CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

MAI somat sa dea informatii: Scandalul scrisorilor nigeriene, versiunea pentru firme

2 comentarii / 2584 vizualizări / 28 martie 2019

Deputatul PMP Robert Turcescu a adresat o interpelare ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la o escrocherie de dată recentă căreia îi cad victimă tot mai multe firme românești, private ori de stat, mai precis un soi de scrisori nigeriene cu ștaif european. Deputatul e interesat să afle dacă autoritățile îndreptățite au făcut cercetări în acest scandal și ce măsuri au luat pentru stoparea lui.

”De câteva luni de zile mai multe firme din România primesc la sediu scrisori din Germania prin care li se comunică faptul că trebuie să semneze un set de documente, pe care le primesc odată cu aceste scrisori, prin care se declară de acord cu noile schimbări de GDPR în Registrul European al Comerțului. Aceste scrisori au diverși semnatari (European Central Register, European Register of Commerce, European Business Number, DAD GmbH I Daniela Kunst) și un antet care induce ușor în eroare destinatarul, care crede că a primit documentele de la o instituție europeană. De fapt totul este o mare păcăleală: semnând respectivele documente, firmele se obligă să plăteasca, timp de 3 ani de zile, o taxă anuală în valoare de 977 de euro pentru un print-ad într-un catalog de tip Pagini Aurii.
Având în vedere aspectele prezentate, va rog să îmi comunicați dacă instituțiile din subordinea ministerului pe care îl conduceți au primit sesizări cu privire la această înșelatorie și care este soluția MAI pentru stoparea acestei păcăleli” se arată în interpelarea deputatului. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Stati putin, nu va grabiti. Diafana inca citeste la interpelarea lui Turcescu

    • Chiar așa, cine se mai uită în gura pupinbăsistului Turcescu după ce SRI ne-a livrat USRI-PLUȘ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998