CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Malaimare propune o taxa de un milion de euro pentru licentele TV

0 comentarii / 1616 vizualizări / 16 mai 2010

Consumul cultural al romanilor a scazut in 2009 cu 20% fata de 2008, la toate capitolele, avertizeaza liberalul si actorul Mihai Malaimare care invoca, in acest sens, concluziile unui studiu pe care l-a realizat in domeniu. Pe blog-ul propriu, el isi manifesta nemultumirea ca CNA i-a respins propunerea ca operatorii de radio si de televiziune sa fie obligati sa raporteze, la fiecare sase luni, procentul alocat culturii in programele lor.

Dezastrul cultural
“De curand am terminat un studiu legat de prezenta ”culturii” in programele televiziunilor. Dezastru care vine sa confirme studiul facut de Centrul de studii in domeniul culturii (vezi site-ul Ministerului Culturii – Barometru Cultural), care spune ca in 2009 consumul cultural al romanilor a scazut cu 20% fata de 2008 la toate capitolele. Solicit continuarea studiului si ca atare propun Consiliului (CAN n.n.) aprobarea unei Decizii care sa oblige operatorii de radio si TV sa raporteze la fiecare sase luni care este procentul alocat culturii in programele lor. Surpriza! Proiectul este respins (…) Poate ceva motiva decizia personala ca nu este nevoie de cultura in audiovizual, ca operatorii de radio si tv care folosesc gratuit licentele romanesti (elemente de patrimoniu) nu au nicio obligatie fata de acest popor?”, rabufneste Malaimare.

“O licenta tv, un milion de euro!”
Deoarece televiziunile “nu trebuie sa isi faca de cap”, continua actorul, licentele tv ar trebui sa se elibereze contra cost, respectiv un milion de euro. “O prima solutie care imi vine in minte si de care s-ar bucura foarte actualii guvernanti in cautare de parale: Licentele sa se elibereze pe bani. Licenta = 1 milion E. Ar fi o idee, nu? La banii astia ar putea face ce vor pe ecranele lor iar noi ne-am putea uita linistiti la TVR pe care, cu banii astia, am putea-o transforma cu adevarat intr-o televiziune de care am avea nevoie si pe care sa o iubim”, adauga maestrul. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998