CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Made in Romania: munti de gunoaie, dupa chefurile campenesti de 1 mai

0 comentarii / 1613 vizualizări / 2 mai 2010

Ca de obicei, după picnicurile stropite din belșug cu vin și bere, mulți dintre cei care au preferat să petreacă de 1 și 2 Mai în mijlocul naturii au lăsat în urmă munți de gunoaie.

Deși în pădurea Băneasa accesul mașinilor este oarecum restricționat, cei mai îndârjiți dintre petrecăreți au găsit soluția de a „campa”, cu tot calabalâcul, în zonă, pentru câteva ore bune. În ciuda tuturor apelurilor privitoare la păstrarea curățeniei, oamenii, de la mic la mare, continuă să lase în urmă semnele poposirii lor în mediul natural: pampersi, PET-uri și cutii de bere, pungi de plastic, cârpe, cutii de suc, sticle și tot felul de resturi alimentare, care mai de care mai colorate și mai scârboase. Tembelism, nesimțire și lipsa oricărei educații cetățenești! Mai grav este că cei mici urmează exempul părinților și nu li se pare nimic anormal în atitudinea adulților. Ieri seară, în apropierea drumurilor ce străbat pădurea Băneasa, de la Zoo și până în apropiere de Pacul Privighetorilor, puteau fi văzute, din loc în loc, mormane de gunoi. Într-adevăr, lipsesc tomberoanele în care „turiștii” să arunce resturile, însă, ce îi împiedică pe aceștia să strângă gunoaiele în pungi și să le depună în pubelele stradale, la întoarcerea din minunata drumeție? Ce? Lenea și nepăsarea.

Accidentul de la Corbeanca a stricat ziua multor bucureșteni plecați la iarbă verde

Teribilul accident în lanț care a avut loc la ieșirea din Corbeanca, în jurul prânzului, chiar pe 1 Mai, a dat peste cap circulația pe DN1. Mulți dintre cei plecați spre zonele verzi din apropierea Capitalei, Balotești, Snagov sau spre munte au fost nevoiți să renunțe la planurile de petrecere a timpului liber și să se întoarcă din drum. Deși traficul era moderat, din cauza blocării drumului, coloanele de mașini s-au format repede pe câțiva kilometri. Totul din cauza unui șofer inconștient, grăbit să ajungă la distracție. Era, probabil, unul dintre sutele de ”rechini” care dau flash-uri pe șosele, avertizându-i pe ceilalți șoferi din trafic să se de la o parte din calea lui, că e de rău. Și în cazul de față, chiar a fost, din nefericire! Împotriva acestor ”elemente” nici poliția, nici nimeni, nu poate lua vreo măsură, în această țară. Doar Dumnezeu, atunci când îi aruncă cu botul prin parbrizul limuzinei de zeci de mii de euro. Din păcate, un copil nevinovat, de patru ani a fost ucis în accident, iar altul de 4 luni, se zbate între viață și moarte. (Răzvan Mateescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998