CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Manevre murdare: Puterea pregateste culpabilizarea medicilor

31 comentarii / 104983 vizualizări / 31 martie 2020

”De fiecare dată când un medic se îmbolnăvește, un sistem sanitar, deja pe muchie de cuțit, ajunge și mai aproape de momentul colapsului” scrie zilele astea presa americană. Dacă americanii se vaită, cum stă România? Zicem că bine: guvernul și președintele ies regulat ca să se laude cît de eficient gestionează criza, medicii demisionează pe capete, înspăimîntați, se vorbește de interzicerea demisiilor lor pe durata stării de urgență, iar trolii liberali au primit misiunea să arunce totul, în presă și pe net, în capul dezertorilor din sistemul de sănătate, singurii din lume care ar fi ales să părăsească, lași, cîmpul de luptă cu coronavirusul. Din păcate pentru ei, realitatea e total diferită: fuga medicilor din fața virusului ucigaș e fenomenul momentului la nivel planetar.

În fapt, medicii nu demisionează pe capete în întreaga lume atît de frica virusului, cît pentru faptul că sunt trimiși la luptă nepregătiți, deoarece sincopele în aprovizionarea cu materiale medicale nu s-au înregistrat doar la noi, să recunoaștem, ci peste tot.

Ce remarcăm în ultimele săptămîni?

În Marea Britanie, medicii sunt furibunzi împotriva autorităților, pe care le acuză de pasivitate. Colegiul Regal al Asistentelor, care reprezintă 400.000 de angajate, amenință cu demisiile în bloc ale acestora pentru că, spune reprezentantul colegiului, vine momentul cînd vor avea de ales între slujbe și propriile vieți. Dr Rinesh Parmar, șeful Asociației Medicilor din Marea Britanie, avertizează asupra unui fenomen similar în rîndurile medicilor: “Pe măsură ce epidemia se lungește, dacă doctorii vor simți că ia amploare penuria de materiale de protecție, nu vor avea de ales decît să renunțe la profesia pe care o iubesc, pentru că se simt abandonați prin nealocarea echipamentelor pe care le recomandă OMS” spune el pentru The Guardian.
The London economic scrie că medicii britanici sunt împinși spre moarte precum mieii duși la abatoare. O doctoriță din Box Hill, în apropiere de Londra, a preferat să demisioneze decît să consulte fără mască suspecți de coronavirus . Relatări similare umplu presa din Albion.

În Franța, au demisionat în bloc, luna trecută, 80 de medici parizieni denunțînd condițiile rele de muncă și solicitînd audiențe la premier și la președintele Macron. “Suntem epuizați fizic și psihic, avem sentimentul că ne facem treaba pe fugă și necorespunzător” afirmă ei, conform RFI. Guvernul le-a promis discuții la jumătatea lunii martie, dar coronavirusul nu a mai avut răbdare.
Și Bill de Blasio, primarul New Yorkului s-a confruntat recent cu amenințarea cu demisia din partea șefilor Sănătății din orașul sever afectat de Covid 19, din același motiv: lipsa materialelor de protecție, a interesului pentru buna gestionare a crizei, ignorarea sfaturilor livrate de medici etc.
Pe teritoriul SUA, presa relatează tot mai des despre demisiile medicilor și ale asistentelor, care spun că nu mai vor să-și riște viețile pe fondul lipsei materialelor de protecție. În plus, ei atrag atenția că medicii care ajung să fie infectați, devin pericole, la rîndul lor, pentru viețile celor pe care îi testează ori tratează. Se știe deja că în Italia, bunăoară, țara cel mai afectată de pandemie, 9% dintre infectați sunt cadre medicale.
Pentru a face față crizei de materiale, autoritățile americane au coborît standardele pe care acestea trebuie să le întrunească, dar cadrele medicale spun că asta le face și mai vulnerabile în fața bolii.

Informații tulburătoare vin din Irak, presa relatînd că medici care au tratat pacienți, la viața lor, în vreme de război, cu bombe și gloanțe în jur, se declară acum mai înspăimîntați ca oricînd în fața dușmanului invizibil și spun că țara nu va face față.

Vestea interesantă e că Irakul pare să fie singura țară care a adoptat aceeași politică de interzicere a difuzării de informații despre epidemie, în afara autorităților, precum România.

