CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Mancatorul de popcorn

0 comentarii / 1478 vizualizări / 24 august 2014

 

Domnul Victor Ponta a decis. Pana la cel de-al doilea tur de scrutin, va sta linistit. Va manca popcorn. Si va astepta cele 40 de procente garantate de PSD. Abia apoi el va intra in competitie. Ca sa mai obtina 10 procente. Si, desigur, inca un vot. Dupa care se va duce linistit la Palatul Cotroceni, pentru a-si prelua atributiile prezidentiale. Pare simplu. Dar nu e. Nu e chiar asa.

Nu inteleg de ce liderului socialistilor din Romania si premierului guvernului socialist ii este teama sa utilizeze denumirea neaosa. Pentru mine este un mister de ce a preferat sa spuna popcorn si nu floricele de porumb. Dar, cine stie, poate a dorit ca afirmatia de mai sus sa fie preluata mai usor de presa britanica. Aceeasi presa ca a deplans ieri modul in care Victor Ponta a incercat sa o canibalizeze, pe internet, pe celebra tenismena romana, Simona Halep, furandu-i literalmente like-urile in beneficiu electoral. Printr-o prestidigitatie gen alba-neagra, care i-a surprins neplacut pe jurnalistii perfidului Albion. Sa trecem, insa, la atitudinea in sine.

Domnul Victor Ponta incearca subliminal sa-i induca cetateanului roman ideea ca el nu-si va pierde timpul consacrandu-si energiile pentru campania electorala. Spunand ca va manca popcorn pana se incheie primul tur, el sugereaza, de fapt, ca, personal, nu se va implica in competitia electorala. In primul rand pentru ca nu are nevoie, intrucat PSD sta atat de solid pe picioarele sale si se sprijina atat de solid in carjele PC si UNPR, incat nu are literalmente nevoie sa se agite. 40 la suta dintre cetatenii cu drept de vot, desigur, dintre cei care se vor prezenta la urne, vor pune miraculoasa stampila automat in dreptul numelui sau. De ce ar mai transpira el in aceste conditii? Si, implicit, ne transmite ca, de fapt, el isi va consacra timpul, pana atunci, bunei guvernari. Va putea, in acest fel, sa transforme recesiunea tehnica in care a intrat Romania intr-o recesiune reala. Va mai avea timp sa plaseze in Parlament diverse bombe electorale, cum este cea privind iertarea de datorii a unor mamici si a unor bunici care, din vina unor functionari publici care in niciun caz nu vor fi sanctionati si responsabilizati, au incasat sume necuvenite din banul public. Si va mai dirija ample actiuni PSD tocmai acolo unde au loc mitinguri si intamplari electorale de impartire a cheilor pentru niste amarate de microbuze scolare. Pentru care nu exista carburant. Sau bani pentru carburant, Romania avand, la acest capitol, preturile cele mai piperate.

Va trebui, insa, sa observam un detaliu. Domnul Victor Ponta nu sufla un cuvant despre inlocuitorul domniei sale la Guvern. Nu ma refer, desigur, la cel de dupa alegeri, intrucat acolo situatia ii va scapa cu certitudine de sub control. Fiindca, de fapt, el va continua sa manance popcorn si dupa ce pierde competitia, intrucat va fi mazilit de propriul partid. Si nu va mai avea, cel putin o vreme, altceva mai bun de facut. Problema este a celuilalt inlocuitor. A premierului de o luna. Pentru ca, vrea, nu vrea, domnul Victor Ponta, in momentul in care se declanseaza campania, trebuie sa-i cedeze altcuiva functia de premier. Macar pentru salvarea aparentelor, el nu trebuie sa apara ca fiind la butoanele administratie centrale. Pana atunci, Curtea Constitutionala va fi respins probabil ultima sa gaselnita. Modificarea prin ordonanta de urgenta, fapt ilegal, a unei legi organice, prin care premierul schimba, in favoarea lui, regulile jocului electoral favorizand generalizarea fraudei prin votul multiplu.

Daca domnul Victor Ponta isi va folosi energiile exclusiv pentru a manca popcorn, inseamna ca brusc va scadea ratingul unor televiziuni care nu vor mai avea posibilitatea sa difuzeze mesajele sale adresate natiunii in direct si la ore de varf. Intregul camp de lupta va fi lasat la discretia contracandidatilor. Si, desigur, a domnului Traian Basescu care, utilizandu-si prerogativele, se va ocupa cu dezbractul prezidentiabililor. Dar paguba reala a scenariului de tip popcorn este ca tandemul direct Victor Ponta–Traian Basescu sau tandemul indirect Victor Ponta – Elena Udrea nu va mai functiona. Daca nu vor exista acuzatii reciproce zilnice, atunci PSD va avea dificultati reale in a-i convinge pe oameni ca Victor Ponta nu se lupta cu morile de vant ca un Don Quijote al secolului XXI, ci are un adversar real in regimul Traian Basescu, pe care in niciun caz nu doreste sa-l mosteneasca. Cu procurori cu tot. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

 

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998