CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

MAI, la concurență cu NASA: uniformele polițiștilor ”reclamă un proces complex și perfectibil în timp”

2 comentarii / 2030 vizualizări / 30 martie 2023

Nu știm cum au fost create noile costume spațiale ale NASA, recent prezentate public, dar aflăm de la ministrul Lucian Bode că elaborarea noilor uniforme ale polițiștilor e un proces complex, de amploare și necesită corecturi în timp, fiind imposibil de determinat în prealabil cum se vor comporta acestea. Afirmația vine ca răspuns al unei interpelări parlamentare legate de proasta calitate a noilor uniforme ale polițiștilor.

Deputatul AUR Silviu Păunescu a adresat o interpelare ministrului Lucian Bode, cerînd explicații despre proasta calitate a noilor uniforme ale Poliției, apărute în urma HG 1061/2021, prin care au fost modificate complet normele de echipare ale polițiștilor, culorile echipamentului și descrierea constructiv-estetică a acestora.

Explicația lui Bode privind proasta calitate care a fost reclamată e de-a dreptul comic:

”Orice activitate de schimbare completă a uniformelor pentru personalul Poliției Române reprezintă un proces de amploare, complex, cu multe elemente de noutate, perfectibil, în sensul în care necesită corecturi în timp, în funcție de aspectele identificate pe timpul purtării, în condițiile în care este aproape imposibil de a fi prevăzute inițial toate elementele” afirmă ministrul în răspunsul oficial, adăugînd că în urma raportărilor efectuate de unitățile de poliție, referitoare la modul de comportare în purtare a noilor uniforme, s-au luat deja măsuri.

De aici o întrebare legitimă: dacă uniformele polițiștilor români reclamă timp și observații atente asupra ”comportamentului în purtare”, cam cît timp reclamă costumele astronauților americani? (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. & „Conceptul” de uniformă este asociat „uniformizări”, deci, „depersonalizării”, specific societăților ,”comuniste”, „sovietice”, „socialiste”, celui de „instrument funcțional” , al „exprimării limitate”, în „mediu reglementat” , ?

  2. & Care sunteți de părere ca pentru femei uniforma de serviciu să nu fie obligatorie, ci ca ținuta personală doar să conțină și elemente care să atragă atenția despre funcția exercitată, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998