CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Manevre haotice: ”mîncătorul de chinezi” vrea reprezentanță a României în Taiwan

10 comentarii / 3307 vizualizări / 17 februarie 2023

Deputatul PNL Pavel Popescu, cel cunoscut pentru cele mai vehemente poziții anti-chinezești, plănuiește o vizită în Taiwan și militează pentru deschiderea acolo aunei reprezentanțe economice a țării noastre. Ceea nu e o idee rea, pragmatic vorbind, doar că ridică o mică problemă: din punct de vedere oficial, pentru țara noastră, ca aproape pentru tot restul lumii, Taiwanul e China. Cum se împacă, în acest caz, pozițiile lui Popescu de depărtare de China cu cele de apropiere de Taiwan, parte a Chinei conform poziției oficiale a României?

”M-am bucurat mult să îl întâlnesc în Washington D.C. pe domnul Si-Kun You, Președintele Legislativului Yuan (Taiwan). I-am promis Președintelui You că alături de câțiva colegi parlamentari, vom efectua o vizită în Taiwan, până la jumătatea anului. Respectând desigur linia de politică externă a MAE, ne-am asumat ca prin diplomație parlamentară vom începe să fim mai curajoși în misiunea de a atrage noi investiții pentru România, cât și pentru a intensifica relațiile de cooperare tehnologică dintre țara noastră și Taiwan. O listă lungă de țări din EU au reprezentanțe economice cu Taiwan și cred că la cum arată harta geopolitică actuală, ar fi timpul ca România să le urmeze exemplul” a scris în aceste zile Pavel Popescu pe Facebook.

Dincolo de avantajele economice de necontestat ale strîngerii relațiilor cu Taiwan, e oarecum ciudat că tocmai marele adversar al Chinei cere deschiderea unei reprezentanțe oficiale a statului român pe numitul teritori chinez, și asta fix în cel mai delicat moment geopolitic, cînd se vorbește deschis, de un an de zile, despre o iminentă invazie a Chinei, cu toate consecințele care ar putea decurge de aici, incluzînd o conflagrație globală.

Deputatul PNL s-a remarcat în ultimii ani printr-o atitudine anti-chineză vehementă, de la propunerea blocării prin lege cel puțin pentru un deceniu a tuturor investițiilor chineze, incluzînd 5G-ul Huawei, ori desființarea parteneriatelor școlare cu chinezii pînă la luarea de măsuri împotriva aplicației chineze Tik Tok. „Dacă se dovedesc ca fiind adevărate tacticile mizerabile folosite în aceste zile tragice împotriva întregii economii, Partidul Comunist Chinez trebuie să plătească cu vârf și îndesat pentru tot răul făcut. Partidul Comunist Chinez nu poate cumpăra România. Partidul Comunist Chinez nu va cumpăra România pentru că România urăște comunismul și iubește democrația” declara în pandemie Popescu.
Acum, cel care a vrut ca România să fie scoasă, aiuritor, din relațiile de afaceri cu un colos economic vrea, paradoxal, băgarea ei în relații cu o mică parte a aceluiași colos; cine ce să mai înțeleagă de aici? (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Un handicapat mâncător de rahat!

  • dle Popescu vorba lui Caragiale „stimabile esti IDIOT

 2. Camasa de forta + cazare airbnb la Beciul Domnesc URGENT pentru infractiunea de tradare alin b si c, incalcarea statutului deputatului, incalcarea politicii externe asumate de Romania privind nerecunoasterea separatismului (motiv pentru care nu recunoastem Kosovo, Crimeea, Abkazia, etc) si incalcarea tratatelor bilaterale si internationale asumate de Romania cu privire la indivizibilitatea, suveranitatea si independenta frontierelor statelor recunoscute international conform ONU.

  Putzoiul asta ne pune in cap a doua economie globala de 1,5 miliarde de oameni, iar Romania este o tara saraca, cu razboi la granita, criza economica, criza energetica si criza post-pandemica.

  Cum sa faci jocul Rusiei din pozitia de „pro-american” ? Cazul putzoiului Pavel Popescu.
  Uite cum Romania prin putzoiul Popescu se apuca sa promoveze separatisme gen Taiwan, asa cum Rusia promoveaza si recunoaste Crimeea, Donbas, Lugansk, Abkazia, Transnistria etc. Aici Ungaria se freaca de palme.
  Uite cum Romania cu „pro-americani” poate ajunge sa fie calcata in picioare de China, pe modelul Lituaniei si Rusia se bucura ca noi slabim si se formeaza un front ruso-chinez impotriva vecinilor NATO ai Rusiei.
  Uite cum Romania cu „pro-americani” fugareste investitiile chineze din Romania in Ungaria, Grecia, Bulgaria, adica aliatii traditionali ai Rusiei.
  Uite cum Romania cu „pro-americani” excitati de slugarnicia exhibitionista se apuca sa submineze dreptul international si carta ONU, exact cum face Rusia !

 3. Avortonul care se crede eroul mâncător de spioni ruși. E penibil, dar mai penibili sunt cei care au votat asemenea neterminat…

 4. Cel mai chinez dintre toți chinezii României. E clar, înainte de alegeri trebuiesc examinați toți candidatii, altfel uite ce se întâmplă.

 5. Oare acum, toti acoperitii SIE sint la fel de spalati pe neuron ?

 6. Bai aia de mai sus – sa o sugeti la tot PCC! Ca va place…

  • De cand ii faci felatie lui Soros?

   Eu sug sange, tu sugi pula
   Tu pui botul, eu pun mana

   • De cand lucreaza ma-ta cu gura pe centura, castratule!

  • aia de peste gârla e mai gustoasa?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998