CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9690 RON DOWN | 1 USD = 4.5823 RON DOWN | 1 GBP = 5.8022 RON DOWN

Made in Romania – 90% dintre localitati in faliment, dar cu 500.000 de angajati in administratie

6 comentarii / 2981 vizualizări / 5 iulie 2021

”An de an, aproape 90% din unităţile administrativ-teritoriale din România nu-şi acoperă singure cheltuielile administrative. An de an, aproape 90% din localităţi ajung în faliment. Trebuie să vină Guvernul şi să aducă bani din Fondul de rezervă ca să plătească facturile şi salariile restante. Este anormal!” avertizează USRPLUS, prin deputatul Alin Apostol, care prezintă cifre terifiante, într-o declarație parlamentară.

Astfel, în 2020, ”Peste 2.800 de localităţi din 3.200 de UAT-uri din România au avut nevoie de bani din Fondul de rezervă. Adică 90% din localităţile din România. Guvernul a plătit 1,3 miliarde de lei pentru a acoperi bugetul unităţilor administrativ-teritoriale. Stimaţi colegi, dragi cetăţeni, ne vom duce direct în zid, şi nu vom trece prin el, precum Harry Potter şi prietenii săi, dacă nu vom întreprinde ceva încă de astăzi.
Avem peste 500.000 de angajaţi în administraţia locală, fie funcţionari publici, fie personal contractual. Peste un angajat la 40 de cetăţeni. În unele judeţe, 1 la 25 de cetăţeni. Avem puţine cadre didactice, puţin personal medical şi foarte puţini educatori-puericultori. În schimb, avem un aparat administrativ împănat cu oameni veniţi din PCR – Pile, Cunoştinţe şi Relaţii(…) Avem o lege a organizării administrativ-teritoriale a României din anul 1968. Cred că a venit timpul să modernizăm România şi la acest nivel” mai spune deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. De data asta căcănarii au dreptate!

 2. Si care ar fi problema? Pentru certificatul de casatorie, de nastere sau de deces mergi la primaria din Mihailesti, in loc sa le iei de la tine din sat la Iepuresti.

  E fosrte bine, se apuca lumea de treaba, se ieftinesc rosiile, tuica si mararul pentru iarna, apar noi soiuri de patrunjel (soiul hibrid Dragnila, de exemplu) …

  • Deocamdată se folosește foarte mult suptul pulii în public. Ce reforme au făcut muiștii USR? În ce au constat reformele? Așa trec anii… țuc-țuc și muie-muie

 3. 90%(2800) din primariile de comune au 500.000 de angajati. Dupa cum afirma idiotul. Adica o medie de 178 angajati per primarie de comuna sau oras sub 6000 de locuitori. Greu cu aritmetica.

 4. Aberații!
  1. 178 de angajați pe primărie! O primărie medie cu 3500 de cetățeni are 24 de angajați
  2. Din fondul de rezervă se dau bani pentru situații de urgență iar anul trecut s-au dat pentru plata salariilor aflate în sarcina guvernului pentru persoanele care au în îngrijire persoane bolnave
  3. Dacă prin absurd suma de 1,3 miliarde de lei s-ar fi dat pentru UAT asta inseamna 100.000 euro pe localitate…dacă făceați descentralizare și dau un singur exemplu, dacă taxa pe stâlpii și rețele electrice o încasau primăriile, atunci nu mai era nevoie de suma aia de o sută de mii de euro. O întrebare am și eu: pentru 600 de parlamentari câți angajați aveți și dacă bugetele astea sunt ok?
  Senatul României – 249,8 mil. lei, +24,2%
  Camera Deputaţilor – 478,8 mil. lei, +17%.
  Secretariatul General al Guvernului – 1,98 mld. lei, +5%

 5. Ia uite,s-a descoperit apa calda in administratia Romanicii.Sute de comune din Romania au ca principal angajator Primaria.Cum spunea dna Rovana Plumb ,important e ca statul asigura locuri de munca cu sporuri ,vouchere,tichete de tot felul ca doar d-aia se scoala prostimea privata la 4 dimineata sa mearga la munca pe salariul minim.Se strange latul ,magaria nu poate dura la infinit.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998