CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Manolescu: ”E primejdios sa amestecam discutia despre educatia sexuala cu cea despre LGBT”

2 comentarii / 1857 vizualizări / 9 septembrie 2021

”E primejdios să amestecăm discuția despre educația sexuală în școală cu aceea despre LGBT, între altele” susține criticul literar Nicolae Manolescu în ultimul număr al ”României literare”.

”Discuțiile din ultima vreme referitoare la educația sexuală în școli au fost confuze. E cel mai delicat mod de caracterizare. Confuzia provine dintr-un amalgam: în același timp și laolaltă cu tema școlară, s-au băgat în discuție, pe șest, cum se spune, probleme sociale generale, cum ar fi homosexualitatea și posibilitatea căsătoriei între persoane de același sex, avortul, familia tradițională, un anume conservatorism ideologic și altele. Opoziția Bisericii la aceste tendințe a sporit dificultatea tratării firești a problemei. I-am auzit pe unii protestând plini de mânie contra predării… masturbării la clasele mici. Cine a susținut asta? Înainte chiar de a delimita subiectul propriu-zis, protestul e stupid. Cum a fost și „argumentul“ altuia, cum că, vezi Doamne, dacă taică-său ar fi fost homo, el, săracul, n-ar fi existat! Confuzia la care mă refer ar duce la eliminarea orelor de biologie din școli. La interzicerea unor romane și a unor opere plastice. Și la alte minunății de același fel” conchide cărturarul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ce spui, Apolzane? Esti expert in LGBT? Sau doar un oportunist batrinel nemernic ? Ce obraznic sinistru !…

  2. „Confuzia la care mă refer ar duce la eliminarea orelor de biologie din școli. La interzicerea unor romane și a unor opere plastice. Și la alte minunății de același fel”… Lasă, coane, nu-ţi fă griji, canadienii au ars, în şcoli, revistele de benzi desenate cu Asterix şi Tintin. Motivul: nu le placea ce scrie-n ele, iar cenuşa au folosit-o ca îngrăşământ la sadirea unor copaci… Frumos, nu?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998