Printre primii care au amenințat cu demisiile și chiar au făcut-o, mulți, sunt medicii din Hong Kong. ”Demisionăm, intrăm în grevă sau rezistăm?”, cam așa erau rezumate încă din februarie, conform presei locale, variantele cadrelor medicale, în special cele din așa numitele ”detașamente murdare”, formate special pentru tratarea bolnavilor infectați de coronavirus. Principalele nemulțumiri țineau de lipsa echipamentelor de protecție și de refuzul guvernului de a închide punctele de acces pe insulă dinspre continent. Finalmente, au venit și demisiile și grevele medicilor și ale asistentelor, la pachet. Greve susținute prin vot de majoritatea zdrobitoare a celor peste 77.000 de cadre medicale din sistemul public al Hong Kongului.

Nici India nu e ocolită de fenomen, presa relatînd despre demisii ale medicilor în plină pandemie, în pofida faptului că ei riscă să-și piardă licența profesională. Moartea sperie, însă, mai tare.
În Pakistanul vecin, guvernul acuză medicii care demisionează în timpul epidemiei că vor, de fapt, să șantajeze statul pentru salarii mai mari și îi amenință cu represalii în justiție. Dar medicii spun altceva, anume că nicio întîlnire la vîrf cu reprezentanții guvernului nu s-a soldat cu ceva concret în sprijinul lor. De menționat că demisiile cadrelor medicale au avut deja ca efect manifestații spontane de protest ale rudelor pacienților internați în spitale, din cauza lipsei personalului de îngrijire.

Inclusiv actuala conducere a OMS ar putea demisiona în plină pandemie, pe măsură ce criticile la adresa modului de gestionare a crizei s-au înmulțit dramatic, iar o petiție online în acest sens a strîns deja peste jumătate de milion de semnături.

Cînd medicii și asistentele din economiile puternice ale lumii fug îngroziți din calea coronavirusului, e de mirare să se întîmple asta și în țări mai necăjite, precum România și Bulgaria?

Țări în care medicii văd că sunt împinși, vorba britanicilor, precum mieii la tăiere, în timp ce premierul se autoizolează într-o vilă de lux cu piscină și ieșire la lac, președintele se bronzează la golf și vizitează spitale fără pacienți, ministrul de Interne se dotează cu geacă șmecheră a la Tom Cruise, baronii județeni au parte de rezerve de lux, iar contractele pentru materialele de protecție le împușcă firme de apartament apropiate de serviciile secrete.
Mai văd că primul care a tăiat-o a fost însuși ministrul Sănătății, fără bunul simț măcar de a furniza o explicație publică.
Mai văd medicii că statul deplînge lipsa de spații pentru carantină, dar nu se suflă o vorbă despre transformarea temporară a hotelurilor deținute de SRI(cel puțin cinci), MAI, MApN, BNR ori de diverse ministere în locuri pentru carantinarea suspecților de coronavirus. Pentru că ce e al lui Zeus nu poate fi și al boului.

Panica firească a medicilor români devine un pretext excelent pentru guvernanți să își justifice capitularea în fața pandemiei, așa că nu e de mirare că trolii serviciilor, ai unor ONG-uri și ai PNL au invadat deja mediul online cu atacuri la adresa ”lașității” halatelor albe, ”unicele” din lume care demisionează în timpul pandemiei. Asta, după ce și-au obținut ”salarii de mii de euro” și alte avantaje.

Din fața tastaturii, e tare comod să-i trimiți pe alții la moarte.

O strategie de culpabilizare abjectă, care va lua mai mult ca sigur amploare în zilele care urmează, dar care riscă efectul contrar, adică enervarea și mai puternică a cadrelor medicale, deja ajunse la capătul puterilor.
Dacă guvernul Orban își închipuie, conform ultimelor informații, că poate ține medicii legați de glie, precum iobagii de odinioară, prin interzicerea dreptului la demisie prin ordonanță militară, înseamnă că e mai naiv decît se poate imagina.
În rest, vorba premierului, urări de condoleanțe pentru familiile celor decedați. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

Mai jos, linkuri către materiale care au stat la baza acestui material:

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/24/doctors-threaten-to-quit-over-protective-equipment-shortage
https://www.moneycontrol.com/news/trends/coronavirus-pandemic-drama-over-resignation-of-doctor-couple-in-jharkhand-5071231.html

