CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Manevra tare: Tariceanu ”scoate” Germania dintre marii aliati ai Romaniei

4 comentarii / 3418 vizualizări / 29 iunie 2019

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj extrem de interesant în discursul rostit în fața congresului PSD, eliminînd Germania de pe lista statelor cu care, în opinia sa, România ar trebui să strîngă legăturile.

Tăriceanu a cerut, astfel, continaurea clădirii parteneriatelor strategice cu SUA și Franta punctînd totodată că România va trebui să aibă un acord special cu Marea Britanie, dacă aceasta va părăsi UE în cele din urmă. ”ca semn de respect pentru o tara care ne-a ajutat întotdeauna în momentele dificile ale istoriei”.
Din ecuația strategică lipsește, însă, tocmai Germania.
Încă mai interesant, Tăriceanu a mai făcut o aluzie înțepătoare la Germania, vorbind despre meciul pierdut de naționala Under 21, el afirmînd că echipa noastră a fost mai bună ca adversarii germani, ”și mă întrebam dacă nu cumva motivul înfrîngerii a fost ceva ce ai noștri au avut, iar nemții nu: un complex de inferioritate în fața ”celor mari”. Trebuie, dragi prieteni, să învățăm a ne dezbăra de asemenea complexe de inferioritate: România a fost dintotdeauna o țară europeană de la naștere și așa va rămîne pururi” a mai spus el. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Faptul ca il baga pe Macron in ecuatie, totusi nu ma multumeste

  2. Noroc ca nu da nimeni doi bani pe opinia lui Tariceanu. Ca functie, presedinte al senatlui, e vax. Un fel de Taracila sau Oliviu Gherman surogat, adica nici mavar cat ei pt ca venea de la un partid cu 5% azi, nici macar atata. Totusi, tataie se da cocos cu Germanica ca sa se laude si el la 2-3 closti puisori

    • Cu toate astea, Chichirău mai așteaptă câțiva ani până la preluarea președinției Senatului. Asta dacă are noroc ca STS-ul și PDL-ul să mai fure alegeri pentru USRI-PLUȘ.

      P.S. Nici n-am mai amintit că sunt un agramat prost școlarizat și mononeuronat.

  3. exact. tariceanu e irelevant. e ca si cum ai vorbi de pntcd.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998