CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Manevra politica: maidanezii pregatesc razbunarea impotriva lui Boc

0 comentarii / 1354 vizualizări / 14 decembrie 2011

Actuala putere ar putea încasa o lovitură electorală zdravănă din partea unei grupări neluate în calcul pînă acum: cea a maidanezilor din România, care se ”pregătesc”, meticulos, să voteze împotriva PDL, la viitoarele alegeri.

Concret, adoptarea de către parlament, la inițiativa puterii, a legii care permite eutanasierea cîinilor comunitari, a revoltat atît de mult opinia publică încît s-a ajus, în timp record, la legalizarea unei asociații pornită să facă ceva mai mult decît pichetări și scandări.

Pe 8 decembrie, a luat ființă juridic Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM), entitate la care au aderat numai pînă acum peste 200 de organizații neguvernamentale de profil. Ȋn componența FPAM se regăsesc 103 membri de onoare, personalități marcante ale vieții publice româneşti şi internaționale, celebrități din lumea artei, ştiinței şi sportului, precum: Florin Piersic, Cornel Constantiniu, Andrei Duban, Eugen Cristea, Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, Iurie Darie, Anca Pandrea, Camelia Zorlescu, Claudiu
Bleonț, Mihai Verbițchi, Beatrice Rancea, Julieta Szonyi, Gheorghe Zamfir, Mirabela Dauer, Mihai Constantinescu, Mihai Trăistariu, Doru Tufiş, Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Irina Loghin, Ionela Prodan, Ştefania Rareş, Gheorghe Turda, Steliana Sima, Maria Cârneci, Dan Iordăchescu, Laurențiu Cazan, Leonard Doroftei, Maricica Puică, Alec Năstac, Paula Iacob, Ioan Lascăr, Dorin Sarafoleanu şi multi alții, numărul crescînd vertiginos, zilnic.

Conducerea executivă este asigurată de Mircea Şerbănoiu, preşedinte, Paula Iacob, prim-vicepreşedinte, Maria Beck, prim-vicepreşedinte, Dănuț Trifu, prim-vicepreşedinte, Radu Ţermure, prim-vicepreşedinte și alții, lider de onoare fiind fostul senator PD Marius Marinescu.

De ce spunem că amintita federație e pornită să facă mai mult decît pichetări și scandări și ar putea avea un cuvînt greu de spus în alegeri?

Conform unor informații de culise, conducerea federației a antamat deja negocieri cu liderii USL, pentru încheierea unui spectaculos parteneriat politic, în sensul sprijinii alianței în alegeri, FPAM primind, la schimb, fotoliuri parlamentare pentru liderii săi.

În România, conform datelor statistice, există peste patru milioane de deținători de animale de companie, un ”electorat” care surclasează alte categorii sociale. De altfel, după revoluție, mulți sociologi au semnalat un aparent paradox: numărul animalelor de casă creștea vertiginos, în ciuda scăderii nivelului de trai. Fie și numai explozia Pet Shopurilor indică dimensiunile iubirii față de animale.

Capacitarea acestui posibil electorat ar putea determina propulsarea unui partid mărunt direct la șefia guvernului; marea problemă e că, pînă acum, nu a existat flacăra care să aprindă asemenea fitil.

Iată că a reușit, cel puțin parțial, să o facă guvernarea PDL, prin masacrarea cîinilor din anumite localități cu edili portocaliii, a cailor din deltă ori prin legea mai sus pomenită, privind eutanasierea maidanezilor.

Dacă judecătorii Curții Constituționale nu vor accepta, mîine, contestația față de legea respectivă, depusă de FPAM, la un loc cu 33.300 de semnături de protest de la iubitorii de animale, se cheamă că PDL are o problemă electorală majoră.
Aplicarea efectivă a legii, preconizată pentru anul viitor, riscă să creeze un curent de opinie intern și internațional cu impact mult mai sever decît s-ar crede azi.

În ultimul deceniu, dezvăluirile presei privind relele tratamente la adresa animalelor au reușit să scandalizeze mai multă lume și să mobilizeze mai multe energii decît măsuri usturătoare la adresa oamenilor.

Canalizarea politică a acestor energii, dacă USL va reuși asta, poate crea surprize spectaculoase, dacă e să ne gîndim că o cauză mult mai modestă numeric, cea a oamenilor care descarcă ilegal de pe net, a reușit să propulseze Partidul Piraților în structurile puterii din Germania. (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S: Dacă USL ar putea fi marea cîștigătoare de pe urma alianței cu federația iubitorilor de animale, mare perdant ar putea fi nu doar PDL, ci și PRM. Conform unor surse din formațiunea lui Vadim Tudor, scorul de cca.12% pe care partidul l-ar avea în acest moment în capitală este asigurat, în proporție zdrobitoare, de iubitorii de animale care apreciază poziția de apărător al cîinilor a lui Vadim Tudor. Dacă îi pleacă iubitorii de animale, Vadim rămîne complet descoperit.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998