Coronavirus: Resign, strike or endure? The dilemma of Hong Kong’s ‘dirty team’ doctors


http://www.rfi.fr/en/france/20200206-80-hospital-doctors-resign-protest-over-conditions
https://www.propublica.org/article/as-doctors-and-nurses-grow-desperate-for-protective-gear-they-fear-infecting-patients
https://www.aljazeera.com/news/2020/03/dozens-bulgarian-doctors-resign-covid-19-crisis-200318151643933.html
https://www.dawn.com/news/1538470/diamer-hospital-doctors-resign-over-low-salary
https://www.msn.com/en-us/news/us/nyc-health-officials-threatened-to-resign-over-mayor-de-blasios-coronavirus-mismanagement-sources/ar-BB11gUQ6
https://www.washingtonpost.com/local/virginia-psychiatrist-resign-citing-inadequate-safety-protocals-in-the-face-of-covid-19/2020/03/21/bb75d118-6b83-11ea-abef-020f086a3fab_story.html

Coronavirus UK – Doctor claims govt inaction may have caused thousands of infections & doctors to die like “lambs to the slaughter”

In Iraq, coronavirus terrifies even doctors hardened by conflict


https://www.breitbart.com/national-security/2020/03/26/world-health-organization-faces-calls-for-leader-to-resign-over-coronavirus-failure/
https://www.scmp.com/news/hong-kong/health-environment/article/3048548/caronavirus-thousands-hong-kong-hospital-workers

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/03/coronavirus-doctors-collapse-exhaustion-virus-spreads-south/

https://www.connexionfrance.com/French-news/Hundreds-of-doctors-resign-across-France-in-new-protest-at-hospital-conditions

https://www.downtoearth.org.in/news/health/covid-19-bihar-s-healthcare-workers-threaten-to-leave-ask-to-be-quarantined-in-absence-of-ppes-70046https://www.deccanherald.com/national/north-and-central/covid-19-doctors-in-kashmir-express-concern-over-inadequate-infrastructure-shortage-of-manpower-819373.htmlhttps://www.taipeitimes.com/News/taiwan/archives/2020/03/05/2003732115

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

31 Comentarii

  1. Demisiile medicilor demonstrează operativitatea serviciilor securiste din România care nu au informat la timp, care nu au acționat la timp și care au contribuit la răspândirea SARS-COV-2 prin felul în care au gestionat intrarea infectaților în România.

    Cazul asistentei din Suceava, infectată în spital, care și-a pierdut soțul și socrul, infectați COVID19 și decedați, este elcovent pentru reacția cadrelor medicale care acuză lipsa echipamentului de protecție. Pot merge în spitale să trateze infectați cu orice preț, dar în niciun caz prin punerea în pericol a propriilor familii.

    Securiștii instalați în funcții de conducere, care pretind respectarea ordinelor întocmai și la timp, indiferent de consecințe, sunt în primul rând niște țărănoi imbecili și abia în al doilea rând niște securiști cretini.

    Cazul spitalului județean Suceava demonstrează cum pot fi uciși pacienții neinfectați prin management de bodegari securiști. În loc să fie tratați infectații COVID19 și să fie testate cadrele medicale, securiștii au băgat în mormânt zeci de bolnavi infectați în spital.

  2. „Conspiratia medicilor” a fost inventata pe vremea lui Stalin. Medicii erau numiţi „călăi ai speciei umane”. Dupa ce Stalin a disparut, acuzaţiile contra medicilor au fost retrase, iar mărturiile aşa-zişilor vinovaţi au fost anulate, fiind obţinute sub tortură, astfel ca procesul aşa-zişilor „asasini în halate albe” nu au mai avut loc (vezi Digi 24, „Ultimii ani ai lui Stalin – suspiciune si frica. „Conspiratia medicilor”).

    Se spune ca istoria se repeta, iar bolsevismul trece mult mai greu ca covid 19.

  3. @# pai ce naste din pisica soareci mananca, nu? Copilul tortionarului Orban de unde să aibă el o urma de umanitate in corpul lui?

