CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Maniu se rasuceste in mormant: Aurelian Pavelescu, ales presedinte al PNTCD

0 comentarii / 1695 vizualizări / 18 iulie 2010

Aurelian Pavelescu a fost ales sâmbătă, la Congresul extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), preşedintele partidului iar moţiunea sa, precum şi echipa de conducere propusă de aceasta au fost votate.

Din 480 de buletine de vot împărţite, 441 au fost pentru moţiune, 11 împotrivă, patru au fost anulate, 17 nu au fost depuse în urnă iar şapte au reprezentat abţineri.
„Moţiunea înseamnă platforma politică şi echipa candidată propusă de şeful moţiunii”, a precizat Pavelescu, menţionând că nu a mai dorit nimeni să depună o altă moţiune. Componenţa Biroului Naţional de Conducere al formaţiunii, propusă prin moţiunea lui Pavelescu „PNŢCD – continuitate şi demnitate” şi votată de delegaţii la congres, a rămas aceeaşi, şi anume: Eugen Moisescu, prim-vicepreşedinte, Vasile Lupu, preşedinte al Comitetului Naţional de Conducere, Liviu Iane, secretar general, Mircea Irimescu, Costinel Milescu, Tudorel Chestoi, Daniel Vereş, Monica Toma, Marius Popovici, Laurenţiu Mândrea, Constantin Fătu, Marian Popa, Alexandru Blejan şi Romulus Luca – vicepreşedinţi. Potrivit lui Pavelescu, citat de Agerpres, în sală au fost peste 700 de ţărănişti şi invitaţi, 480 reprezentând numărul delegaţilor cu drept de vot.
Ţărăniştii au votat o rezoluţie propusă de Pavelescu, conform căreia Congresul PNŢCD hotărăşte declanşarea campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012. Pavelescu a propus ca la alegerile locale din 2012 PNŢCD să depună liste cel puţin în 50% dintre localităţile din România.
„Aici (n.r. – la congres) e partidul statutar şi legal. În 2008 Sârbu a făcut un congres pe care noi l-am contestat în instanţă şi nu a fost validat”, a mai spus Pavelescu.
PNŢCD – aripa Radu Sârbu consideră „nul de drept” congresul de sâmbătă. „Aşa-zisul congres al PNŢCD nu va avea altă consecinţă decât prelungirea proceselor în care Marian Miluţ a târât partidul”, afirmă Radu Sârbu într-un comunicat remis presei.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998