CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9672 RON DOWN | 1 USD = 4.5844 RON DOWN | 1 GBP = 5.7927 RON UP

Manifestatie in conserva Cotroceni

0 comentarii / 1434 vizualizări / 19 ianuarie 2012

Din ce in ce mai multi lideri ai Uniunii Europene, intre care cei ai socialistilor si liberarilor, ii solicita, in termeni diplomatici dar fermi, Presedintelui Traian Basescu sa fie mai putin “autoritar” si mai dispus la dialog cu propriii cetateni. Se pregateste o ancheta impotriva statului roman pentru gravele derapaje de la democratie, de care se face responsabil regimul Basescu. In tara, populatia se radicalizeaza, demonstratiile maraton continua si, iata, ca si opozitia s-a pus in miscare. Dar si la Cotroceni a avut loc o manifestatie. Conserva, in care se inchisese Presedintele, s-a deschis usor pentru a permite ambasadorilor sa traga un pui de somn in timpul lecturii unui nesfarsit discurs in limba de lemn.
Pentru prima data de cand a fost presedinte, domnul Traian Basescu a fost silit sa cedeze. In doua randuri. Sub presiunea cetatenilor. A retras simulacrul de lege al Sanatatii, pe care a indraznit sa o numeasca reforma, si a facut pasul inapoi fara sa-si ceara scuze public in legatura cu doctorul Arafat. A afirmat ca a fost dezinformat. Cine putea sa-l dezinformeze altcineva decat propriii consilieri, propriile servicii de informatii sau propria echipa de asa-zisi specialisti, invitati la Cotroceni pentru a pregati legea retrasa? Cine raspunde pentru timpul pierdut si pentru cheltuielile facute? Nu ar trebui sa raspunda vinovatii? Sau vinovatul vinovatilor, care este chiar seful statului?
La Palatul Parlamentului, tot pentru prima data, premierul Emil Boc, caruia i se cere insistent demisia pe intreg cuprinsul Romaniei, a catadicsit sa invite, la un dialog al surzilor, opozitia. Chiar daca nu s-a intamplat nimic relevant, chiar daca presedintele PDL a tinut-o puia-gaia, totusi, o zi mai tarziu, Vasile Blaga, presedintele Senatului, i-a dat acestuia peste degete. A acceptat solicitarea USL, ca Parlamentul sa consacre o zi distincta, intr-o sesiune extraordinara de doua zile, analizei situatiei dramatice din tara.
Si, in aceste conditii prezentate sumar mai sus, Presedintele sta inchis ca intr-o cutie de conserva la Cotroceni. Unde coace si tace. Singura exceptie a fost si ea formala. Ca o consecinta a unui calendar care nu mai putea fi schimbat, seful statului i-a invitat pe diplomatii acreditati la Bucuresti la o intalnire anuala, in care a citit un lung si plictisitor discurs despre Romania, redactat intr-o limba de lemn, care i-a adormit pe cel putin 2 dintre invitati, si in care nu a suflat o vorba despre faptul ca oamenii din intreaga tara ii solicita, prin mitinguri maraton, demisia. Si demisia lui si demisia Guvernului. Stranie omisiune. Intalnirea de la Cotroceni s-a consumat degeaba. Si tot degeaba televiziunile de stiri s-au caznit sa transmita integral inutilul discurs, in speranta ca, undeva, va exista si o vorba, doua adresate oamenilor nemultumiti.
Conserva s-a inchis. Presedintele zace si coace. Ce poate el sa coaca decat o diversiune? Pana una alta, cea cu transportatorii, impotriva carora autoritatile au facut presiuni pentru a nu aduce manifestanti in Capitala, i-a reusit. Doar partial. Petrecere frumoasa la Cotroceni, domnule Presedinte si, mai tarziu, noapte buna! (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998