  4. Cadrele Medicale, această categorie profesională/vocațională este necesar a fi „crescută”
    cu mare grijă, apoi păstrată, atât d.p.d.v. numeric cât și al capacității operaționale,
    însemnând: dotări, specializări, salarizare, prestigiu și poziție în societate etc.
    – Ce am făcut noi, în ultimii 30 de ani, în acest sens?
    De la acel „puteți pleca dacă nu vă convine”, continuând cu hărțuiri „Juridice” stupide sub
    lozinca „anticorupției”, dublate de discreditarea publică a multor produse de vârf ale școlii de
    Medicină Națională; apoi „anarhizarea” sistemului de Sănătate prin dezvoltarea așa-zisului
    „sector Privat”, preponderent prin „parazitarea/căpușarea/subminarea” sectorului „de Stat”;
    apoi, închideri de unități Sanitare sub imbecilul motiv: lipsă de „rentabilitate economică”…
    (Acum, când pe tot globul, „Epidemia Ucide”, mai gândește cineva în termeni de „renta-
    bilitate” sau „profit” al Spitalelor, în sensul comun/trivial al cuvintelor?) (ia zi, Băsescule!)
    Ani și ani de-a rândul plecau din țară mii de cadre din Sănătate, pe an, și nu ne-a prea păsat;
    (singurul care chiar a făcut ceva, este în pușcărie – și asta spune multe) iar acum, celor ce
    ne-au rămas, „Conducătorii” le cer „sacrificii”, trimițându-i în „linia întâi” fără echipament și
    fără „muniții” – și toate astea, doar pentru a-și putea masca ei, incompetența!!

    La câte semne de întrebare planează pe tot ce se petrece azi, în întreaga lume, singurii
    care vor putea clarifica ce a fost și ce n-a fost, cu adevărat, rămân numai, Medicii.
    Nu vreau să mă hazardez în „teorii” dar, intimidarea acestora, ar putea fi o bună metodă de
    a le „închide gura”, a.î. „adevărul” ce (ni) se va spune să fie cel „care trebuie”… și atât.

  5. Sa nu va mire … si mai grav sa nu va mire …efectele .. Si sa revenim la vaccinare .Toti cei care s-au vaccinat antigripal – conform reclama media si „preventie” vor iesi la testele covid pozitivi .. pe asta se si conta, pe aceasta „pandemie”planificata „… si fortarea anularii drepturilor omului prin vaccinare obligatorie desi au foarte multe efecte adverse afectand omul si fiziologia , metabolismul producand chiar decesul scrie in prospecte . Analizati cu cat au crescut numarul vaccinatilor anual si victimele .. si cum dupa o campanie de vaccinare urmeaza mediatic si de la oms ..o pandemie .. care sa mai testeze si alte vaccinuri mai toxice .. – cei imunizati – facand si alte forme .. nu cei nevaccinati care nu fac nimic sau forme usoare, avand sistemul imunitar neafectat , .. in fond e scopul NOM . Eradicarea problemelor sociale cu oameni cu tot ca „preventie”. Cauze – efecte – scopuri si invers .. cronica unei pandemii anuntate just business, scopul, scopurile fiind .. acesta criza economica si alte aranjamente ale UE si NOM.. Vedeti agenda 20/30 ..si cum .. intalnirea de la Davos .. cip-are populatiilor pentru un deplin control prin tehnologia 5G .. vezi ID2020 … Si oamenii simpli au incredere in medici ..si strain e bun si altul stie mai bine ..numai ca .. conform prospecte ( pe care grav nici medicii nu le citesc sau inteleg ce scrie, ei vand beneficii .. si incaseaza 27 de lei si prima de merit de la big farma – si unii mai vrednici vanzatori si comisioane sponsorizari ..vedeti exact Rafila si Streinu si Arafat pe fundatii .. fara sa se intrebe cineva, SRI-ul si DIICOT.. sau media parte din asociatii fondatori ) la orice vaccin, vaccinatul devine contagios pentru cei din jur 30 de zile .. Ce bine seamana cu bioterorismul daca citim si mai ale prin efecte . Firesc ca si medicii sa fie apoi urmatoarele victime prin consecinte .. cand nu citesti ..un prospect .„Bioterorismul reprezintă folosirea intenţionată a oricărui microorganism, virus, substanţă infecţioasă sau produs biologic ce poate fi fabricat prin biotehnologie sau a oricărei componente de origine naturală sau artificială, a unui asemenea microorganism, virus, substanţă infecţioasă sau produs biologic, cu scopul de a provoca moartea, îmbolnăvirea sau alte dereglări biologice ale oamenilor, animalelor, plantelor sau altor organisme vii, astfel încât să influenţeze acţiunile guvernului şi să se intimideze sau şantajeze populaţia civilă.” (Ludovic Păun – Bioterorismul şi armele biologice, Ed. Amaltea, 2003, p.246)

    • Salată de fasole. E plin internetul de prostie de genul ăsta.
      De reținut ar fi doar faptul că nimeni nu se imunizează față de SARS-COV-2, având efecte asemănătoare HIV-ului.

