CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Mamele care revin mai repede la muncă ar putea primi o indemnizaţie de 500 de lei

0 comentarii / 1507 vizualizări / 26 noiembrie 2010

Guvernul ar putea susţine o indemnizaţie de 500 de lei pentru mamele care decid să se întoarcă la muncă înainte împlinirii vârstei de doi ani a copilului, această variantă urmând să fie supusă dezbaterii în interiorul coaliţiei, a declarat, azi, pentru Mediafax, ministrul Muncii, Ioan Botiş.
Ministrul Ioan Botiş a precizat că de indemnizaţia de 500 de lei vor beneficia femeile care se întorc la muncă în orice moment înaintea împlinirii perioadei de concediu pentru creşterea copilului.
Botiş a mai spus că în cadrul coaliţiei urmează să se analizeze şi propunerile privind posibilitatea reducerii perioadei de 24 de luni de concediu pentru creşterea copilului, în acest sens nefiind încă luată o decizie.
Propunerile Ministerului Muncii privind modificările în domeniul social vor fi discutate şi prezentate luni, a precizat Ioan Botiş.
Ministerul Muncii declara, în 22 noiembrie, la Guvern, că este analizată posibilitatea modificării regulilor de acordare a indemnizaţiei pentru mame şi creşterii indemnizaţiei pentru stimularea întoarcerii la muncă, de la 100 la 400 lei.
Perioada de acordare a indemnizaţiei pentru creşterea copilului va fi redusă de la 24 de luni, variantele luate în calcul fiind ca aceasta să fie de 12, 14 sau 18 luni, mai spunea ministrul Ioan Botiş.
Totodată, ministrul Ioan Botiş preciza că indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea reveni la 85% din salariu, adică la cuantumul din iunie 2010, înainte de diminuarea cu 15%, dar decizia finală va fi luată la Ministerul de Finanţe.
În prezent, mamele care revin la serviciu mai devreme de doi ani primesc 100 de lei în plus la salariu, sub forma unui stimulent.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998