele il omoara.

  2. trump raspunde la crticile lui macron asupra lui trump si la fake news-urile in bataie de joc pe care le-a lansat media franceza. unor asemenea impertinente le-a raspuns trump

  3. Francezii (guvernul Petain) au si colaborat cu ocupantii nazisti!Politia si jandarmeria franceza au trimis zeci de mii de evrei francezi in lagarele de exterminare naziste, iar flota franceza din Africa de Nord a preferat sa se sabordeze decat sa se predea americanilor si britanicilor!Asta este istoria, dar nu inseamna ca nu au existat si foarte multi francezi care au luptat impotriva nazistilor!Cred ca UE greseste cu initiativa armatei „europene”, dar si Trump reactioneaza exagerat pe tema contributiei la NATO.E usor de dat lectii cand , de sute de ani, nu ai mai avut un razboi pe propriul teritoriu…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998