      • Acest lucru este fals, in urma infectiei apar anticorpi de tip IgM (faza acuta) ulterior apar IgG (faza de vindecare) care persista in timp astfel incat la un nou contact cu virusul nu se vor reinfecta acesti pacienti …poate doar in conditii de imunosupresie grava (SIDA, Tratament cortizonic de lunga durata, citostatic etc)
        Multa sanatate!
        PS. Decat sa starniti isterie prin pareri nefondate de o baza stiintifica mai bine va abtineti. Majoritatea virusurilor sunt asemanatoare intre ele ca si structura.

        • Pentru a fi siguri, după infectare și tratament, vă recomand să intrați neprotejat într-o incintă cu bolnavi infectați. Spulberăm astfel orice dubiu. Sunt sigur că sunteți 100% sigur pe ceea ce afirmați.

          • Doamna, ganditi inainte sa scrieti sau tastati doar sa va aflati in treaba? Intelegeti cum functioneaza imunologia si virusologia? Stiti ce este un limfocit CD4+ sau CD8+? Intelegeti ca rata de mutatie a virusurilor din familia Coronaviridae nu este atat de ridicata incat sa puna problemele pe care le pune HIV-ul, fiind din familii total diferite? Stiti macar ce inseamna rata de mutatie, mutatie punctiforma sau mutatie cu schimbare de cadru? Asa ma gandesc si eu ca nu. Atunci de ce este de retinut ce spuneti dvs? S-au descris extrem de putine cazuri de reinfectare momentan, izolate si la pacienti tarati. Nu exista dovezi de reinfectie cu tulpina actuala la pacienti cu sistem imunitar in limite normale. Nu mai opiniati in necunostinta de cauza. Sau ati studiat cumva literatura de specialitate pe PubMed? Numai bine!

          • Dacă aș fi fost specialist în domeniul dvs, m-aș fi apucat de cărat pământ. Am caracter!
            Deci, după infectare cu SARS-COV-2 și tratament, tu, A, ai intra într-o incintă cu infectați COVID19?
            DA sau NU? :)))))))

          • Aveti caracter dar reusiti cumva sa va dati cu parerea in domenii despre care nu aveti idee. Nu ia nimeni recomandari de la dvs. Va invit pe dvs sa carati pamant, indiferent de domeniul in care sunteti. Si daca aveti mai mult timp la dispozitie (pe care e evident ca il aveti), sa rasfoiti cateva carti de specialitate.
            Voi incheia seria de comentarii cu dvs pentru ca observ ca nu intelegeti nimic/nu vreti sa intelegeti nimic din ce scriu (vezi inclusiv comentariul de mai jos cu sensibilitate-specificitate). Numai bine!

          • La câte prostii au emis OMS și specialiștii paulii din România, gen Rafila ș.a., mă felicit că am caracter și noțiuni solide.
            Cu părerea te dai tu și toată pleiada de stele agreată de SRI pe funcții.
            Nu știți nimic despre SARS-COV-2, studiile abia se fac, dar vă permiteți să vă impuneți puncte de vedere împotriva firii. :)))))))))))))))
            Important pentru cititori este că am stabilit faptul că, odată „imunizat”, nu vă puteți EXPUNE într-o incintă cu infectați COVID19. Oricâte cărți de specialitate ați omis până în prezent, știți și dvs ce înseamnă imunizare față de un virus pe care NU ÎL CUNOAȘTEȚI!!! :)))))))))))))))))))))

          • Specialistul proteinei, îți poți recăpăta dreptul de a piui după ce cari vreo zeci mii de tone de pământ.

            „Un total de 141 de persoane care s-au recuperat de la Covid-19 au avut din nou rezultate pozitive, a anunţat Centrul pentru Prevenirea şi Combaterea Bolilor din Coreea de Sud (KCDC), scrie CNN, potrivit Mediafax.”

