CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Majestate!

0 comentarii / 2269 vizualizări / 2 martie 2016

Anul trecut s-ar fi împlinit un sfert de secol de când Majestatea Voastră ar fi revenit pe tronul României. Dacă în 22 decembrie 1989 ar fi avut loc o revoluţie. Şi nu o lovitură de stat. Pusă la cale în laboratoarele unor guverne care nu erau prietene ale românilor. Iar astăzi, Majestate, sunteţi nevoit să ne părăsiţi. Aţi abdicat.

Sunt convins Majestate că veţi trece şi peste această suferinţă. Iar acolo unde Va veţi duce veţi fi capabil să iertaţi.

Să iertaţi hienele politice. Cele trei hiene care v-au marcat tragedia. Un ambasador sovietic, un ticălos care v-a ameninţat cu pistolul şi v-a şantajat cu viaţa unor tineri pentru a Vă obliga să abdicaţi. Un nenorocit de comunist pus în slujba armatei sovietice, Gheorghe Gheorghiu Dej, care V-a aruncat într-un tren şi V-a trimis în pribegie. Şi un nenorocit de preşedinte al României, pe două mandate, de câte cinci ani, numit Traian Băsescu, care V-a otrăvit sfârşitul vieţii.

Îi veţi ierta acolo sus Majestate, la fel cum aţi ştiut să iertaţi şi lipsa de recunoştinţă a aliaţilor Voştri, în cel de-al Doilea Război Mondial, care, după ce au încheiat pactul diavolului cu Moscova, au trădat România şi V-au trădat şi pe Dumneavoastră.

Majestate, pentru mine şi mulţi ca mine aţi fost, în fiecare zi, Regele românilor! Şi cât timp aţi fost în exil şi cât timp regimurile pseudo-democratice V-au tolerat. De aceea, abdicarea Voastră îmi creează un gol imens. În România profundă. În sufletele românilor care Vă iubesc.

Nu pot uita, Majestate, cu cât suflet şi cu câtă omenie aţi venit cu întreaga familie regală, pentru a-mi onora familia, la botezul copiilor mei. Nu pot Majestate să nu mă gândesc că acest gest a fost unul firesc, simbolic, pe care l-aţi făcut, de fapt, pentru toţi copiii românilor. Din ţara al cărui Rege aţi fost.

Sunt sigur Majestate că acolo unde Vă veţi duce, sper fără prea mari dureri, că îi veţi ierta pe toţi nenorociţii neamului şi pe toţi nenorociţii din afara neamului şi Vă veţi binecuvânta poporul. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998