CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Maior are probleme: Procurorul General, solicitat sa redeschida dosarul fregatelor engleze

0 comentarii / 3781 vizualizări / 15 februarie 2015

Fostul director al SRI s-ar putea să nu aibă zile liniștite după demisia din funcție: un senator cere oficial Procurorului General redeschiderea controversatului dosar al achiziționării fregatelor engleze, acum mai bine de un deceniu, pe cînd |Maior era membru al guvernului.

”În anul 2002 Guvernul României a achiziţionat, cu suma de 122 milioane de euro, două fregate militare vechi, denumite ulterior ”Regele Ferdinand” şi ”Regina Maria”, de la grupul BAE SYSTEMS din Marea Britanie, a cărei divizie de rachete a fuzionat în 2001 cu EADS, operând sub denumirea MBDA.
Contractul cu BAE SYSTEMS a fost negociat şi semnat din partea Guvernului României de George Maior, care ocupa atunci funcţia de secretar de stat pentru relaţii internaţioanale în Ministerul Apărării Naţionale , fapt menţionat de acesta în CV-ul său.
Legat de tranzacţia cu BAE SYSTEMS, în publicaţia britanică The Observer au apărut în 2007 acuzaţii că un politician român neidentificat ar fi primit un comision secret de 6 milioane de lire sterline (7,6 milioane de euro). DNA a deschis o anchetă în acest sens, pe care a închis-o în 2009 cu soluţia de neîncepere a urmăririi penale, cu menţiunea că va putea fi redeschisă dacă vor apărea ulterior noi probe .
Având în vedere că DNA a declanşat, în cursul anului trecut, urmărirea penală în dosarul EADS, vă solicit să verificaţi şi să-mi comunicaţi dacă procurorii anticorupţie au în vedere şi redeschiderea cercetărilor privind acuzaţiile de luare de mită în cazul achiziţionării celor două fregate militare de la grupul BAE SYSTEMS, care a fuzionat parţial cu concernul EADS” afirmă senatorul Valer Marian, într-o interpelare adresată Procurorului General Tiberiu Nițu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998