          • Impostorul proteinei, ești o fraudă! :)))))

            Scientists Still Don’t Know if Recovering From COVID-19 Confers Immunity or Not

            AMELIE BOTTOLLIER-DEPOIS, AFP
            20 APRIL 2020

    • Doamna, va recomand sa nu mai cititi atata fictiune. Va recomand, in schimb, un consult psihiatric pentru „parerile” aberante duse spre extrema psihotica. Cand o sa intelegeti cum functioneaza un test de polymerase chain reaction reverse transcription in real time va rog sa va dati cu parerea, pana atunci sa nu mai dati din tastatura fara sens. Sensibilitatea (nu cred ca stiti diferenta intre sensibilitatea unui test si specificitatea unui test in termeni statistici asa ca va rog sa cititi si despre aceste chestiuni) testului de reactie de polimerizare in lant este extrem de ridicata pentru ca primerii forward si reverse (va traduceti singura, nu fac ore de biologie moleculara pe internet) sunt specifici unor secvente din ARN-ul nCov. Populatia actuala nu se testeaza prin reactie antigen-anticorp prin metoda ELISA (cred ca trebuie sa cititi si despre ce semnifica acest acronim pentru ca sunt mai mult decat sigur ca nu detineti acest tip de informatie la scrierea acestui text) si este mult mai putin sensibil pentru COVID-19, motiv pentru care am mentionat acum cateva randuri in caz ca ati uitat ca NU se foloseste pentru testarea bolii active/incipiente. Nu inteleg cum puteti sa va permiteti badarania de a va da cu parerea cand dumneavoastra nu intelegeti nimic din ce vorbiti. Multa sanatate!

      • Ai vrut să spui selectivitate, dar nu ți-ai găsit termenul în vocabularul tău de specialist de bază? :))))))))))

        • Nu, doamna draga. Nu am mentionat in comentariul la care ati dat reply sa cautati termenii de sensibilitate si specificitate? Nici sa cautati pe Google termeni de specialitate? Va ajut si cu linkul?
          Va demonstrati incompetenta cu fiecare comentariu pe care il scrieti.

          • Este trist cand o semidocta isi exprima judecati de valoare in domenii complet neexplorate de dansa.

          • Specialiștii proteinei, rolul vostru nu este acela de a dresa virusuri și de a asigura populația că poți jongla cu 5 viruși pe un deget.
            La nivel de clasa a III-a, oricine vede cadrele medicale din Madrid, care se îmbracă în aceeași atmosferă din sala sporturilor cu SARS-COV-2, ar înțelege de ce se infectează atât de mulți medici.
            Până să se dovedească diverse, „specialiștii” ar fi făcut bine să ne scutească cu teorii de prostovani că SARS-COV-2 se transmite prin scuipat fix în gură de la 4cm.
            Culmea, asta ați făcut!
            Iar politrucii care au căscat gura la prostalăii cu herd immunity sunt internați acum la terapie intensivă. :))))))))))))))

  6. Am retinut din Zeitgeist asta:inutili pentru societatea umana politicienii si bancherii.Cit de adevarata e vorba asta acum peste tot in lume

  7. @ Orice virus proaspăt este o altă dovadă a progresului omenirii și civiliza’iei, ?

  8. scuze… brusc medicii nu mai demisioneaza ca niste lasi (desi in alte tari au aceleasi conditii si nu o fac)?!
    nu mai luat spagi?!

    laud pe cine e de laudat, si aia care lucreaza acum merita tot respectul meu, dar aia care isi dau demisia nu merita decat un mre sut in dos!

    si mai terminati cu „nu esti medic, taci din gura” jurnalistii nu sunt nici politicieni, nici medici, nici itsti , nici sportivi si iti dau cu parerea despre toti… putin ipocrit nu credeti?!
    si ca o paranteza sunt mai aproape de situatie decat credeti si ii consider pe medicii demisionari niste mari scarbe!

    • Strategiile militare au la bază conceptul de carne de tun, metodă intens abuzată de către generalii izmenari din România.
      Mai bine refaceți stocurile de echipamente medicale de protecție, asigurați sănătatea corpului medical validată prin teste adecvate, preveniți răspândirea infecțiilor în rândul pacienților fără legătură cu SARS-COV-2, limitați furturile în perioada asta și lătrați mai puțin.

