CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Maine se decide soarta lui Saftoiu: dat sau nu pe mina DNA?

0 comentarii / 1430 vizualizări / 9 aprilie 2013

Mîine se anunță o ședință cu scîntei maxime la nivelul Consiliului de Administrație al TVR, principala problemă fiind dacă se va decide prin vot sesizarea sau nu a DNA în cazul lui Claudiu Săftoiu, președintele director general al instituției.

În ședința de mîine se va analiza raportul de anchetă asupra celebrului – de acum – scandal al contractului cu firma germană Prorom GMBh, privind achiziția de filme. Reamintim că membrii CA au descoperit la ultimele ședințe semnarea unui contract de către Claudiu Săftoiu, anul trecut, într-un moment cînd el nu deținea încă, oficial, calitatea de președinte al TVR, documentul fiind cosniderat ilegale de către conducerea instituției.
După ședințe cu scandal, s-a decis efectuarea unui raport intern, care va fi prezentat mîine, urmînd ca, funcție de datele acestuia, să se decidă sau nu sesizarea DNA împotriva lui Săftoiu. ”Îmi vreți capul, nu binele televiziunii publice, asta vreți…Îmi vreți capul ca să jucați fotbal cu el. Deci nu mă mai luați ca fiind nenorocitul nenorociților, eu nu am venit aici ca să fur televiziunea publică” a răcnit Săftoiu în cadrul discuțiilor, pradă unor cedări nervoase.
Surse din CA afirmă, pentru Inpolitics, că raportul confirmă, însă, informațiile inițiale privind ilegalități crase, astfel că sesizarea procurorilor este inevitabilă.
Declanșarea anchetei DNA va aduce, pe de altă parte, mai mult ca sigur forțarea demisiei lui Săftoiu de către membrii CA, ușurată de faptul că tot în această perioadă trebuie validat și raportul de activitate al TVR pe anul trecut. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998