  9. Victor Bădic
    Softwere engeneer
    NTT Data
    Cluj Napoca

    MEDIC SPECIALIST sau REZIDENT? Atunci poti citi mai departe.
    In Germania a fost aprobat un studiu pentru CoViD, studiu la care se pot inscrie clinici / spitale si din afara Germaniei.

    Stiu de el pentru ca lucrez la dezvoltarea aplicatiei care colecteaza si analizeaza datele. Asa ca va incurajez sa cititi mai departe.

    Daca cunoasteti decidenti sau doctori care au si ambtii stiintifice, sau care pur si simplu vor sa se asigure ca mor mai putin oameni, puteti sa-i indrumati catre mine, iar eu ii voi pune in legatura cu cine trebuie.

    In aplicatie, accentul se pune pe date de diagnostic, terapie si progresul starilor. Informatiile cerute sunt determinate de recomandarile WHO si de o echipa de specialisti chinezi. Platforma va permite si schimbul de informatii / experienta intre cadrele medicale din Europa si China.

    Detalii mai multe gasiti aici:
    https://www.covid-db.com/en/

    Daca cunosti doctori, te rog trimite-le link-ul din atasament, sau da un share la postare.

  10. Medicii sunt si ei parte a speciei umane (indiferent de parerile securistoizilor inchinatori la zeul CV), cu slabiciunile caracteristice, cu educatia de-acasa, cu pacatele omenesti…nici mai mult nici mai putin….Sa vii acum sa invoci juramantul lui Hipocrate ca sa obligi niste oameni sa scoata castanele din focul pus de altii, fara o minima protecte, e mai mult decat ipocrizie, e ticalosie proasta…Pai, magistratii paraditori de destine n-au depus juramant?! militarii abuzatori, nici ei?! functionarii publici, parlamentarii, politicienii din guvern, presul lor suprem…toti astia n-au depus juraminte fata de tzara si cetateni?! In Romania abrogatoare de drepturi cetatenesti, cand nimeni n-a cartit la o dictatura militara, ba chiar au cerut-o, de frica covidului, sa vii sa-i crucifici pe aia platiti sa te scape de molima ca te lasa „cu suta-n mana”, e tefelism hastagist prost (o fi pleonastic?!)…De ani de zile asistam la superioritatea procurorilor securisti asupra corpului medical, niciun diagnostic nu e bun daca nu e reconfirmat de „magistrati”, niciun medic nu mai are curaj sa prescrie vreun tratament ori sa dea un diagnostic vreunui „banuit”, daca a pus geana pe el procurorul…ni se repeta de trei ori pe zi (cu supliment intre mese) ca medicii sunt spagari si corupti, statul cheltuind urias pentru a-i plati pe „avertizorii de integritate”, niste denuntatori reinventati, un organism scarbos format din personalul medical auxiliar (adevarata molima a coruptiei din spitale) ca sa semnaleze orice li se pare a fi „coruptie”…Ei, bine, eu zic sa-i lasam pe „profesionisti” sa se anticorupa medical…de ce sa nu ne vindece securistii, procurorii, brancardierii, infirmierii, portarii si asistentele balitori la banul public al integritatii?!
    P.S. Am observat ca banuiala (dubioasa) de coruptie impotriva Sorinei Pintea e folosita ca o condamnare definitiva, certa si generalizatoare impotriva medicilor…Poate stalinoizii aia medievali ar trebui sa stie ca Pintea nu e medic, e economist si pana i-a folosit febrei galbene crucificarea ei (ca sa justifice deturnarea banilor publici spre privatii alocati), a fost cea mai #ista pesedista din guvern, fiind perceputa ca o prelungire a procuraturii in Ministerul Sanatatii…mai interesati-va inainte de a va faceti de ras…Si, in legatura cu demisiile – in afara catorva medici, cu adevarat motivati de situatia personala, majoritatea demisionarilor (si ei justificati obiectiv) sunt asistenti, infirmiere,,,cred ca fara nicio legatura cu cererea disperata a Austriei de personal medical…

  11. astept opinii si despre cei care au urmat cursurile unei facuotati de medicina si nu au practicat ,ba mai mult „stau pe sticla” si dau „indicatii pretioase ” in toate domeniile inclusiv medicina ; si ca sa nu fie vorba in van dau cateva exemple : alina mungiu, val valcu , vesnicu mabonat la Antene : ciuvica si euro parlamentarul buson / busoi, nu buboi !!! ei au irosit valorile materale si umane investite de stat pentru pregatirea lor si acum: tranca – fleanca , ne dau „indicatii pretioase „si bat apa in piua si vorba poetului:incurca acolo treaba , manaca „pilaf „degeaba , este morala pozitia lor .!!!

    • Am eu o părere despre Emilian Imbri, actual manager la Victor Babes. Securistul ăsta este absolvent de medicină, dar s-a ocupat cu propaganda încă dinainte de 90.
      De atunci este fie consilier, fie manager, iar acum minimalizează pandemia spunând că avem de-a face cu o simplă gripă, SARS-COV-2 nefiind virus gripal.
      Deci dacă deschizi cutia Pandorei, îți iei un securist în dinți.
      Emilian Imbri nu este tranca fleanca, este un securist la datorie,spunându-i lui Adrian Ursu că poate să se sinucidă. Exact așa a spus gunoiul securist!!!

  12. astept opinii si despre cei care au urmat cursurile unei facultati de medicina si nu au practicat ,ba mai mult „stau pe sticla” si dau „indicatii pretioase ” in toate domeniile inclusiv medicina ; si ca sa nu fie vorba in van si sa „vorbim discutii” dau cateva exemple , cele mai cunoscute: alina mungiu, val valcu , vesnicul abonat la Antene : ciuvica si euro parlamentarul buson / busoi, nu buboi !!! ei au irosit valorile materale si umane investite de stat pentru pregatirea lor si acum: tranca – fleanca , ne dau „indicatii pretioase „si bat apa in piua si vorba poetului:incurca acolo treaba , manaca „pilaf „degeaba , este morala pozitia lor .!!!

    • Am eu o părere despre Emilian Imbri, actual manager la Victor Babes. Securistul ăsta este absolvent de medicină, dar s-a ocupat cu propaganda încă dinainte de 90.
      De atunci este fie consilier, fie manager, iar acum minimalizează pandemia spunând că avem de-a face cu o simplă gripă, SARS-COV-2 nefiind virus gripal.
      Deci dacă deschizi cutia Pandorei, îți iei un securist în dinți.
      Emilian Imbri nu este tranca fleanca, este un securist la datorie,spunându-i lui Adrian Ursu că poate să se sinucidă. Exact așa a spus gunoiul securist!!!

  13. Ce remarcăm la acest ”articol”, cu titlul pompos ”Manevre murdare: Puterea pregătește culpabilizarea medicilor”?
    În primul rând că este un monolog, un amalgam de fragmente de ”știri” preluate de pe unele site-uri străine, care te plimbă de la Ana la Caiafa, probabil pentru a lăsa impresia unui articol bine documentat.
    Cititorul va exclama ”Wow!!!”, când va vedea că i se povestește ba de presa americană, ba de Colegiul Regal al Asistentelor și doctorița din Box Hill din Anglia, trece apoi prin Franța lui Macron ca să ajungă la primarul din New York, poposește puțin în Italia, apoi zboară spre zona exotică a planetei: Irak, Hong Kong, India și Pakistan.
    Cititorul nostru e atât de zăpăcit de atâtea plimbări încât nu-și dă seama că toată polologhia aia nu are nici cea mai mică legătură cu titlul pompos de la început. Evident, nu va vedea nici că penultimul paragraf, de 5 rânduri, singurul care are o oarecare tangență cu titlul, nu se bazează pe nimic, fiind, de la cap la coadă, o opinie nesusținută de vreo probă. Dar pentru cititor nu contează câtuși de puțin că deși, autorul îi povestește de ”trolii serviciilor, ai unor ONG-uri și ai PNL”, nu-i oferă nici cel mai mic exemplu. Nici nu-l interesează dealtfel. Îi place ceea ce citește și nu are importanță că este mințit.
    Așa funcționează manipularea.

    • Putea să scrie simplu că guvernul pus de SRI a obligat medicii să trateze pacienți fără teste, fără materiale medicale de protecție.
      Sună oamenii cu simptome COVID19 la DSP și sunt refuzați la testare. Aceiași oameni, autoizolați, sunt căsătoriți cu, să zicem, cadre medicale în spitale private care merg la serviciu. :)))))))))))))
      Să-ți fut securiștii tăi proști cu tine moț!!!!!!!!! :))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998